Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

dobry wybor czolgu

ElortGhost

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

niedawno zaczalem grac w wota i niewiem czy ide dobra droga powiem jakie mam czolgi a wy powiedzcie czy dobre sa

Czolg. cieżki Cruiser IV

Dzialko samobiezne STPZ II

niszczyciel czolgow T18

30126291200233959386.png

"Nie znasz się to wypier*alaj" -Kubon 2k16

Axetiv0 - Jedyny Buk Jhina

Opublikowano

1. Brytyjskie medy odradzam ponieważ są bardzo słabe.(Chińskie i ruskie medy bardzo fajne).

2.Niemieckia artleria.Dobry wybór.

3.Amerykańskie TD(według mnie najlepsze) Też dobry wybór.

Opublikowano

Brytole nie tyle słabe co dość wymagające, chińskie i ruskie będą znacznie lepsze na początek, pozostałe dwa to musisz sam pooglądać czołgi, poczytać do czego się nadają, jedni wolą niemiecką arte inni ruską, jeszcze ktoś żabojadzką i hamburgerową, wszystko zależy od gustu.

Opublikowano

a czolgi ciezkie jakie lepsze chimole czy ruskie.podajcie plusy i minusy kazdego z tych nacji ciezkich czolgow

30126291200233959386.png

Opublikowano

Ruskie:

+ Dobre (zapewne najlepsze) TD

+ Dobre ciężkie czołgi

+ Łatwe na początek

- Kv mają słaby pancerz ale nawet dobry DMG

- Słaba arta

Chińskie:

+ Szybkie i mobilne

- X Tier pada na raz z czołga tego samego Tieru z innej nacji

- Zazwyczaj dobre jako Scouty.

b_560_95_1.png

Opublikowano

Chłopie weź się zastanów sam poczytaj,przetestuj(za niedlugo pewnie bedzie otwarty test) i wtedy wybierz takie co Ci pasuje pod Twój styl gry.Nie ma kiepskich czołgów tylko źli kierowcy.Każdy ma swoje zalety jak i wady.Nawet tym "szajszem" można wykręcić niezłe wyniki.Gra ma być przyjemnością a nie przymusem bo któs powiedział,że to jest zajefajne i musze to mieć a później właśnie biorą się tacy "niedzielni" gracze którzy nie potrafią wykorzystać zalet czołgu.

Opublikowano

a czolgi ciezkie jakie lepsze chimole czy ruskie.podajcie plusy i minusy kazdego z tych nacji ciezkich czolgow

Na początek lepsze ruskie łatwiejsze do ogarnięcia.

Opublikowano

chyba niwogarniam. patrze w rosyjskim drzewku ale widze tylko dzialka niszczyciele lekkie czolgi i 1 sredni zadnego ciezkiego niewidze

30126291200233959386.png

Opublikowano

chyba niwogarniam. patrze w rosyjskim drzewku ale widze tylko dzialka niszczyciele lekkie czolgi i 1 sredni zadnego ciezkiego niewidze

Ciężkie zaczynają się od KW-1.

Opublikowano

acha

..... thx juz widzialem

a jakiej nacji najlepszy czolg lekki

30126291200233959386.png

Opublikowano

Ruskie:

+ Dobre (zapewne najlepsze) TD

+ Dobre ciężkie czołgi

+ Łatwe na początek

- Kv mają słaby pancerz ale nawet dobry DMG

- Słaba arta

Chińskie:

+ Szybkie i mobilne

- X Tier pada na raz z czołga tego samego Tieru z innej nacji

- Zazwyczaj dobre jako Scouty.

Wyjaśnisz mi to ? Bo aż sie roześmiałem i oburzyłem jak zobaczyłem tą wypowiedz

Opublikowano

acha

..... thx juz widzialem

a jakiej nacji najlepszy czolg lekki

Z lekkich polecam ruskie czyli T-50 oraz niemieckie czyli Leopard

Opublikowano

Wyjaśnisz mi to ? Bo aż sie roześmiałem i oburzyłem jak zobaczyłem tą wypowiedz

Grałem niemieckim TD przeciwko chińskiemu X (113 chyba)

No i cóż, trafiając mu w przód zabrałem mu całe życie ;)

Bez trafiania w amunicję, możliwe że z krytem.

b_560_95_1.png

Opublikowano

To ,że raz się zdarzyło ,że złożyłeś go na strzała to nie znaczy ,że każdy będzie go zdejmował na strzała...

Opublikowano

Tiaaaaaaaa, a ja zabiłem krytykiem z całego HP Mausa za pomocą Pershinga. Jednym strzałem. Weź się zastanów co ty mówisz. KRYTYKI NIE ZADAJĄ WIĘKSZYCH OBR! Ktoś musiał strzelić razem z tobą, albo ammo, bo nie ma innej opcji. To jest niemożliwe.

Co do LT to polecam USA (Chaffee jest boski) i Niemcy (VK2801 jest również boski).

Opublikowano

Kolejny temat na poziomie za niedługo będa pytania w stylu co polecacie mi zjeść na śniadanie bo nie wiem co wybrać.Wszystko zależy kto za sterami czołgu siedzi-nie ma kiepskich czołgów.Za lekkie na Twoim poziomie gry to nawet bym się nie brał bo tylko będziesz problemy stwarzał i nic więcej-specyficzne są i wymagają innego sposobu gry niż cała reszta.

Opublikowano

Kolejny temat na poziomie za niedługo będa pytania w stylu co polecacie mi zjeść na śniadanie bo nie wiem co wybrać.Wszystko zależy kto za sterami czołgu siedzi-nie ma kiepskich czołgów.Za lekkie na Twoim poziomie gry to nawet bym się nie brał bo tylko będziesz problemy stwarzał i nic więcej-specyficzne są i wymagają innego sposobu gry niż cała reszta.

Zgadzam się z przedmówcą w 100%. Każdy czołg ma swoje wady i zalety.Jedne są dobre na pustynie i walkę na otwartym polu inne na miasta , każdy czołg wymaga innej taktyki jak i umiejętności grania .Pytania w stylu który wybrać który lepszy są idiotyczne i na poziomie 10-cio latka .

Najlepiej w zależności ile ma się lat .Wejść do klanu i porozmawiać z bardziej doświadczonymi graczami .

Wtedy przy ogólniejszym rozeznaniu jaki czołg na jakie mapy i o ich wadach i zaletach popróbować czym lepiej mi idzie .Nie trzeba robić od razu X żeby zaznajomić się z daną nacją .

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...