Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Fiddlesticks jako support?

demostenes

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co wy na to? picknolem ostatnio fiddla na mida, ale jakiś troll później wziął Annie bo nie chciał grac jako support, i gadał ze on gra mida albo bedzie afk, wiec poszedłem jako support ze wszystkim co możliwe na mida :D

no ale nie w tym rzecz, moim zdaniem mimo tego ze fiddle nie ma leczenia sojusznika czy przyspieszenia jego ataku, ma to swoje boskie Q, które wymaksowane wystawia przeciwnego adc na śmierć, (tak było w tym przypadku) a do tego ma wspaniały haras z E, gdzie jeśli złapie się 2 bohaterów bez minionow, to robi pogrom, kto nim grał ten wie o co mi chodzi :D no i jeszcze jego W przez co ciężko zmusić go do powrotu do bazy. Mid game wyglądał tak ze wbijałem jako pierwszy na ulti, rzucałem Q na adc lub apc, i wtedy wchodził team, zazwyczaj zdobywając szybkiego killa na apc lub adc, w zależności od tego na kim bylo moje Q, dodam ze mimo takie "wbijania na pale" padłem 3 razy przez cala grę, zdobywając przypadkiem 4 kille ^^ no cóż nawet supporta czasami poniesie :D

I tutaj moje pytanie czy często pickuje się fiddla na supporta? I czy moglibyście podsunąć jakis build na ta pozycje dla niego, bo mi się taki troszkę "troll pick" dawał wspaniła zabawe i mila gre :D

Opublikowano

fiddle na suppa jest jak darius na suppa, jak olaf na suppa, jak Jax na suppa. każdego chempa możesz picknąć na suppa i skupić się tylko na wardach i ochronie adc

comment_aKm2b5jSiJgvkhmrlSzZ5Yc80OK7Mzta

Opublikowano

@UP: No wiem tylko ze tak jak napisałem wymaksowane Q i przeciwnik przez 3 sekundy nic nie robi, mało tego może isc w twoja stronę co po skończeniu się tego CC, daje kilka hitów jak będzie się oddalał...

Opublikowano

Cleanse przeciwnego ADC i cały potencjał supporta Fiddlesticks znika... :)

Grałem nie raz vs supp fiddle na bocie i nigdy mu nie wyszło :)

Szkoda tylko, ze wiekszosc adc nie bierze cleanse... od tego sa itemy :D

Co do tematu to dosc regularnie widuje fida jako supp. Fiddle jak to fiddle - miazdzy w odpowiednich rekach :)

Opublikowano

Hmm, śmiesznie by było bo podejrzewam że bardziej by ksuł tym supportem jak suppował.

Chociaż ma uciszenie i przestraszenie.

Przetestuj to zobaczysz :D.

Opublikowano

@kulfix

Jak jest się na bronzie to nie biorą(banda idiotów), dojdź do PLATYNY to zobaczysz prawdziwego adc =.=

Tak, itemy są? Te itemy kupuje się w late/mid panie best adc eu.

Opublikowano

Nie rozumiem, fiddle według mnie byłby świetny, ponieważ po wymaksowanym Q daje 3 sec na to, by adc obsrał go pociskami, a po zakończeniu "rytuało" przeciwnik ma 1/3 hp lub po prostu zostanie zabity :D W użyte na tym oblężniczym minionie da dobry sustain + slience. Support prawie idealny, teraz tylko wejść na lola i zagrać meczyk fiddlem pod supporta

Nie bądź żyd daj warna

Jak pomogłem daj like

Jak nie to i tak daj

Opublikowano

Fiddle jest lepszy na mida vs postać która nie ma dobrego CC, jako support też się sprawdza (w s2 grałem nim kilka meczy pos suppa) Q lepsze niż stun na 3 sekundy, uciszenie, niezłe leczenie, ulti rzucone w środek teamfighta z klepsydrą zabija przeciwników, a tym samym oni nie mogą Cię zfocusować.

Opublikowano

Już dawno wiadomo, że fiddle ma potencjał jako support.

Ale przed wymaxowanym fearem ma ciężko na linii na takiego tarica czy leone.

Ssanie przez "w" często utrudni nam przeciwny support z cc.

Można go picknąć sytuacyjnie.

Opublikowano

To zależy od teamu, możesz pickować jaxa na mida, bo niektórzy z mida zapominają o runkach na arma i jest ich b. łątwo zjeść. Podobnie było z enemy adc w twojej grze, nie miał dość m resu by znieść twój harras.

PS lux supp op.

Opublikowano

jak ktos sie boi fiddlesticksem grac to polecam rammusa na supporta ten sam efekt, dobry fiddle wygra bota bez problemu, potrzeba do szczescia tylko dravena miss fortune taka sytuacja

Opublikowano

tylko żeby trafić z q trzeba być blisko xD a jak adc stoi daleko a fiddl wyjdzie z krzaków to złapie poke od przeciwnego suppa xD w byłoby fajne gdyby nie kosztowało 100pkt many + można je przerwać. wydaje mi sie że fiddle słaby supp D: sona op

ae1d1005fe.png

Opublikowano

fiddlesticks nie jest wcale zlym supprotem przy napadach na was uzywasz Q fidd i twoj adc bez problemu ucieknie jak jeszcze fidd to max.. to jest bardzo dobry skill na supprota tak tez rowniez jego E ktore ucisza i uniemozliwia np tristanie ucieczke za pomoca W

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...