Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Dylemat. Lee Sin vs Vayne vs Shaco.

Sh0TLajN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam mały dylemat dot. wyboru postaci w lolu. Chodzi tu głównie o postać z tych 3 ww. Najbardziej zależy mi na sporym AD dmg, dobrym late game, oraz dobry gang.

Wypowiadajcie się .

ronaldov2.png

"Real Madryt Ponad Życie"

Opublikowano

Dobry late game to ma vayne. Słaby late game ma Lee sin. O shaco Ci nic nie powiem, bo nim nie grałem

Vayne - True dmg, doskok z q sprawia, że dobrze bije przeciwników. Możną dobrze nią farmić i dosyć ciekawie uciekać. Ma bardzo duży dmg z ulti jak i bez. Jest to ogólnie bardzo dobry ADC.

Lee - W early robi bardzo dużą sieke, ma bardzo dobre gangi i dmg. Dzięki tarczy + q można łatwo uciec przeciwnikowi. Jego ulti też bardzo przydaje się w wielu przypadkach ucieczki.

Jeżeli chcesz spory dmg w late i early to brałbym vayne. Sam ją mam i dobrze się sprawuje. Tak samo mam Lee, ale słabo sobie radzi w late.

2ufgk6u.png

Opublikowano

Shaco:

Dajesz lalki na redzie, zabijasz go w 10s, idziesz na reda wroga i dajesz tam lalki (jak jest jungler) lalki aktywują się i masz first blooda :)

Zalety:

- Q= 100% kryt, niewidka i teleport

- lalki dobre na start (nikt nie musi pomagać przy blue/ red)

- ulti bardzo fajne

- Najlepsze ganki (jak ogarniasz)

Wady:

- podobno nie przydatny w tf (dajesz lalke i przez 1,5s nie atakują,,,,, Słabe??....)

- znerfili go że szkoda gadać

- late też podobno słaby ale jak się nafeeduje to jest dobrze :_

Opublikowano

Dobre late? Zdecydowanie vayne.

W późniejsze grze, jak już ma się te 2-3 core itemy to po prostu vayne przebija wszystko. Z ultem dostaje extra hity, co robi ją jeszcze silniejszą.

Postać do carrowania.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

jezeli chcesz grac solo top jungla to lee sin poniewaz potrafi zrobic szal swoil podwojnym uzyciem q razen z e ale nie mysl sb ze pierwsze mecze beda latwe beda bardzo trudne poniewaz lee sin to b trudna postac pierw bedzie po 1/2 killach a jak go ogarniesz to bedzie po 30 a nawet 40 killi jezeli go zrobisz pol ad a pol tank (shaco wgl nie polecam ) vayne b duzy dmg ale tez b trudna postac ja

polecam kupic pierw lee sina i go ogarnac a pozniej vayne i tez ja ogarnac

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...