Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ćwiczenia,na 1 rękę.(Bicek ;d)

Takii

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Was ;d

Piszę ten temat,bo mam problem,problem nie miały.

Otóż 2 dnia świąt złamałem łokieć o.O.Dokładniej -Złamany "Nadkłykieć przyśrodkowy"

Lekarz zalecił,aby nie ćwiczyć z pół roku,nie przemęczać stawu.

I otóż,nie mam ochoty czekać pół roku,aby zacząć ćwiczyc bicki ;x

I tu pada pytanie,mógłbym zrobić mięśnie w lewej łapie? :)

Troche sam sobie się dziwie.Tricepsy mam jakoś dobrze wyrobione,nie wiem od czego-0 ćwiczeń,0 siłki.

Są na tyle wyrobione że koledzy mówią "wow"-No tak,tak.Ale w bicka 0 ;x

Wzrost:161

Waga:57kg

Do dyspozycji mam :

Hantelki: 6kg

Hantelki: 3kg.

Prosiłbym o jakąś pomoc,i + jakieś ćwiczenie na 6pak.Tylko żeby nie było ćwiczeń z użyciem 2 rąk.

To chyba tyle.Jeżeli pomożecie,na pewno się odwdzięczę.

Z góry dzięki ! :)

2011-2015,tylko MPC!

Opublikowano

Co do ręki to chyba lepiej poczekać żeby robić dwie na raz... A na brzuch standardowo brzuszki (górna partia) i wznosy nóg (dolna partia). Jak chcesz to mogę jeszcze opisać jak wykonywać te ćwiczenia :D

Opublikowano

I potem jak chcesz wyglądać? Z jednej strony bicek obwód 35cm a w drugiej łapie 25cm... ;)

Na brzuch najlepszy ABS, jednak jeśli chcesz bez rąk to A6W... ;)

Opublikowano

No to proszę Cię o opisanie :D

Hm,z tego co mi się wydaje to w 6 Weidera,potrzebne było ręce nie?

No nie chcę wyglądać jak mutant,co pisał up ..

Alee żeby było troche lepiej :3

EDIT: No i prosiłbym o odpowiedź,czemu triceps rośnie-bez ćwiczeń,A w bicka nic ;/

2011-2015,tylko MPC!

Opublikowano

Triceps rośnie jak robisz pomki jak chcesz sprawdzić czy masz dobre tripy zrób pomki tak:

- złącz ręce

- ręce mają być na mniejszej wysokości niż wysokość ramion ( nie wiem jak to opisać koło najlepiej na wysokości brzucha )

im więcej zrobisz tym lepsze tripy

Opublikowano

Nie polecam A6W, dlaczego? Otóż kręgosłup chyba jest ważniejszy niż głupie mięśnie brzucha ? - to po 1

Po 2 - chcesz przypakować tylko jedną rękę ? Jak to będzie wyglądało?

po 3 - zamiast robić te bezsensowne ćwiczenia ubierz się w dres i idź pobiegać, pij tylko wode niegazowana i na to samo wyjdzie ;) Jak Ci zdejmą gips zapisz się na jakieś treningi siatkówki,piłki nożnej, mma, boks - cokolwiek.

A jeśli koniecznie chcesz mieć ten szcześciopak to najprostszym rozwiązaniem będą zwykłe przysiady i zwykłe brzuszki.

Ponadto uprzedzę Cię. Więc jeśli chcesz mieć na trochę dłużej niż na 1,5-2 miesiące to musisz ćwiczyć regularnie, jeśli osiągniesz sześciopak i przestaniesz ćwiczyć to nic tak naprawde nie osiągniesz.

Opublikowano

W tym czasie możesz poćwiczyć nogi. EW rozciąganie się bo w 1miech będziesz umiał szpagat o ile nie jeźdźisz na rowerze.

Po rozciąganiu zrób pare przysiadów.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Tylko że sęk w tym.Że do WAKACJI,nie moge ćwiczyć tej ręki prawej ni nic.Odpadają w tym razie pompeczki,czy coś.Co do @up,dlaczego odpuściłbyś ćwiczenia przy takim wzroście? Nie chcę być jakoś nadzwyczajnie umięśniony czy coś,chcę aby ten 6-pak był,chociaż trochę.

2011-2015,tylko MPC!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...