Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] co zrobic

samios3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kurwa mac do chuja ;/

Witam dzisaj o 14:20 ukradziono mi konto i nawet pare kont e-mialowych
Tutaj było jedno jak weszlem na poczte zeby zobaczyc bo nie moglem sie zalogowac

Witaj ¢σмєвα¢к!

Właśnie zmieniłeś swoje dane dostępowe dla gry DarkOrbit. Aby Twoje zmiany zostały zaakceptowane, kliknij proszę następujący link lub przekopiuj go do paska adresowego przeglądarki.
Link: http://pl2.darkorbit.bigpoint.com/?ac**********************************
Potwierdzenie daje nam pewność, że to Ty sam zmieniłeś swoje dane dostępowe. Dzięki temu Twoje konto jest bezpieczne.
Jeśli nie zmieniałeś swoich danych dostępowych, zignoruj proszę tego maila. Radzimy Ci w takim przypadku jak najszybszą zmianę swoich danych dostępowych, gdyż oznacza to, że ktoś próbował bez Twojej wiedzy zmienić Twoje dane!
A teraz ze takiego nicku nie ma
BP na tickety jeszcze nie odpisuja a czekam z 15 min
Nawet ID konta podałem moge tu podac to moze pomozecie
Napisałem im niech sobie nawet po IP komuptera sprawdza te zmienianie nicku czy e-maili
ID: ******
Opublikowano

Usuń stąd ID konta. Szczerze to przeczytałem 2 razy to co napisałeś i nic nie zrozumiałem. Ktoś zmienił dane do twojego konta i nie wiesz co masz zrobić czy co?

reklama

Opublikowano

Wjebał mi sie na pare kont e-mialowych ktorech juz nie mam , jedno konto -email do tego konta co tu zdazylem zmienic haslo

Ale on zajebał mi konto czyli zmienił haslo login e-mil nick

I tylko to mi zostalo , do bp pisze to oni mi w pkt dali ze mam na policje zgłosic , i wgl ale policja dosc ze mnie wysmieje nie mam dowodow

Mam tylko moje id konta i to ze wiem co było na tym koncie moge wszystko powiedziec i tylko ten wyciag mam

Typek zmienil nick na jakies shark cos tam mam jego nick i wgl

I nie wiem czy odzyskam te konto cyz nie

Opisałem im cale konto i wgl

I powiedziałem ze chyba moga sprawdzac IP , to niech zobacza ze to moje konto było .. i nagle ktos mi ukradł i wgl

Opublikowano

Pfff, bp ma to w dupie więc raczej nie. Dopiero gdy policja skontaktuje się z nimi możesz coś odzyskać, a tak nie ma mowy niestety. Trzeba było maila chronić a nie narzekać, sam sie nie włamał, albo masz jakieś fajne oprogramowanie na kompie albo (na 99%) znasz tą osobę i dałeś jej okazje do włamania.

7yo9.png

Opublikowano

Własnie nie..

A jak patrzałem przez cmd to zadnego keya nie ma

A po za tym on nawet na pare mi kont e-mailowych sie wjebał...

Potem na konto i chuj ;/

@UP

Ale policja napewno mnie wysmieje

bedzie chciala 500 tysiecy dowodow a ja mam tyle co wypisałem

Opublikowano

Lepiej zapobiegać niż leczyć, no ale jeśli trzeba to najlepiej zastosować antybiotyk ;) Jesteś pełnoletni idź na policje zgłoszenie mają obowiązek przyjąć postaraj się im dostarczyć dowodów jakichś screenów, ale musisz mieć świadomość że ta osoba odpowie przed prawem jak za każdą inną kradzież także zastanów czy ci się to opłaca.

7yo9.png

Opublikowano

Niech go kurwa nawet ubiją ..

Niestety nie jestem pełntoletni , ale gdybym poszedł z kims pełnoletnim to chyba przyjmą tak?

A po za tym jakie screany? .. jak mam je dac jak nie mam dostepu?

Mogie im całe konto opowiedziec dac id konta i ten wyciag z kont e-mailowych a reszte by se przez ip sprawdzili ? ..

Wtedy miał bym jakaś szanse na odzyskanie kont'a , bo innej mozliwosci nie ma ?

#Edit

PS.Jest jakas mozliwosc sprawdzenia czy sie ma keya na kompie bo ja sprawdzlaem za pomoca cmd i komendy cos tam na n

Opublikowano

Ta, pewnie netstat -n... polecam nawet avast chroni przed keyami i nie tylko nie mówiąc już o płatnym antivirze. Nie masz dostępu do konta, nie nagrywałeś żadnych filmików itp? Wgl z kim zamierzasz iść, i chyba masz więcej niż 13 lat, bo jeśli nie to nie przyjmą.

7yo9.png

Opublikowano

Opisze Ci z mojego doświadczenia proces odzyskiwania konta przez policję.

Otóż gdy zgłosiłem się na policję z osobą pełnoletnią zgłoszenie zostało przez nich przyjęte.

Napisałem oświadczenie, że konto było od początku moje (nie kupiłem/sprzedałem go).

Następnie to oświadczenie zostało podbite pieczątką komisariatu policji i podpisane. Zeskanowałem i wysłałem do BP razem ze:

- skanem dowodu osobistego

- pierwszym nickiem konta

- najwięcej ile mam informacji o koncie

Odpowiedzią na mojego maila było to, że teraz będzie trwała procedura odzyskiwania, policja musi się z nimi skontaktować aby konto mogło zostać do mnie przywrócone.

Poczekałem około... 2 tygodni ? Otrzymałem mail od BP z informacją, że konto znajduje się obecnie na moim mailu.

Aby uzyskać dostęp do niego muszę skorzystać z funkcji "przypomnienie hasła do konta".

To by było na tyle.

Musisz odpowiadać (osoba dorosła) na pytania które zada Ci policja lub BP.

Ty jesteś tylko tak jakby "świadkiem" w tym wszystkim.

POWODZENIA.

Opublikowano

Ta, pewnie netstat -n... polecam nawet avast chroni przed keyami i nie tylko nie mówiąc już o płatnym antivirze. Nie masz dostępu do konta, nie nagrywałeś żadnych filmików itp? Wgl z kim zamierzasz iść, i chyba masz więcej niż 13 lat, bo jeśli nie to nie przyjmą.

No ja mam prawie 15'tke :D

Wiec nie przyjmą , a gdybym poszedł z kims dorosłym przykładowo z rodziny to przyjmą tak?

#Stim rozumiem ze tak

Ide na policje składam te zaswiadczenie mowie im wszystko co wiem .. jaki nick 1 i wgl..

Potem oni cos tam podbiją , ja im to na zdj wysle , dowodu nie mam to nie wysle

I wszystko opisze co ijak .. na koncie co wiem

I potem dopiero BP sie za to wezmie tak?

#Wacek nie , nic nie nagrywalem

#Daniel

Słuchaj , gram gram tak? . wrescie zeszłem z kompa o 13 , wchodze o 14:20 na chwilke wchodze na konto a tu złe haslo i wgl

Wchodze na poczte 2 konto nie dziala wchodze na 3 nie dziala weszłem na ten e-mial głowny do tego konta patrze działa ale , juz jest wiadomosc ze zmianą e-maila czy tam hasła i wgl

Opublikowano

#samios

Dowód osobisty jest rzeczą najważniejszą.

Bez niego BP nawet nie rozpatrzy sprawy.

Reszta tak.

Opisujesz im jakie nicki były zmieniane na koncie jeśli pamiętasz, ostatnie hasło, pierwszy nick itd.

Ty BP dajesz tylko informacje.

Oni mają to gdzieś do póki policja się z nimi nie skontaktuje.

Po kontakcie analizują to co im napisałeś i po 1-2tyg dostajesz info, że konto znów jest na twoim mailu (takim jakim podałeś im przy wysyłaniu dowodu osobistego itd.).

Opublikowano

#samios

Dowód osobisty jest rzeczą najważniejszą.

Bez niego BP nawet nie rozpatrzy sprawy.

Reszta tak.

Opisujesz im jakie nicki były zmieniane na koncie jeśli pamiętasz, ostatnie hasło, pierwszy nick itd.

Ty BP dajesz tylko informacje.

Oni mają to gdzieś do póki policja się z nimi nie skontaktuje.

Po kontakcie analizują to co im napisałeś i po 1-2tyg dostajesz info, że konto znów jest na twoim mailu (takim jakim podałeś im przy wysyłaniu dowodu osobistego itd.).

#Stim , ale ja 18 nie mam to z skad mam dowod im podac?

Opublikowano

#Stim , ale ja 18 nie mam to z skad mam dowod im podac?

W tym przypadku musisz iść z ojcem na policje i on musi to zgłosić.

Wysyłasz jego dowód.

Opublikowano

W tym przypadku musisz iść z ojcem na policje i on musi to zgłosić.

Wysyłasz jego dowód.

Albo z matką :D:D , lub z bratem ;p

Dobra a gdyby np ten typek mi konto no rozwalił np irki po sprzedawał i wgl

To oni mi to wszystko zwrocą czy nie? .. czy tylko konto mi oddadza?

I musiał bym po sądach sie szlajac? :D

Opublikowano

Albo z matką :D:D , lub z bratem ;p

Dobra a gdyby np ten typek mi konto no rozwalił np irki po sprzedawał i wgl

To oni mi to wszystko zwrocą czy nie? .. czy tylko konto mi oddadza?

I musiał bym po sądach sie szlajac? :D

Żadnych sądach, chyba sobie żartujesz.

Nie, nie oddadzą Ci wypo, tylko dostęp do konta.

Opublikowano

Żadnych sądach, chyba sobie żartujesz.

Nie, nie oddadzą Ci wypo, tylko dostęp do konta.

No to troche bez sensu .. powini to zwrocic

No dobra to dzięki za info oczywiscie lik'a kazdy dostanie :)

Opublikowano

Kurwa mac do chuja ;/

odpowiem ci tak scignoles pewnie sobie ibot crack gdyz napewno ja tak samo mialem gdy stracilem 1 konto sfe i zlodziej mi je oddal ale wszystko wyczyscił powiem wam tak wszystko co zwiazane jest z botami i pisze crack to przewaznie robaki oraz keylogery zapisuja loginy hasla i strony jakie przegladacie jezeli jeszcze tego nie usunoles to doradzam ci sciagnij se programy anty rokit anty keyloger anty trojany i anty wirus zrestartuj kompa i wylacz internet i se przeskanuj napewno ci wykryje ze masz nadal go na kompie tyle co ci powiem straciles konta mailowe napewno nie dales komus hasla i loginu bo se sam zrobil dostemp do twojego kompa za pomoca tego programu

Opublikowano

@up

Słyszałeś o czymś takim jak znaki interpunkcyjne? Jeżeli nie to poczytaj trochę na ten temat. "dostemp" a to mnie rozjebało.

reklama

Opublikowano

@up

Słyszałeś o czymś takim jak znaki interpunkcyjne? Jeżeli nie to poczytaj trochę na ten temat. "dostemp" a to mnie rozjebało.

wiesz co polski to ja znam ale szybko pisalem wiec nie pouczaj mnie jezeli nie chcesz pomocy ktura daje innym to poprostu czasami zamilcz

Opublikowano

Wulgaryzmy spokojne używasz ale głowy nie :-( zanim ściągnie się i odpali jakieś śmieci na PC trzeba sprawdzić co to jest i jakie ma "prezenty" Ostatnio to jakaś plaga niby cracków i wspomagaczy do darkobit - od kilku miechów nie znalazłem dobrego same fake do włamań itp. Za głupotę trzeba płacić i czy odzyskasz konta czy nie to nie moja broszka - jedyny plus że ten temat da innym do myślenia

Opublikowano

Wulgaryzmy spokojne używasz ale głowy nie :-( zanim ściągnie się i odpali jakieś śmieci na PC trzeba sprawdzić co to jest i jakie ma "prezenty" Ostatnio to jakaś plaga niby cracków i wspomagaczy do darkobit - od kilku miechów nie znalazłem dobrego same fake do włamań itp. Za głupotę trzeba płacić i czy odzyskasz konta czy nie to nie moja broszka - jedyny plus że ten temat da innym do myślenia

zgadzam sie z kolega

Opublikowano

Aha czyli kbot .. z licencja to jest keyloger ta? ..

rozumiem -,-

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...