Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Ezreal vs Vayne

WilKu0904

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam . Chciałbym się poradzić co kupić. Mam 4800 PZ na jakiegoś ADC (do tej pory miałem tylko Ashkę :D )

Zastanawiam się nad tymi dwoma bohaterami.

Proszę podać + i - , i który champ będzie bardziej odpowiedni dla początkującego co do ADC :") .

Pozdrawiam.

PS:Wiem że takie tematy już były ale obie postacie dostały nerfy/buffy i pytam się co do ich aktualnej "wersji" .

Opublikowano

Jak dla mnie lepsza jest vayne poniewaz posiada skile ktore zwiekszaja jej atak oraz zadaje true dmg jest bardzo silna w late game choc nie tak dobra w early dlatego w early glownie sie nia farm. Natomiast ezreal ma troche inny typ umiejetnosci ma tez dodatkowego flesha. To ktora postac wybierzesz bedzie zalezalo tylko od tego czy chcesz bazowac na autoatakach czy chcesz tez uzywac jakis skili. Ezreal chyba bedzie troche lepszy dla poczatkujacych

u1lc.png
Opublikowano

Vayne to hyper carry w late, w early troszke słabsza, ale z nunu na suppa robi rozpier :D

Ezreal typowo early-mid game jeśli się nafeedujesz to wygrywasz grę. Jeśli nie to już troche gorzej. Ale znów nie tak trudno się nim nienafeedować ;x

++

Opublikowano

2 postacie, ez jak sie nie feednie jest gównem, a vayne to chyba najlepszy adc w lategame, jej dmg jest potężny, a przez jej true dmg cieżko ją skontrować, a dzięki ult, ciężko sfocusować. Ogółem polecam Vayne :D

Opublikowano

Vayne jest MEGA postacią na topa. Ze względu na bardzo słabe early Vayne często dostaje baty na bocie.
Mały range, chociaż w late naprawdę niszczy.

Ez na bocie jest dużo łatwiejszy, więc na początek właśnie jego bym Ci polecił ;)

"The only person you should try to be better than is the person you were yesterday."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...