Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PROBLEM] Głośne wentylatory!

hypsed

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pewien problem pewnie bliżej znany każdemu tylko u mnie jest trochę inaczej po 1-2 latach użytkowania komputera w pewien dzień odpalam komputer i wentylator zaczyna wrzeszczeć no nic próbuje różnych sposobów wykręciłem go popatrzyłem nic złego nie widać podpiąłem znowu i szedł cichutko o.O po tygodni znowu zaczyna wrzeszczeć ale teraz to nie pomogło po godzinie męczenia się z wściekłości palnąłem w niego z plaszczaka ;p i się uspokoił i tak do kolejnego uruchomienia komputera i tak było ciągle jedno palnięcie i spokój po 5 tygodniach to nie pomagało musiałem go wykręcić i właśnie dziś przypadkowo kolanem walnąłem w komputer nie za mocno ale zaczęły teraz

2 wentylatory tak samo głośno chodzić KTOŚ MI TU .... POWIE CO Z TYM JEST NIE TAK ? jak dla mnie to wygląda na to że po uruchomieniu chodzą na maxymalnych obrotach ale sam już nie wiem . zamawiałem nowe ale były problemy i nie mogłem a nie pozbędę się wszystkich z kompa ktoś ma może jakieś pomysły ?

Opublikowano

Na pewno? Dokręć śruby, może się poluzowały i to przez to. Możesz jeszcze spróbować programem SpeedFAN zmniejszyć obroty.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

@Up

Zmniejszyć obroty ? Człowieku, chcesz mu spalić płytę.. ? Skoro wentylatory pracują głośno to nic na to nie poradzisz -.^. Takie jest zużycie mocy, jeże zmniejszysz obroty to podniesie się temp i możesz spalić płytę, kartę, zasilacz :) itp. Zawsze można zmienić obudowe i przerobić na chłodzenie cieczą :p

Najtańsze tusze do HP z wysyłką 24h

Opublikowano

Jak obniży o kilka% to mu spali ?? Zależy jakie ma teraz temperatury ale normalnie to nic sie nie stanie

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

Tak jak mowia przedmowcy gruntowne czyszczenie pc od srodka i samych wentylaorow, wymiana pasty termo, podaj temperatury programem core temp kidy ci te wentylatory tak glosno chodza, potem obniz prace wentylatorow przez speedfan i podaj ponownie temperature

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...