Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

jak zrobić zabezpieczenia czasowe?

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

chodzi mi o to czy ktoś zna kod na np wypróbuj teraz na 30dni albo zabezpieczenie kluczem jak powiedzmy podaj klucz proszę o pomoc !!

Opublikowano

chodzi mi o to czy ktoś zna kod na np wypróbuj teraz na 30dni

najprościej byłoby zapisać aktualną datę w rejestrze (albo w środku exeka) i zawsze przy włączeniu sprawdzać czy nie minęło 30 dni. Lecz w autoit nie ma to sensu, bo kod zawsze jest w exeku. I to nawet w czystej postaci. Każdy ogar potrafiłby to ominąć.

albo zabezpieczenie kluczem jak powiedzmy podaj klucz proszę o pomoc !!

myślę, że jakiś zahashowany string (dla każdej kopii programu inny) byłby fajnym rozwiązaniem. Myślę, że to jest dobry link http://dailycupoftech.com/perform-md5-using-autoit/

Opublikowano

A najlepiej przed wpisem do rejestru dać StringReverse i StringToBinary a potem BinaryToString i StringReverse. I włączyć funkcję(AdlibRegister) która będzie dodać powiedzmy co minutę +1 i zapisywać nową wartość.

Opublikowano

najprościej byłoby zapisać aktualną datę w rejestrze (albo w środku exeka) i zawsze przy włączeniu sprawdzać czy nie minęło 30 dni. Lecz w autoit nie ma to sensu, bo kod zawsze jest w exeku. I to nawet w czystej postaci. Każdy ogar potrafiłby to ominąć.

myślę, że jakiś zahashowany string (dla każdej kopii programu inny) byłby fajnym rozwiązaniem. Myślę, że to jest dobry link http://dailycupoftech.com/perform-md5-using-autoit/

Aktualnie pracuje nad au3 protektorem, stworzylem juz dzialajaca wersje ktora uniemozliwia dekompilacje korzystqjac z aktualnie dostepnych au3 dekompilatorow, na dnach opublikije go na forum.

Pisze boty do gier WWW na zlecenie.

Opublikowano

@up tylko na jakie zasadzie by działał :D ? To samo pytanie chciałem zadać pewnemu antywirusowi w AutoIT, ale temat zamkneli za brak skanu...

Opublikowano

No miało to polegać na tym demo i po 5dni używania podaj klucz o to chodzi ale może macie racje

No miało to polegać na tym demo i po 5dni używania podaj klucz o to chodzi ale może macie racje

Opublikowano

@up - najprostsza rzecz jaką można zrobić to stworzyć własny paker, którego nie rozpozna ŻADEN dekompilator. A jeszcze jakby wstawić do niego element losowy, to byłby nie do pokonania.

not so easy.

hook na readfile i deszyfrowanie kodu runtime.

W au3 skrypt jest wpisany na koncu exe, nie jext w zadnej wirtualnej sekcji. sam au3 odczytuje bo wlasnie za pomoca readfile.

Pisze boty do gier WWW na zlecenie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...