Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Serwer na plikach Terenzo.tk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko mam problem z serwerem na tych plikach, a dokładnie gdy chcę wejść do gry pokazuje "Błąd podczas łączenia się z serwerem"

Portmap włączony,

w Filezilli łączy,

Navicat łączy, a więc nie wiem co stwarza ten problem.

Gdy wpisze złe pasy pisze "nieprawidłowa nazwa"

Opublikowano

ale mi chodzi o to że nie mogę zalogować się z (no-ip).

mam błąd, porty odblokowane no-ip włączone strona działa z tego a zalogowac nie idzie

Opublikowano

Masz router ?? Bo jeśli tak to musisz na routerze porty odblokować ..

50 Postów

100 Postów

200 Postów

300 Postów

400 Postów

500 Postów

600 Postów

700 Postów

800 Postów

900 Postów

1000 Postów

Przepraszam słonko, ale nie dam rady się wybrać z tobą do restauracji wieczorem. Zostałem dziś zabity już cztery razy i jestem bez kasy.

Cześć szefie. Myślę że nie dam rady się dzisiaj pojawić w pracy. Moje ciuchy robocze są zniszczone i nie mam kasy na naprawę.

Przepraszam szefie, ale nie uda mi się dotrzeć do pracy dzisiaj... Mam krowy do zabicia. To długa historia - kiedyś opowiem.

Hej szefie, prawdopodobnie się spóźnię trochę do pracy dziś. Deckard Cain poprosił mnie żebym został chwilę dłużej.

Cześć kochanie. Ja w sprawie dzisiejszego wieczoru... Czy miała byś coś przeciw gdybyśmy odłożyli to do jutra? Mam problemy z trawieniem mięsa od rzeźnika. Chyba było nie świeże...

Opublikowano

Napisz mi tak dokładnie co się dzieje itp .. To ci pomogę .

Czy to masz na dedyku czy na kompie stawiasz ten serwer czy na hamachi .

50 Postów

100 Postów

200 Postów

300 Postów

400 Postów

500 Postów

600 Postów

700 Postów

800 Postów

900 Postów

1000 Postów

Przepraszam słonko, ale nie dam rady się wybrać z tobą do restauracji wieczorem. Zostałem dziś zabity już cztery razy i jestem bez kasy.

Cześć szefie. Myślę że nie dam rady się dzisiaj pojawić w pracy. Moje ciuchy robocze są zniszczone i nie mam kasy na naprawę.

Przepraszam szefie, ale nie uda mi się dotrzeć do pracy dzisiaj... Mam krowy do zabicia. To długa historia - kiedyś opowiem.

Hej szefie, prawdopodobnie się spóźnię trochę do pracy dziś. Deckard Cain poprosił mnie żebym został chwilę dłużej.

Cześć kochanie. Ja w sprawie dzisiejszego wieczoru... Czy miała byś coś przeciw gdybyśmy odłożyli to do jutra? Mam problemy z trawieniem mięsa od rzeźnika. Chyba było nie świeże...

Opublikowano

Serwer stawiam na kompie, bez hamachi.

Mam zmienne IP a więc używam maski(no-ip.pl i no-ip.com).

W sysinstall robiłem IP (192.168.1.1 oraz 192.168.1.10) name serwer 4.2.2.3

no i ip z końcówką .100, maska 255.255.255.0

Wszystko inne działa strona, świat gry (oczywiście na 192.168.1.100)

porty jak już mówiłem są odblokowane. coś z tym sysinstall może?

Opublikowano

Maske nie wpisujesz 255.255.255.0 tylko 255.0.0.0

I jakie masz porty odblokowane napisz tutaj .

50 Postów

100 Postów

200 Postów

300 Postów

400 Postów

500 Postów

600 Postów

700 Postów

800 Postów

900 Postów

1000 Postów

Opublikowano

Serwer stawiam na kompie, bez hamachi.

Mam zmienne IP a więc używam maski(no-ip.pl i no-ip.com).

W sysinstall robiłem IP (192.168.1.1 oraz 192.168.1.10) name serwer 4.2.2.3

no i ip z końcówką .100, maska 255.255.255.0

Wszystko inne działa strona, świat gry (oczywiście na 192.168.1.100)

porty jak już mówiłem są odblokowane. coś z tym sysinstall może?

Miałem podobny problem, mi pomogło przekierowanie portów na ip z końcówką 100, w routerze, tak to wygląda:

post-67571-0-00382000-1361053074_thumb.png

Opublikowano

Pliki terenza są osobno bez obrazu FreeBSD.

Jeżeli usunąłeś starą bazę mysql i dodałeś tą nową terenza i nie nadałeś potrzebnych chmodów to serwer nie połaczy Ci się z mysql, bo do tego potrzebuje ustawień administratora, aby cokolwiek zmieniać w bazie.

Więc ...

Wpisz w maszynie :

- chmod -R 777 /var/db/mysql/

- chown -R mysql /var/db/mysql/

- chgrp - R mysql /var/db/mysql/

Zresetuj maszynę lub wpisz :

/usr/local/etc/rc.d/mysql-server restart

I uruchom ponownie serwer po czym się zaloguj i sprawdź.

Opublikowano

@FreeBSDUser
Moim zdaniem to nie jest wina mysql, ponieważ:
strona działa, navicat działa serwer łączy się z ip .100
Mam zapore w livebox sprawdze i wyłącze
Opublikowano

@up

Może Ci łączyć ze stroną i z mysql. Ale serwer Ci nie połączy skoro nie może robić zmian w plikach. Zrób to co Ci powiedziałem.

@edit

Najlepiej by było jakbyś napisał na gg : 46221080 . Zrobiłbym Ci to przez TeamViewer ;)

Opublikowano

Zrobiłem to co mówiłeś, rebootuje maszyne i zobacze czy jest jakiś efekt tego,

jeszcze spróbuje zresetować livebox. a jak nie wyjdzie to poprzez TeamViewer pomożesz;)

Opublikowano

Porty masz dobrze dodaje jeszcze 22 port to raz co do 2UP nie wiesz o serwerach to się nie wcinaj ... Bo jeśli by miał msql zepsute to by się nie połączył z navicatem ani ze stroną ..

Już wiem czemu ci nie działa

Wyłącz gg , skayp

Bo widzę że masz gg włączone a one blokuje porty :(

50 Postów

100 Postów

200 Postów

300 Postów

400 Postów

500 Postów

600 Postów

700 Postów

800 Postów

900 Postów

1000 Postów

Opublikowano

@2Up

Hahaha. Śmieszny jesteś ;D. porty takie jak od gg czy skype w niczym nie blokują. Jedynie skype blokuje gdy chcesz uruchomić apache, a serwer może Cię nie zalogować ze względu na mysql choć możesz zalogować się przez navicat i przez stronę ;).

Jeżeli taki dobry w tym jesteś to choć zmierzymy się na widzę ;).

A autor tematu zapomniał dodać, że robi no-hamachi w 1 poście ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...