Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Połączenie internetowe w Ubuntu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich, jestem totalnym Linuxowym newbem więc potrzebuje pomocy, albo jestem po prostu idiotą, wydaje się mi się że obydwa, anyhow, wracając, dwa dni temu zainstalowałem Linuxa i jest to moja pierwsza styczność z Linuxem, problem jest taki że nie potrafie wprowadzić odpowiednich danych aby połączył mi się z netem, nie mogę ich znaleźć, używam podłaczonego pod kompa routera a inne komputery w domu z Wi-Fi routera (2 laptopy, nie wiem czy to pomoże), w każdym razie, wydaje mi się że połączenie które muszę dodać to Wired, ale nie wiem, nie mogę znaleźć, dlatego tu piszę, na Windowsie 7 wszystko działa dobrze, mam neta, jest wszystko, pozostałe 2 komputery też nie mają problemy z połaczeniem się z netem, obydwa używają Windowsów (Windows XP i WIndows 7 Home Premium), proszę o pomoc. :)

Pozdrawiam, BlueMan.

Opublikowano

jak masz z routera kablem to powinien działać bez ustawień

nie masz sterowników do karty jak ci nie działa całkiem, poszukaj sobie do niej, masz google.

najlepiej zainstaluj inny system ( mint, gnome 3 ) może ma sterowniki

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...