Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Przywołanie konia nie powiodło się - pety.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, wgrałem difa oraz questa z tego tematu: http://www.mpcforum.pl/topic/781824-dl-pets-system-final/

Pliki posiadam od Terenzo więc pety są już dodane. Edytowałem linijkę:

{['Name'] = "Phoenix de Feu", ['Level'] = 34001, ['Item'] = 53001, ['MaxLevel'] = 99, ['WindowSize'] = 395,

Gdzie "666" to id danego peta. No to zmieniam ['level'] = 34001 wgrywam na serwer i gdy chcę przywołać mojego peta wyskakuje komunikat: "Przywołanie konia nie powiodło się!" , gdy zmienię "34001" na 20-29 to zamiast peta mam jakiegoś bengala , czy też mikołaja. Sprawdzałem npclist itd... lecz już nie mam co do tego pomysłu. npclist:

34001	phoenix1
34002	reindeer_young1
34003	phoenix2
34004	pwahuang1
34009	pwahuang1_2

Te 5 wpisów mam prawie na końcu, natomiast na początku mam :

0	boar	boar
0	dog_god	dog_god
0	fire_tiger	fire_tiger
0	lion	lion
0	boar_0	boar
0	dog_god_0	dog_god
0	fire_tiger_0	fire_tiger
0	lion_0	lion
0	boar_3	boar

itd...Jak ustawię ['level'] = i np. 11 (linijka 11) -> to wtedy właśnie przywołuje mi bengala, jak ustawie ID to wyświetla się komunikat który podałem powyżej. Widzę że u innych nie ma takich problemów, dlatego proszę o pomoc oczywiście nie obejdzie się bez maksymalnej liczby "Like", czy też 5 gwiazdek w profilu.

signjpg_swwrens.jpg

Opublikowano

Musisz mieć minimum 21 poziom konia, podczas przywołania, nie wiem jak jest napisany ten system petów, ale ID petów na serwerze powinieneś mieć takie:

20120 - 20146, oczywiście pamiętaj o tym przykładzie: (ponieważ jest to pet dla zwykłego gracza, lidera gildii, członka gildii)
20120[TAB]phoenix1
20121[TAB]pohenix1
20122[TAB]phoenix1
etc...
Radziłbym przywrócić te wartości z tablicy, które zmieniałeś (['level']) na oryginalne, wtedy jest szansa, że quest zadziała.
Sam quest funkcjonuje w sposób taki, że zmienia nam na chwile nasz aktualny poziom konia na (stopniowo) 22-30 lvl, i są to poziomy do których są przypisane pety.
a działa to tak:
local poprzedni_poziom = pc.get_horse_level() -- pobiera aktualny poziom konia
horse.set_level(22) -- ustawia nowy, w zależności od preferowanego peta
Pet.Summon() -- przywołuje peta
horse.set_level(poprzedni|_poziom) -- przywraca pierwotny poziom gracza
Opublikowano

Jesli chcesz by kon Ci dzialal wraz z petami daj go na start w quescie :) Normalnie bedziesz mial Konia i peta,wiem bo sam mialem z tym problem zrobilem tak i dziala.

Pomogłem? Daj Lubie to! :)

2252770056.png

Opublikowano

Musisz mieć minimum 21 poziom konia, podczas przywołania, nie wiem jak jest napisany ten system petów, ale ID petów na serwerze powinieneś mieć takie:

20120 - 20146, oczywiście pamiętaj o tym przykładzie: (ponieważ jest to pet dla zwykłego gracza, lidera gildii, członka gildii)
20120[TAB]phoenix1
20121[TAB]pohenix1
20122[TAB]phoenix1
etc...
Radziłbym przywrócić te wartości z tablicy, które zmieniałeś (['level']) na oryginalne, wtedy jest szansa, że quest zadziała.
Sam quest funkcjonuje w sposób taki, że zmienia nam na chwile nasz aktualny poziom konia na (stopniowo) 22-30 lvl, i są to poziomy do których są przypisane pety.
a działa to tak:
local poprzedni_poziom = pc.get_horse_level() -- pobiera aktualny poziom konia
horse.set_level(22) -- ustawia nowy, w zależności od preferowanego peta
Pet.Summon() -- przywołuje peta
horse.set_level(poprzedni|_poziom) -- przywraca pierwotny poziom gracza

Cholerka, nie chciało mi się tak zmieniać id petów ale cóż skoro takie będzie rozwiązanie to nie mam wyboru. Potem sprawdzę czy działa , oczywiście jeżeli będzie działać (a mam taką nadzieję) to limit "like" oraz 5 w profilu, z góry dziękuje za pomoc.

signjpg_swwrens.jpg

Opublikowano

Up id jak zmienisz nic nie da.. bo ten dif na pety jest od jakiegos id do jakiegos ma ponad 200 linijek.. :) wiec daj konia na start w quescie a sie przekonasz ;>

2252770056.png

Opublikowano

Up id jak zmienisz nic nie da.. bo ten dif na pety jest od jakiegos id do jakiegos ma ponad 200 linijek.. :) wiec daj konia na start w quescie a sie przekonasz ;>

Czyli dać konia na początku gry, z jakim poziomem? 20?. w ['level'] = zmienić na ID peta?

signjpg_swwrens.jpg

Opublikowano

Normalnie daj lvl konia na start,tak jak masz na niektorych serwerach wchodzisz na gre i dostajesz konia,zrob tak,kliknij na pieczec od peta i bd smigac tez to przerabialem.

2252770056.png

Opublikowano

Normalnie daj lvl konia na start,tak jak masz na niektorych serwerach wchodzisz na gre i dostajesz konia,zrob tak,kliknij na pieczec od peta i bd smigac tez to przerabialem.

Niestety nie działa, nadal zamiast peta przywołuje mi bengala

signjpg_swwrens.jpg

Opublikowano

Panie król elitepvpersów, wiesz jak działa dif na PetSystem? <facepalm>

Ty chyba nie wiesz co piszesz w ogóle.

Bełkoczesz bez celu, aby nabić posty.

Kolego z tematu, nie słuchaj go, bo za Chiny nie będzie Ci to działać.

Zmiana id to 5 minut, nie wiem czemu uznajesz to za coś niewykonalnego.

Słuchaj, dif na PetSystem działa na takiej zasadzie jak konie, masz duplikowaną tablicę z końmi w game, i te ID są przypisane jako DRUGI KOŃ - czyli w tym przypadku pety.

Dlatego ID muszą się zgadzać, quest przywróć do pierwotnej formy, bo nie wiem coś ty tam namieszał.

PS. w queście na start, czy gdzie tam chcesz, ustaw sobie lvl konia:

horse.set_level(21)

Opublikowano

Panie UP jak pan nie wiesz co pan piszesz to prosze Cie nie udzielaj sie ,przywoluje mu Bengala bo musi sb ustawic id od pewnego do pewnego mam tego difa oraz questa i mialem podobny problem z przywolaniem peta,dalem Konia na start i wszystko smiga

Dzidziusiu ;*

71bfc255a3d5d579.jpg

Tylko musze w mob_proto ustawic nazwy by wczytywalo w quescie zamiast Pet1

2252770056.png

Opublikowano

Panie UP jak pan nie wiesz co pan piszesz to prosze Cie nie udzielaj sie ,przywoluje mu Bengala bo musi sb ustawic id od pewnego do pewnego mam tego difa oraz questa i mialem podobny problem z przywolaniem peta,dalem Konia na start i wszystko smiga

Dzidziusiu ;*

71bfc255a3d5d579.jpg

Teken a powiedz mi masz ID takie same jakie były w DL? , czy po prostu inne bo w moim przypadku mam inne niż z tamtego tematu. Jeżeli to jest ten problem którym zaraz się zajmę by sprawdzić skoro "od - do" to może faktycznie błąd leży w id.

signjpg_swwrens.jpg

Opublikowano

Up zmienialem id bo tez przywolywalo mi np wilka ,albo jakiegos tygrysa..

Ale kon nie dzialal,dopiero zadzialal gdy dalem go na start...

2252770056.png

Opublikowano

Dzidziusiu ;*

71bfc255a3d5d579.jpg

Tylko musze w mob_proto ustawic nazwy by wczytywalo w quescie zamiast Pet1

Co chciałeś tym udowodnić, bo nie rozumiem.

Spolszczony quest z elitepvpersów, bądź z inforge.

Chyba jedynie udowodnić swoją głupotę.

Nie mam w nawyku wchodzić w polemikę z istotami twojego pokroju, nie będę się też chwalił swoim systemem zwierzaków (bo nie ma czym)

Ale mogę powiedzieć tylko tyle, że jest dziesięciokrotnie lepszy od tego twojego gotowca, i w przeciwieństwie do ciebie, napisałem go sam :-)

PS. Niepochlebnie tak, wyzywać ludzi od 'dzidziusiów', samemu dopiero co wychodząc z łona matki <- ile ty masz lat, jak chciałeś mi ubliżyć mogłeś użyć mocniejszych argumentów <facepalm>

Weź idź wgrywać te swoje gotowce i nimi szpanuj, panie królu elitepvpersów.

http://wrzuc.se/images/511f6df756078.jpg

@Topic

To jako ultimatum polecam sprawdzenie obu metod, dowiesz się, która jest skuteczna :-)

PS. Dorzucam również testowy quest

quest debug begin
state start begin
when 20004.chat."DEV TEST - PET SYSTEM" begin
if Pet.IsSummon() then
Pet.UnSummon()
chat("Twój zwierzak został odwołany")
else
horse.set_level(22)
Pet.Summon()
horse.set_level(21)
chat("Twój zwierzak został przywołany")
end
end
end
end
Opublikowano

Zmieniłem ID (na razie 1 peta) , w NPC list , mob_proto (client) oraz mob_proto - serwer. Ustawiłem domyślną wartość petów w questlib teraz gdy przywołuję peta kompletnie się nie pojawia.

signjpg_swwrens.jpg

Opublikowano

No teraz zes mnie rozbawil Ok wstaw mi screena swojego systemu zwierzakow ;) ,zapomnialem tam dopisac kilku rzeczy no ale co sie bd chwalil ;> hmm ile mam lat? na pewno wiecej niz Ty bo az 22. Elitepvp? No no :):D chodzi Ci o te tutki ktore wstawialem na mpc? z Downloadem? No chyba nie myslalem ze dam cos od sb ;D

Ps: Wejdz w temat Pets System Final i zobacz date dodania posta+screena ;) teraz mam sys z pet gui ;>

@Down: Tak sie sklada ze nie :) , hmm tak poza tym system petow,zwierzaki sa wykonane przez polakow? :) ahaa

2252770056.png

Opublikowano

Zmieniłem ID (na razie 1 peta) , w NPC list , mob_proto (client) oraz mob_proto - serwer. Ustawiłem domyślną wartość petów w questlib teraz gdy przywołuję peta kompletnie się nie pojawia.

Skorzystaj z questa którego udostępniłem powyżej.

@Teken5

Jakich bajeczek jeszcze nawciskasz, śmiało, gui jest w kilku formach na elite... wszystko co masz, pochodzi ze źródeł udostępnionych, naprawdę, skończ się już kompromitować i nie spamuj nie na temat.

Jeśli jesteś w podanym przez siebie wieku, to chyba z opóźnieniem rozwojowym, i utknąłeś gdzieś na etapie szkoły podstawowej, nie wnikam w to, ale obracając się wśród swoich rówieśników nie zauważyłem ani jednej osoby, która byłaby na tak niskim poziomie, nie będę się tutaj przekrzykiwał, kto jest starszy, bo nawet jeśli, to ja mam tą wyższość, ale to nie miejsce na tego typu rozmowy, z mojej strony to koniec.

Nie muszę nic pisać, bo sam się kompromitujesz.

Podsumowanie: http://xa5.pl/images/2013/02/16/noob.jpg i tyle w tym temacie, pozdrawiam

Opublikowano

Hmm jednak problem jest już całkiem inny:

0216 14:41:48462 :: CRaceManager::RegisterRacePath : RACE[20120] LOAD MSMFILE[d:/ymir work/npc/phoenix1/phoenix1.msm] ERROR
0216 14:41:48462 :: CRaceManager::GetRaceDataPointer: cannot load data by dwRaceIndex 20120
0216 14:41:48462 :: CPythonCharacterManager::CreateInstance VID[59261] Race[20120]
0216 14:41:00479 :: CRaceManager::RegisterRacePath : RACE[20120] LOAD MSMFILE[d:/ymir work/npc/phoenix1/phoenix1.msm] ERROR
0216 14:41:00479 :: CRaceManager::GetRaceDataPointer: cannot load data by dwRaceIndex 20120
0216 14:41:00479 :: CPythonCharacterManager::CreateInstance VID[59262] Race[20120]

Jednak że jest plik phoenix1.msm ale dlaczego go nie wczytuje? =.=.

signjpg_swwrens.jpg

Opublikowano

Hmm jednak problem jest już całkiem inny:

0216 14:41:48462 :: CRaceManager::RegisterRacePath : RACE[20120] LOAD MSMFILE[d:/ymir work/npc/phoenix1/phoenix1.msm] ERROR
0216 14:41:48462 :: CRaceManager::GetRaceDataPointer: cannot load data by dwRaceIndex 20120
0216 14:41:48462 :: CPythonCharacterManager::CreateInstance VID[59261] Race[20120]
0216 14:41:00479 :: CRaceManager::RegisterRacePath : RACE[20120] LOAD MSMFILE[d:/ymir work/npc/phoenix1/phoenix1.msm] ERROR
0216 14:41:00479 :: CRaceManager::GetRaceDataPointer: cannot load data by dwRaceIndex 20120
0216 14:41:00479 :: CPythonCharacterManager::CreateInstance VID[59262] Race[20120]

Jednak że jest plik phoenix1.msm ale dlaczego go nie wczytuje? =.=.

Musisz mieć te pety w npc i npc2, o ile się nie mylę, a ten błąd wskazuje na brak plików w ścieżce NPC.

@update

No widzisz, ale lepiej słuchać ludzi, którzy nie mają pojęcia o czym gaworzą, niepotrzebnie wprowadzając zamęt.

Teraz lajkuj w pokutę za grzechy!

Opublikowano

No teraz zes mnie rozbawil Ok wstaw mi screena swojego systemu zwierzakow ;) ,zapomnialem tam dopisac kilku rzeczy no ale co sie bd chwalil ;> hmm ile mam lat? na pewno wiecej niz Ty bo az 22. Elitepvp? No no :):D chodzi Ci o te tutki ktore wstawialem na mpc? z Downloadem? No chyba nie myslalem ze dam cos od sb ;D

Ps: Wejdz w temat Pets System Final i zobacz date dodania posta+screena ;) teraz mam sys z pet gui ;>

@Down: Tak sie sklada ze nie :) , hmm tak poza tym system petow,zwierzaki sa wykonane przez polakow? :) ahaa

Poziom tego całego derina i jego kolegi arymanika jest poniżej zera, lecz nawet takie gimbusy jak oni nie dorównują tobie.

Oddałeś już tę flachę co zajebałeś staremu żeby zdjęcie sobie na konkurs MPC zrobić? Skończ pierdolić jaki to ty najebany nie chodzisz, bo browara to ty widziałeś tylko przez szybkę w sklepie. Najebać to się mogłeś kubusiem, niczym więcej. Zobacz co ty wypisujesz, kiedyś zrozumiesz jakim byłeś dnem (może w dalekiej przyszłosći). Sprzedajesz ludziom tego swojego podjebanego clienta, nafaszerowanego całą spierdoliną z elitepvpers/m2m i świecisz w ciemnościach. Rozpowiadasz na forum że poziom spada, i to właśnie przez takich jak ty tak się dzieje. Tak więc życze szczęścia w pakowaniu nowej spierdoliny do clienta, i miłej fazy po tym kubusiu.

Opublikowano

Hmm wiecie co z tego tematu zrobiła się już kłótnia, poprosiłem tylko o pomoc ale z tego co widzę muszę czytać jak jeden na drugiego wskakuje. Cóż kilka porad mi się przydało za co dziękuję , "like" dam po połowię ponieważ nie chcę wyjść na "chama" dla obydwóch panów. Jeszcze raz dziękuje a moderatora proszę zamknąć temat.

signjpg_swwrens.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...