Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Internet radiówka , zerwanie umowy czy jest szansa?

adix112

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam internet drogą radiową 2mb z umową jeszcze na 1,5 roku. Niestety ciągle mi zamula, neta mam takiego czasami że na fejsa nie mogę wejść (speedtest wtedy po 5min jak już się włączy pokazuję ze prędkość mam 0,1mb -,-)

I tutaj pytanie:

Czy mogę z nimi zerwać wcześniej umowę? Jest taka szansa? Dodam tylko że wydzwaniam do nich przynajmniej raz w tygodniu że po necie nie można się w miarę normalnie poruszać, oni coś wtedy gadają że zaraz to naprawią... 1 dzień pochodzi i znowu to samo, dodam że sygnał oscyluję w granicach 85-95% (więc to nie wina za słabego sygnału. jednym słowem jestem niezadowolony.

Rzadko prędkość mojego neta wynosi 2 mb, nawet 1,5 mb (które już jakoś bym przeżył) jest sporadyczna.

1xbQbvo.png

"Znalazłem w sobie radość wynikającą  ze świadomości, że chcę wałczyć" - Witold Pilecki

Opublikowano

Ja miałem prędkość 0,05 klb/s i nie dało się zerwać nie masz szans

Opublikowano

a wytłumaczyli ci to jakoś że nie mogłeś? Dali powód że np to twoja wina lub coś? Bo mam zamiar postraszyć ich znajomym prawnikiem troche jakby coś nie poszlo ale nie wiem czy warto...

1xbQbvo.png

"Znalazłem w sobie radość wynikającą  ze świadomości, że chcę wałczyć" - Witold Pilecki

Opublikowano

Oni wytłumaczą to tym, że ostrzegali Cię, że na Twoim terenie zasięgu teoretycznie nie powinno być, a Ty mimo wszystko wziąłeś od nich internet. Sądzenie się z jakimikolwiek większymi firmami zawsze było i będzie bez sensu.

Nie interesuje mnie jednak to, czy faktycznie tak było.

Jesteś kolejnym, który wziął internet mobilny do gier i bóg wie czego jeszcze i który przyszedł płakać po pół roku na forum.

Jest to już oklepana strategia z Waszej strony- nie poczytam opinii/nie zorientuję się, jak jest -> wezmę -> przyjdę płakać.

Żeby z takiego internetu korzystać normalnie to trzeba być pod nadajnikiem, a nie mieszkać na zadupiu (tak, Bydgoszcz w znacznej części to zadupie pod tym względem).

Swoją drogą, ciesz się, że w ogóle masz, bo ja miałem różnie, a pingi w grach sięgały milionów, a setki tysięcy to była norma, tak o, na tygodniu o 3 rano. Z tą jednak różnicą, że ja wiedziałem jak będzie i nie brałem w ciemno.

Trolling is a art.

Opublikowano

Oni wytłumaczą to tym, że ostrzegali Cię, że na Twoim terenie zasięgu teoretycznie nie powinno być, a Ty mimo wszystko wziąłeś od nich internet. Sądzenie się z jakimikolwiek większymi firmami zawsze było i będzie bez sensu.

Nie interesuje mnie jednak to, czy faktycznie tak było.

Jesteś kolejnym, który wziął internet mobilny do gier i bóg wie czego jeszcze i który przyszedł płakać po pół roku na forum.

Jest to już oklepana strategia z Waszej strony- nie poczytam opinii/nie zorientuję się, jak jest -> wezmę -> przyjdę płakać.

Żeby z takiego internetu korzystać normalnie to trzeba być pod nadajnikiem, a nie mieszkać na zadupiu (tak, Bydgoszcz w znacznej części to zadupie pod tym względem).

Swoją drogą, ciesz się, że w ogóle masz, bo ja miałem różnie, a pingi w grach sięgały milionów, a setki tysięcy to była norma, tak o, na tygodniu o 3 rano. Z tą jednak różnicą, że ja wiedziałem jak będzie i nie brałem w ciemno.

PIsałem że sygnał oscyluję w granicach 85-95% więc nie ma mowy, mieszkam 100m od nadajnika, firma ta jest mniejszą osiedlową firemką. Internet nie jest do gier, tylko do przeglądania WWW, a z tym mam cholerny problem.

1xbQbvo.png

Opublikowano

Zadzwoń że nie wywiązują się z postanowień umowy i wymawiasz im umowę przed upływem terminu z ich winy. Dziękuje dobranoc sprawdź czy masz na umowie internet do 2 mb czy internet 2 mb bo to jest spora różnica.

Opublikowano

PIsałem że sygnał oscyluję w granicach 85-95% więc nie ma mowy, mieszkam 100m od nadajnika, firma ta jest mniejszą osiedlową firemką. Internet nie jest do gier, tylko do przeglądania WWW, a z tym mam cholerny problem.

Modem i/lub router do wymiany, jeśli tak jak wyżej- internet 2mb, a nie DO 2mb.

Trolling is a art.

Opublikowano

No nic spróbuję, Od 2 tygodni prowadzę pomiary neta i mam wszystko na zdjęciach więc mam jakiś dowód, poza tym może i net jest do 2 mb ale ja mam prędkość 0,02mb więc hallo coś nie tak jakbym chciał mieć taką prędkość to bym sobie kupił 512 za 19 zł umowa na rok..

1xbQbvo.png

Opublikowano

do 2mb a nie 2mb;)

Przeczytaj umowe na pewno jest wspomniane tam coś o zerwaniu przed zakończeniem okresu.

Miałem podobną sytuacje z netem, zmieniłem na inna radiówke i w zyciu lepszego neta nie widziałem(koledzy z netami 25mb pod względem pobiernia, uploadu i pingu wymiękają^^).

Kwestia tego co twój isp ma u siebie za łącze i jak bardzo się na tym zna.Jeśli ma jakiegoś dsla to nie zna się i rezygnuj bo nigdy ni będzie dobrze jeśli ISP nie ma bezposredniego wpiecia do jakiegoś ogromnego szkieletu

Opublikowano

@Up dzięki za sensowną wypowiedź :) Już wcześniej z tym netem miałem też inny problemy - łącznie przez ponad miesiąc (w różnych dniach) nie miałem dostępu do neta, jakiś typek w końcu przyechał i zrobił, ale jak muliło, tak muli, szkoda.

Cheatek ale Tobie normalnie z nimi umowę rozwiązali?

1xbQbvo.png

Opublikowano

Miałem napisane w umowie że jeśli chce zrezygnować to musze napisac pismo i mu wysłać w ciagu jednego miesiąca (taki okres) musiałem mu jeszcze zapłacic i później już mnie nic z facetem nie łaczyło i spokojnie mogłem brać neta od innego.Myślę że bedziesz miał podobnie

Opublikowano

No nic mam nadzieję że polubownie z typem załatwię sprawę.

1xbQbvo.png

Opublikowano

No nic spróbuję, Od 2 tygodni prowadzę pomiary neta i mam wszystko na zdjęciach więc mam jakiś dowód, poza tym może i net jest do 2 mb ale ja mam prędkość 0,02mb więc hallo coś nie tak jakbym chciał mieć taką prędkość to bym sobie kupił 512 za 19 zł umowa na rok..

Być może ktoś już Ci na to odpisał.

Jeśli masz do 2mb to nie ważne, czy masz 0.1mb czy 0.000001mb. Do 2mb to do 2mb, bez określonej prędkości minimalnej.

W gimbazie kiedyś były przedziały liczbowe, jeśli nadal są to niedługo skumasz, o co chodzi.

Trolling is a art.

Opublikowano

na jakiej podstawie załatwi ? to że nie potrafi liczyć jednostek nie jest podstawą do starania się o zerwanie umowy

internet radiowy 2mb to wolny internet , przepustowość łącza to ok 100-150 kb/s . usługodawca gwarantuje dostęp do internetu ale nie gwarantuje szybkości do serwisów czy ściągania plików

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Tylko jest coś co można nazwać łączem a jest też cos czego nie można nazwać łączem.

Jeśli mam ping 4k ze stronami to równie dobrze moge nie mieć neta;)

usługodawca gwarantuje dostęp do internetu ale nie gwarantuje szybkości do serwisów czy ściągania plików

Mnie nadal zajebiście intryguje co mają w głowie "usługodawcy" którzy dają taki internet, że n/c

Opublikowano

Być może ktoś już Ci na to odpisał.

Jeśli masz do 2mb to nie ważne, czy masz 0.1mb czy 0.000001mb. Do 2mb to do 2mb, bez określonej prędkości minimalnej.

W gimbazie kiedyś były przedziały liczbowe, jeśli nadal są to niedługo skumasz, o co chodzi.

Tak wiem o co chodzi. Nie musisz mi nic sugerować bo gimnazjum to są czasy odległe. Niemniej jednak nie o to mi w tym wszystkim chodzi, ja nie gram w żadne gry, nie ściągam nic tylko kompa używam do przeglądania stron i wsio. Tak się mówi że DO 2mb/s owszem ale spójrz na to z innej strony płacę za neta DO 2mb/s a mam 0,2 mb równie dobrze mógłbym płacić za 512 kb/s i miałbym ten sam efekt czyli co patrząc z perspektywy usługodawcy to on mi dostarcza gówno a nie neta. Jeżeli bym miał skoki neta raz 0,2 potem 1,5, 1,6 itd. to można mówić o tym ze mam neta do 2mb a jak od dwóch tygodni prędkość mi nie wskakuje powyżej 512 kb to coś jest nie tak.

1xbQbvo.png

Opublikowano

Ty czegoś nie rozumiesz.

"Do" to "do", a nie "od".

"Do 512kb" to nie byłaby zachęcająca oferta (2mb to i tak atm jest chujówka, a nie internet), czyż nie?

Jak neta masz to usługodawca wywiązuje się z umowy. Nieważne, jak szybki ten internet jest. Ile razy będzie Ci to trzeba powtórzyć, abyś zrozumiał? Mogę na zapas wkleić to zdanie 50 lub 100 razy, jeśli pomoże.

Trolling is a art.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...