Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pomoc]Nowy NPC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Da się jakoś dodać nowego NPC na server w taki sposób, aby nie poświęcać innego, tzn. dodałem 9010 Helen z Magazynu i ma ona zarezerwowane id wraz z itemkami w shopie a chce dodać jeszcze kilku NPC. Kurde trudno to wytłumaczyć, mam nadzieję, że zrozumieliście ;]

Opublikowano

1.Pobierasz pliki z Npc

2.Wypakowywujesz npc z Clienta

3.Stworzy Ci się folder npc dodajesz do niego folder z nowym npc

4.Stworzy Ci się również plik npc.xml dodajesz do niego wpisy

5.Pakujesz

6.Wypakowywujesz plik root , szukasz npclist.txt dodajesz do niego wpisy nie zapomninając o tabach

7.Wypakowywujesz locale_pl , kopiujesz mob_proto do folderu gdzie masz packera..

8.Wypakowywujesz mob_proto

9.Dodajesz wpisy do mob_proto.xml

10.Pakujesz mob_proto

11.Wchodzisz w Navicat-->player-->prawym myszki-->console wklejasz zapytanie od Npc

12.Dajesz reboota

13.Cieszysz się nowym Npc

sygnatura.png

Opublikowano

Przeciez ten npc do ktorego on chce kilka opcji jest juz w w npc,npc2 w Cliencie..

Pomogłem? Daj Lubie to! :)

2252770056.png

Opublikowano

Przeciez ten npc do ktorego on chce kilka opcji jest juz w w npc,npc2 w Cliencie..

Nie rozumiemy się, to może na innym przykładzie. Gdybym chciał dodać na serwer NPC, który wygląda jak mob np Dziki Pies i ustawić go w mieście to byłoby ok ale Dzikie Psy poza miastem miałyby opcje sklepu... i nie dałoby się ich bić. Dlatego trzeba dodać nowego NPC z nowym ID.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...