Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[VM] Lapidem - System Bankowy

sherer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

System fajny, ale wydaje mi się, że znajduje się w nim 1 ogromny bug. Każdy będzie sobie brał pożyczki i nie spłacał xD Macie na to jakiegoś fixa?

Opublikowano

derin i sherer, ciekawe, jednak pamiętam, że w tym systemie był jeden bug, który dał o sobie znać na serwerze Antisa - naprawiliście go? :-)

Opublikowano

System fajny, ale wydaje mi się, że znajduje się w nim 1 ogromny bug. Każdy będzie sobie brał pożyczki i nie spłacał xD Macie na to jakiegoś fixa?

System jest pisany od zera :)

A co do pożyczki - jeśli w ciągu 10 dni nie spłaci gracz, to konto zostaje blokowane (tzn bankowe :D)

@Daro

Ja nie brałem z mpc, sam od podstaw go pisałem

@Akiro.

Typ to będzie taki medium zahaczający o hard

Opublikowano

No tak, to wiadome, ale chodzi mi o to, że gracz zrobi nupskie konto zabierze tą pożyczkę, przełoży na główne konto i nubka usunie.

Opublikowano

No tak, to wiadome, ale chodzi mi o to, że gracz zrobi nupskie konto zabierze tą pożyczkę, przełoży na główne konto i nubka usunie.

No wiesz, wbicie 20 poziomu zajmie mu najpierw troche :)

Opublikowano

Ja bym dodał deczko ograniczeń, np wymagany tydzień istnienia konta, przegrane 1800 minut i wbicie powiedzmy 50 lvl.

Jeszcze ewentualnie dzielenie pożyczki na raty + oprocentowanie :)

Opublikowano

Ja bym dodał deczko ograniczeń, np wymagany tydzień istnienia konta, przegrane 1800 minut i wbicie powiedzmy 50 lvl.

Jeszcze ewentualnie dzielenie pożyczki na raty + oprocentowanie :)

W sumie niezły pomysł, ale np gracze z mniejszymi poziomami nie będą mogli otrzymywać pieniędzy itd.

A wbicie 20 poziomu troche zajmie ;)

A co do pożyczek.. o ratach myślałem ale powiem szczerze dalem sobie spokój (jakoś tak, nie wiem czemu), a oprocentowaniem nie będę już katował :D

Opublikowano

Gracze z mniejszymi poziomami... właśnie - mniejszymi :) Małe łatwo wbić zawsze, a jeśli istnieje jakaś możliwość zdobycia pieniędzy na małym poziomie, gracze to wykorzystają i będą robić multi na branie pożyczek, co będzie skutkowało zdupieniem gospodarki serwera. No chyba, że zrobi się coś na styl "Biura Informacji Klienta", czyli tabelki z danymi o kontach, jakie brały pożyczki, nicki postaci, IP konta :) Przed wzięciem pożyczki wszystko by było sprawdzane, czy gracz nie ma jakieś pożyczki już wziętej itd. W razie nie spłaty można by zamiast blokady konta pozwolić na dalsza grę, lecz każde zdobyte yang np podczas expa było by automatycznie deponowane na rzecz spłaty "pożyczki" :) Można by w różnoraki sposób to rozwijać, ogranicza jedynie wyobraźnia, oraz funkcje dostępne w plikach - lecz to, co wymieniłem powinno być możliwe, chyba, że o czymś nie pomyślałem.

Opublikowano

Pożyczka nie jest takim złym pomysłem . Tylko trzeba ją udoskonalić . Wystarczy poprostu zwiększyć wymagany lvl na tą opcje np 60 i będzie git tylko trzeba tak odpowienio ustawić drop yang na serwerze żeby 26kk to nie było później nic.

Dłuższej grafiki się nie dało?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...