Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Rzuty wolne ;D

P48

Rekomendowane odpowiedzi

Pasjonat
Opublikowano

Pewnie wielu z was zastanawiało się : " Jak strzelać rzuty wolne " , w tym poradniku postaram się to omówić , najłatwiej moim zdaniem jest trafić z wkręcania . :-) i tutaj postaram wam się to omówić ! :D

Dobra dosyć gadania do rzeczy :

1.Ustawienie zawodnika

Zaprezentuję wam to na 2 screenach.

1.01027185444909422264.jpg

Tak ustawiamy kamerę jeśli chcemy efektownie wkręcić między dwoma obrońcami .

Czyli piłka pójdzie w ten sposób :

53117586360509357874.jpg

Oczywiście , przy wyborze zawodnika wybieramy zawodnika z najlepszym podkręcaniem , w tym wypadku jest to Messi i jego lewa noga .

Teraz... jaką kombinację wykonać na padzie.. jest to bardzo łatwe ;) Look :

58329724125066063106.jpg

Wytłumaczenie : po naciśnięciu strzału momentalnie przechodzimy to " grzybka " i kierujemy go w strone pokazaną na obrazku :)

Teraz siła : Siła powinna wynosić max 2 przedziały , ale najlepiej moim zdaniem jest tak półtora ... :)

Okej.. teraz drugi sposób .

Jest to sposób z wyminięciem murku ... jak ustawiamy kamerę itp :

54763405225989204401.jpg

Teraz jak będzie wyglądał lot piłki :

38448883941972740295.jpg

Gol jest niemalże pewny ! ;) , w tym wypadku również zastosowany jest piłkarz lewonożny Van Persie i jego " magiczna lewa noga" ;)

Teraz jaką kombinacje wykonać na padzie :

10870343361779864542.jpg

Teraz większość z was myśli sobie : " Przecież to jest kur*a to samo..."
a ja wam mówie NIE ! , dlaczego ? ano dla tego że w tym wypadku przytrzymujemy TROSZECZKĘ "grzybka" by piłka bardziej skręciła ;)

Cóż... to chyba na tyle z tego tut'a jest to mój pierwszy tutorial .. ;p , mam nadzieje że komuś się to przyda ;p

Mini legenda xD :
B-czyli podstawowy przycisk do strzału .

ja osobiście mam X bo mi jest tak wygodniej ;p

17172903471186348024.jpg

Pasjonat
Opublikowano

Zjebanie to zrobiłeś, mistrz painta. Na ps3/xbox to łatwizna moim zdaniem, trudniej już na PC/klawiatura. ;)

Może i zjebanie masz racje :D , może i jest mistrz painta , ale to mój pierwszy tut , i komuś się to może przyda , dzięki za opinie xD

17172903471186348024.jpg

Pasjonat
Opublikowano

Fajny tutek Ale mogłeś te strzałki zrobić ładniej ;) Tutek przyda się nie doświadczonym graczą w fife .

Dzęki ! :D

REF !

17172903471186348024.jpg

Opublikowano

Fajny tutek ale jakbyś zrobił taki na pc xD Pousuwaj te kolory, zrób to w punktach, pisz jednakową czcionką bo to wygląda jakby pisał to pokemon xD Wiem że chcesz zwrócić tym pewnie uwagę na bardziej ważne rzeczy ale bardzo źle to wygląda, fajnie by było jakbyś to zmienił.

darius__league_of_legend__signature_by_deinyght-d5sd11x.jpg

Opublikowano

Próbując Twoim sposbem ciągle trafiam w mur. Lepiej mi się strzela tak, że wybieram zawodnika który ma największą siłę i trzymam grzybka tylko do góry. Wtedy przechodzi nad murem i ląduje w okienku.

skpUo.png

Opublikowano

Nie odświeżaj poradników

Słabo to przedstawiłeś, najlepszy sposób to po prostu 2,5 paska siły analog w góre ;)

a u Ronaldo przy odległości 30+ metrów przytrzymać zmiane zawodnika + pasek na 80%

mg7k04q.jpg

Opublikowano

Fajny tutek Ale mogłeś te strzałki zrobić ładniej ;) Tutek przyda się nie doświadczonym graczą w fife .

Ja w fife od 10gram i 13 ledwie ogarniam ale po 5h grania już 3mecze wygrane na 4 w multi najgorzej ogarnąć sterowanie

saturax123.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...