Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] do 4800 ip

DuzyBolo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema :)

Jaki champ wybrać do 4800 ip??

Lubię grać: ap,ad,junglerem ale nie supportem

Mam: lb, heim. Jax, Riven, yi, annie, olaf, itp :D

Nie chcę słyszeć o : Akali, katarinie i xin'ie

Zastanawiam się nad shaco, caitlyn, vayne, yoric, Pantheon, nidalee i Jarvan IV (rozpiszcie się na temat Shaco, pantheon i caitlyn ok?? Dam liki :D)

Proszę napisać + i - !!!!!!!!!!! (bo like nie bedzie)(możecie dodawać też od siebie champy)

PS. lubie jungle :D lubie solo topa :D lubie mida, ale nie bota :/ (znaczy mniej niż inne linie)

Opublikowano

Polecam jarvana. Ostatnio zacząłem nim łatwo wygryać ranki. Jest universalny. Może iść na mida, jungle, topa, ew. suppa.

Spory dmg, combo, która podbija, przerywa ulty np. katy, co można zaliczyć do escape. Do tego spokojnie kogoś złapiesz z ultem.

Aww.. slow z w.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

Weź sb shaco, bekowa postać :D Fajny ult, pozwala często uciec jak się dobrze użyje + robi nawet spory dmg, bardzo fajne ganki na niewidce, slow. W TFach tylko wskakujesz na najbardziej feedniętą osobe i kill.

Opublikowano

Rozpisze się na temat shaco, cait, pantheon, w zasadzie napiszę ci co o nich sądzę.

Shaco - Niegdyś mój ulubiony jungler, w s2 moje win/lose ratio na rankedach było ok 70% na 50-100 rozegranych gier.

Jest to postać typu early-ganker, moim zdaniem ma najlepsze ganki w grze, dzięki którym można łatwo nafeedować topa/mida/bota i zwiększyć nasze szanse na zwycięstwo.

Aczkolwiek grając tą postacią musimy ją po prostu czuć, nie podchodzi pod styl gry wszystkich graczy.

Grając nim musimy zrobić ogromną przewaga w early, jeżeli tego nie uczynimy mamy nikłe szanse na zwycięstwo, ponieważ shaco w late jest hmmm..

nie powiem, że jest słaby, ale w late dużo więcej zrobimy postaciami z cc typu malp, amumu czy cho, oczywiście ogarnięty shaco jest w stanie zrobić dużo mimo tego, że jest late.

Na koniec dodam, że dostał ostatnio nerfa na zasięg "q" przeciętnego człowieka może on nie zabolał, ale nie wiem czemu mi bardzo przeszkadza;/ przez niektóre ściany jest ciężko skoczyć, teraz trzeba gankować innym stylem, którego ja osobiście nie lubię dlatego już nim nie gram ;/ Dodam, że przed nerfem był to mój ulubiony champ, teraz jest nim Cho ;]

Caitlyn - Nie jest to mój ulubiony adc, ale mimo wszystko postaram się trochę ją opisać.

Ma jeden z największych zasięgów aa, większy ma tylko kog po użyciu skilla i tristana na którymś tam lvl.

Warto ją kupić choćby ze względu, że jest kontrą na kilka postaci na bocie, o ile się nie mylę np. na vayne(oczywiście jeśli grasz wg. kontr drafty czy rankedy).

Jest dobra w trzymaniu przeciwnika na dystans i nękanie go pod turetem, osobiście jeśli lubisz adc to caitlyn jest ok jak najbardziej.

Pantheon - Podobnie jak shaco jest to postać dobra w early/mid.

Dobra jako topper, midder a nawet support (to nie jest troll, moim zdaniem jest to dobry support ze względu na dobry haras, passywke, haras. A co do mida, jest tak samo mocny jak zed czy kha zix na midzie). Jego ulti pozwala nam pomagać innym linią dlatego myślę, że jest to dobra postać do carrowania gier, ponieważ jeśli jesteś bardzo dobry to nie tylko wygrasz mida, ale również bota co przekłada się w dużym stopniu na wygranie gry. Jeśli chodzi o late, to jest tak samo jak z shaco'iem nie jest słaby ale są lepsi.

Napisze jeszcze dlaczego nie popieram junglerów pantheonów, wolna jungla, marnuje się jego potencjał, on może gankówać nie będąc junglerem.

Jeżeli miałbym wybrać jedną z tych postaci zapewne wybrał bym shaco, bo rozegrałem nim naprawdę sporo gier i nie wiem czy jakakolwiek inna postać sprawiła mi tyle frajdy, a to chyba się liczy najbardziej ;]

Opublikowano

Dzięki :) Macie liki, wybrałem shaco (od 2 miesięcy mnie kręcił ale każdy mówił że jest słaby) a potem się zobaczy :) Do zamknięcia

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...