Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

fast download nie działa

szakal07

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Pisze z pewnym problemem. Przegladalem bardzo wiele tematow na roznych forach lecz nie znalazlem problemu z ktorym ja nie umiem sobie poradzic ;/.

Mianowicie chodzi o to ze po wgraniu do folderu www jakieś pliki np piosenki( ścieżka jest identyczna jak to folderu cstrike). I kiedy odpalam serwer to piosenki pobieraja mi sie z obydwu folderów. Z jednego idzie bardzo szybko(wiec chyba fast działa) a z drugiego idzie po normalnej prędkości(czyli wolnej bez fastu). I moje pytanie brzmi tak: jak/co zrobic żeby po włączaniu serwera pobierały sie pliki tylko raz z folderu Fast DL ?? Proszę o pomoc. Serwer postawiony mam na pukawka.pl. W server.cfg mam dopisane:

sv_allowdownload "1"

sv_downloadurl "http://******.node**.pukawka.pl/cstrike"

Atrybuty folderu zmienione na 777.

I już naprawdę nie mam pojęcia co robić, pisałem tez do pukawki.pl ale jeszcze nie odpisali.

Proszę o jakieś sensowne odpowiedzi, mam nadzieje ze nie przeniesiecie tego tematu do archiwum póki problemu nie rozwiążemy bo nigdzie takiego wątku nie znalazłem.

Pozdrawiam, Bartek

Opublikowano

usuń /cstrike z sv_downloadurl

Oferta dot. MyBB, IPB, phpbb by przemo, phpbb3:

• Instalacja, konfiguracja forum
  • Konwertowanie bazy do innych silników np. z MyBB do IPB lub IPB 3.4 do 4.x
  • Przenoszenie forum z jednego serwera na drugi
  • Podpinanie domen
  • Instalacja, konfiguracja pluginów, lekka modyfikacja
  • Instalacja stylów, modyfikacje wyglądu forum
  • Doradztwo
  • Zaproponuj coś.
  • Technik

Tworzenie stron WWW (HTML5+ CSS3+JS) BOOSTRAP

Opublikowano

Serwer www jest darmowy czy płatny ?

Stworzyłeś w ftp, w katalogu cstrike foldery: models, maps, sound, gfx i wrzuiłeś pliki z serwera, (mapy, dźwięki, modele, muzyczki itp.) ?

Opublikowano

Otóż musisz to zrobić tak:

W server.cfg wpisz:

sv_downloadurl "ADRES/serwer_ffa" <--- Dla przykładu

--------------------

Następnie zaloguj się do FTP FAST DL

tam utwórz folder o nazwie "serwer_ffa" <--- Bez " . Folder w FTP Fast DL musi miec taką samą nazwę jaką podałeś w sv_downloadurl

--------------------

Gdy to zrobisz, do folderu "serwer_ffa" wrzuć już tylko np. foldery "maps" "models" "sprites" NIE WRZUCAJ "cstrike" !!!

Te pliki które dodałeś do FTP Fast DL ---> W FTP Serwera powinny znajdować się w "cstrike"

Jeżeli nie działa to już nie wiem. Lub jeżeli nie rozumiesz wytłumaczę dokładniej.

Liczę na like :)

P.S. Folder "serwer_ffa" to tylko przykład. Możesz nazwać folder jak chcesz, lecz musi być taka sama nazwa w sv_downloadurl i w FTP FastDL.

sysuniadangos.png

Pomogłem Ci w czymś ? Spodobał Ci się mój post ? Nie bądź obojętny. Daj LIKE! :)

|+++| 50 POSTÓW - 26.02.13 12:13|+++|

Opublikowano

Serwer www jest darmowy czy płatny ?

Stworzyłeś w ftp, w katalogu cstrike foldery: models, maps, sound, gfx i wrzuiłeś pliki z serwera, (mapy, dźwięki, modele, muzyczki itp.) ?

Darmowy. Tak, w folderze cstrike stworzyłem maps i sound. W sound zrobilem misc i tam wrzucilem piosenki z serwera.

Otóż musisz to zrobić tak:

W server.cfg wpisz:

sv_downloadurl "ADRES/serwer_ffa" <--- Dla przykładu

--------------------

Następnie zaloguj się do FTP FAST DL

tam utwórz folder o nazwie "serwer_ffa" <--- Bez " . Folder w FTP Fast DL musi miec taką samą nazwę jaką podałeś w sv_downloadurl

--------------------

Gdy to zrobisz, do folderu "serwer_ffa" wrzuć już tylko np. foldery "maps" "models" "sprites" NIE WRZUCAJ "cstrike" !!!

Te pliki które dodałeś do FTP Fast DL ---> W FTP Serwera powinny znajdować się w "cstrike"

Jeżeli nie działa to już nie wiem. Lub jeżeli nie rozumiesz wytłumaczę dokładniej.

Liczę na like :)

P.S. Folder "serwer_ffa" to tylko przykład. Możesz nazwać folder jak chcesz, lecz musi być taka sama nazwa w sv_downloadurl i w FTP FastDL.

Ale ja mam dokładnie tak samo przeciez zrobione tylko ze zamiast "serwer_ffa" mam "cstrike". I tam sa powrzucane folderu sound i maps. I podczas wchodzenia na serwer pobiera pliki z dwoch folderow, a ja bym chciał wiedziec co zrobic zeby nie pobierało z serwera tylko z Fast Dl.

Zauwazylem tez ze jak pobiorą sie piosenki z fast dl to na serwerze w tym katalogu gdzie mam piosenki(nie na serwerze fast tylko normalnym) pojawiły sie tak jakby skroty tych piosenek z rozszerzeniem ztmp, np : mam ola.mp3 i powstało ola.mp3.ztmp. To chyba mało istotne no ale pisze, moze akurat z tym cos jest związanego.

Opublikowano

Niniejszy poradnik przeznaczony jest dla osób chcących samodzielnie tworzyć FastDL lub posiadających zewnętrzny FastDL.

Posiadając serwer Counter-Strike 1.6 w wersji LITE i MAX na FastDL nie trzeba wgrywać plików.

Można utworzyć FastDL w panelu. Wystarczy w menu "Konfiguracja serwera" kliknąć "Utwórz FastDL".

Serwer zostanie automatycznie skonfigurowany,
a pliki skopiowane do FastDL w postaci linków symbolicznych, które nie są widoczne na FTP i których nie można nadpisać.

Dzięki temu pliki wgrane na serwer są od razu na FastDL.

Po utworzeniu FastDL w panelu należy zrestartować serwer.

-----------------

A masz tam w server.cfg coś takiego ?

sv_allowDownload "1"
sv_wwwDownload "1"
sv_wwwBaseURL "http://XXXXXX.nodeNR.pukawka.pl"
sv_wwwDlDisconnected 0
sv_wwwFallbackURL ""

Spróbuj tego, jeśli nie pomoże napisz. Popróbujemy jeszcze czegoś.

sysuniadangos.png

Pomogłem Ci w czymś ? Spodobał Ci się mój post ? Nie bądź obojętny. Daj LIKE! :)

Opublikowano

No i juz po problemie :) Usunąlem cstrike z adresu strony w pliku server.cfg, dalem atrybuty calemu folderowi www i nagle wszystko chodzi ;d także, dziekuje za wszystkie wypowiedzi ale temat juz do zamkniecia bo wszystko działa :) piosenki sie pobieraja w sekundzie ;)

Pozdrawiam :)

Opublikowano

Cieszę się, że problem rozwiązany :)

sysuniadangos.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...