Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy jest sens?

Golden™

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mój komputer jest bardzo, bardzo, bardzo, bardzo, bardzo słaby.

Procesor :1x 2ghz AMD athon 64

Pamięć operacyjna :2gb ram

Karta graficzna :xxx (na pw napisze)

Teraz wiecie jak bardzo jest słaby.

Myśle, że ma z 6 lat.

Nie za bardzo mam ochote uzbierać sobie te 2500 zł i mieć spokój przez 4 lata, bo zanim ja to uzbieram to minie z rok.

Czy jest sens zbierać tak długo? Ja naprawde nie lubię zbierać pieniędzy.

Nie mam kasy na kompa, a nie ma sensu kupować jakiegoś za 1000 zł, na takim nie zagram w najnowsze gry przynajmniej na medium. A nawet jesli to też nie będzie to możliwe przez długi okres czasu, gry są coraz bardziej wymagające.

Więc co radzicie?

Jest coś co może zastąpić mi kompa?

A może zbierać na Nexusa 7 (tablet) i będę grał w gry typu modern combat 4, Gra Vice City (myśle, że za pół roku gry, które wyjdą na platformy mobilne będą naprawde zajebiste. )

Czy lepiej na konsole xbox 360 elite?

Konsoli nigdy nie miałem (oprócz ps2, ps1) i nie wiem jak jest z grami.

Lubie fps, ale na konsoli strzelanki? Nie za bardzo to pasuje ;)

Co poradzicie?

1361453243-U739101.png

Opublikowano

@Up tzn.?

Chodzi ci o np. ps4?

A podajcie mi kilka nazw fajnych gier na konsole, bo chcę wiedzieć.

Od razu powiem, że nie lubie grać w strzelanki na joypadzie.

1361453243-U739101.png

Opublikowano

God of War ( all części, niedługo pojawi się nowa częśc ), Uncharted, Skyrim, Red Dead Redemption, Fifa 13, Far Cry 3, Gran Turismo 5, Little Big Planet 2

sygnauf.png

by Valky

Opublikowano

ps3 zdecydowanie - nowa konsola kosztuje 1000zl wiec to nie jest taki wydatek jak na komputer a na konsoli nie bedziesz patrzyl na wymaganie gry :)

blekitny_meczet_turcja_stambul.jpg

Opublikowano

Używaną konsole PS3 w bardzo dobrym stanie kupisz nawet za 500 zł. Musisz poprostu szukać na allegro po aukcjach. Kupuj PS3.

Lepiej niech kupi nową bo taka racja, że nie ma sensu brać fata który pochodzi z pół roku, gdyż te wersje są bardzo awaryjne szczególnie, że mają po kilka lat.

Opublikowano

Powiem Ci tak. Mój kolega nie miał właśnie za dużo kasy. Złożył sobie komputer (samą skrzynkę) za około 800 zł. W BF-a gra sobie na średnich ustawieniach, nie powiem Ci jakie miał w Skyrim czy Devil May Cry, bo nie pamiętam, ale spokojnie ciągnął bez lagów i bez pikseli. Wiem tyle, że kupił procek AMD z zintegrowaną grafiką (którą później można połączyć w crossfire z inną), płytę główną Asrock'a i chyba 4GB ram-u. Zaraz znajdę gdzieś dokładną specyfikację i Ci wrzucę. Serio - może na full nie uciągnie, ale na średnich bez problemu. A jak wpadnie kaska zawsze kartę dokupić możesz. :f Na rok/dwa Ci starczy, a w tym czasie uzbierasz sobie na coś lepszego.

Opublikowano

@Up

a dasz mi linka do tego kompa?

Bardzo kuszące.

Ile ten twój kolega go ma?

Bo tu na forum często odradzają kupować tanich, a dobrych kompów, nie wiem czemu.

1361453243-U739101.png

Admin Cienia
Opublikowano

Teraz kompy są tak tanie że można mieć o pare stówek znacznie lepszego kompa niż te konsole, niema czegoś takiego że konsole są lepsze (działa w obie strony), co kto woli.

Astra G 2.0 Turbo 247KM 351NM

Opublikowano

@Up

a dasz mi linka do tego kompa?

Bardzo kuszące.

Ile ten twój kolega go ma?

Bo tu na forum często odradzają kupować tanich, a dobrych kompów, nie wiem czemu.

No jakoś trzy miesiące go ma.

AMD APU A4-5300 X2 3.4 Ghz TURBO : 3.7 Ghz

Kingston HYPERX 4GB 1600 Mghz CL9 DDR3

RADEON HD7480 512 MB

SILENTIUMPC Spartan Pro

Płyta Główna ASROCK FM2A55M-DGS

Tak, jak mówiłam grafika jest zintegrowana z procesorem, ale daje radę. Nie jest to jakiś szczególnie mocny sprzęt, ale BF, Skyrim oraz inne nowsze tytuły chodzą bez zarzutów.

Opublikowano

Jak do gier to PS3. Nie ma to jak całą sobotę przeleżeć na miękkiej pufie z kawą pod ręką i padem w łapie :D

A jak do pracy to laptopa :)

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Teraz kompy są tak tanie że można mieć o pare stówek znacznie lepszego kompa niż te konsole, niema czegoś takiego że konsole są lepsze (działa w obie strony), co kto woli.

Zgodzę się ja mam to i to, ale chodź lepszy jak dla mnie jest pc w tej sytuacji bym nie narzekał :)

Opublikowano

No jakoś trzy miesiące go ma.

AMD APU A4-5300 X2 3.4 Ghz TURBO : 3.7 Ghz

Kingston HYPERX 4GB 1600 Mghz CL9 DDR3

RADEON HD7480 512 MB

SILENTIUMPC Spartan Pro

Płyta Główna ASROCK FM2A55M-DGS

#D&G a tanie to dla ciebie ile ? Bo 2000 zl to dla mnie bardzo duzo.

Tak, jak mówiłam grafika jest zintegrowana z procesorem, ale daje radę. Nie jest to jakiś szczególnie mocny sprzęt, ale BF, Skyrim oraz inne nowsze tytuły chodzą bez zarzutów.

A jak mam znalezc taki komputer? On ma jakas nazwe czy cos?

#hrabia

A w co grasz na tym ps 3 ze sprawia ci to tyle przyjemnosci ☆

1361453243-U739101.png

Opublikowano

Komputer ten trzeba złożyć samemu, wbrew pozorom to bardzo łatwe i lepiej zrobić tak niż kupić " gotowca" i dopłacić kilka set złoty za słabo dobrany sprzęt, który jest do biura.

co do ps3 to masz to samo co na pc (ale niektóre "indyki" bądź inaczej niezależne dopiero na konsole są wydawane, a na pc są jakiś rok. To większe studia pierwsze wydają gry na konsole!) i do tego dochodzą gry które są tylko na konsole i są takie które są tylko na ps3. Ale wszystko ma swoje wady bo za gry na konsole taką samą zapłacisz dwa razy więcej. :(

Opublikowano

To jest składak. Myślę, że na morele bez problemu znajdziesz te części. Jeżeli nie to złożę Ci taki w sklepie, w którym był kupowany. :>

Opublikowano

Up

A nie lepiej za ta cene kypic sprzet uzywany, ale lepszy?

#down

Jeszcze zobacze czy za ta cene jest cos lepszego. Nie mowie ze chce wszystkie czesci uzywane kupic. Sie jeszcze zobacxy a teraz ide spac

1361453243-U739101.png

Opublikowano

Up

A nie lepiej za ta cene kypic sprzet uzywany, ale lepszy?

Huh, fakt jakaś alternatywa jest. Jednak ja wolałabym kupić wszystko nowe. Mam takie zboczenie jakieś.. zwłaszcza do sprzętów typu komputer. Decyzja należy do autora tematu, ale za taką cenę nic dużo lepszego nie znajdzie, a kupując w sklepie przynajmniej będzie nówka. ;)

Opublikowano

#hrabia

A w co grasz na tym ps 3 ze sprawia ci to tyle przyjemnosci ☆

Głównie slashery, proste i odpręzające jak na przykład DMC czy GoW

742611478555387739101.jpeg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...