Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Kilka pytan co do komandosa.

Torezz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie, mialem ok. 6 miesieczna przerwe w grze i dopiero dzisiaj wszedlem po raz pierwszy do gry od tego czasu. Wiec mam kilka pytan odnosnie gry. A wiec czy oplaca sie wydac pieniazki na ulepszenie broni mojego komandosa (15lvl)?

I drugie pytanie odnosnie broni mam snajperke z kamuflazem sr czy cos takiego i uber snajperke na lr i nie wiem ktorej mam uzywac , jeszcze oprocz tego mam uber nozyk i pistolet lr. Co moge z tego zmajstrowac? I jak rozlozyc prawidlowo umki? Pomoc nagrodze. Pozdrawiam.

Opublikowano

Hmm ... Możesz grać z dwoma snajperkami, które posiadasz. Wtedy umiejętności, które rozdasz, będą na - 5 PS, 1 STH (STEALTH), 1 EXR, 1 TT. Na wyższym poziomie daj umiejętność na oznaczenie celu, potem dobij wszystko w niewidzialność, następnie sam zdecydujesz, w co najlepiej się opłaca dać 3 pozostałe skille. Drugim stylem, nóż + pistolet LR, grałem, rozdawałem skille tak - 4 STH, 2 EXR, 1 TT (lvl up w niewidzialność), dalej jak chcesz, jak jest tobie wygodnie. Jaki inny styl ??? Snajperka + nóż :) Jednak nie polecam go na tak niskim jeszcze poziomie, gdyż styl ten wymaga dwóch kierunków (Knifer i snajper w jednym) rozdawania umiejętności. Najlepiej nim grać na 24lvl+ .

Warsztat ? Jeśli chcesz, kupuj. Najbardziej opłaca się za VP (SKLEP I FUNDS/GORĄCE OFERTY/na samym dole) :D Pomogłem ? LIKE :D

Masz problem w sprawie Battlefielda Heroes ??? Pisz na PW

Jeśli pomogłem, nie zapomnij dać LIKE

BFH Polska ;)

Opublikowano

A te ulepszenia do czego chcesz dać? Do pistoletu czy snajperki? I jakie ulepszenia?

A na twoim lvlu możesz grać nóż+snajperka, bo na wyższym lvlu pistolet+snajperka.

A na 2 snajperki to się według mnie ciężko gra, bo ktoś podejdzie z nożem lub pistoletem, albo jakiś soldier i gunner, to nie masz szans.

Możesz też zagrać specjalną techniką:

TT na 5

STH na 1

MT na 1

Speed na 1

Tylko ta technika jest bardziej do zdobywania punktów, a nie killi.

Najlepsze jest to na mapie z rakietą, ale wtedy gdy wróg często tam jest.

Stawiasz TT przy rakiecie, podchodzi ktoś, zadaje 70 dmg, dodatkowo kilka dmg przez kilka sekund, dodatkowo oznaczasz kogoś targetem, wtedy 10 punktów następne i już 100-150 się nazbierało, możesz też strzelać ze snajperki żeby dobić lub z pistoletu. Ta technika dobrze się też sprawdza na mapach gdy wrogowie chodzą w dużych grupach np. w wiosce zwycięswta (victory village). Wtedy jak grupa wchodzi w TT to zadajesz minimum 200dmg.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Ulepszenia do snajperki jak coś :P

mam też 2.4k fundsów i tu tez pytanie, na co je wydać? Otwierać te skrzynki co spadają czy może kupić ulepszenie jakieś ? Do snajpierki bym włożył.

Opublikowano

Te ulepszenia mało dają. Te zwiększenie szansy na krytyka itd. jest małe. A szczególnie na 1 poziomie jak kupujesz za VP.

Najprzydatniejsze jest tylko zwiększenie amunicji, ale tylko do broni co mają jej mało.

A skrzynek nie opłaca się otwierać bo nie zawsze wypada coś na zawsze.

Lepiej nazbieraj 3k, 5k lub 10k na jakąś broń za VP.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

@UP

Jarek, a ty wiesz, co wypada z tych Modyfikacji za VP ??? Opłaca się je kupować. Lepiej wydać te VP niż Funds - przeznaczysz je na bronie, ewentualnie pozy lub ubrania.

BFH Polska ;)

Opublikowano

Przepraszam, pomyliłem się literówka się wkradła, źle mnie zrozumieliście, chodziło mi o fundsy. A więc ponawiam pytanie na co je wydać?

@edit:

Przetestowałem bronie i wychodzi na to, że najlepiej idzie mi z uber nożem + szybka uber snajperka. Dodatkowo wylosowałem granatnik i tu pytanie, jest lepszy od tnt ? Nosić go?

Opublikowano

Przepraszam, pomyliłem się literówka się wkradła, źle mnie zrozumieliście, chodziło mi o fundsy. A więc ponawiam pytanie na co je wydać?

@edit:

Przetestowałem bronie i wychodzi na to, że najlepiej idzie mi z uber nożem + szybka uber snajperka. Dodatkowo wylosowałem granatnik i tu pytanie, jest lepszy od tnt ? Nosić go?

Oczywiście że lepiej chodzić z granatnikiem niż z TNT.

Jak ci komandos jakiś ucieka to go z daleka atakujesz i nie ma on szans z tobą, a z TNT to tylko na czołgi.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Ok, a na co wydać 2.4k fundsów? I jak poprawić celność w pistoletach (wolnych) bo coś kiepsko mi idzie.

Opublikowano

Ok, a na co wydać 2.4k fundsów?

A na jaką postać chcesz to wydać?

Bo na komandosa oprócz noża, snajperki, pistoletu i granatnika więcej ci nic nie trzeba, chyba że chcesz ładnie wyglądać to co najwyżej jakiś strój, ale według mnie to zbędny bajer, najważniejsza jest broń a nie strój.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Czyli masz jeszcze 2.4f ? Hmm ... Ja bym je wydał na gadżety, bandaże i toniki lub zaczekał do jakiejś oferty ( polecam ) :)

Co do MGL jest na pewno lepsze od TNT, jeśli chodzi o piechotę. Może uratować od natrętnych Kniferów. Na pojazdy lepsze jednak TNT. Szybko rozwalisz czołg. Sam używam MGL 140, ponieważ grając snajperem łatwo zdobywasz kille ( strzelasz MGLem, celując w ziemię, wchodzisz na pociski ... a dalej wiadomo :D ), poza tym, czołg nie jest przeszkodą dla MGL, jeśli potrafisz dobrze nim grać.

BFH Polska ;)

Opublikowano

Stroj juz mam, tonikow mam 470+, bandazow jeszcze wiecej a kluczy to juz bardzo duzo. Stroj tez juz posiadam wiec wydac to na skrzynki? Bo juz naprawde nie wiem :D

Opublikowano

Stroj juz mam, tonikow mam 470+, bandazow jeszcze wiecej a kluczy to juz bardzo duzo. Stroj tez juz posiadam wiec wydac to na skrzynki? Bo juz naprawde nie wiem :D

Ja na twoim miejscu kupił bym jakieś bronie na inną postać: soldiera albo gunnera.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Dobra, czyli kluczy do skrzynek nie opłaca się kupować? Proszę odpowiedzieć i zamknąć ten temat. Bardzo dziękuje za wszelką pomoc.

@down: Jaka jest najbardziej wkurzająca? (natio)

Opublikowano

Możesz ewentualnie pozy kupić, tylko to ci pozostało, oprócz skrzyń xD

BFH Polska ;)

Opublikowano

Wydaje mi się, że najbardziej "wkurzająca/denerwująca jest "Drwina", ale mogę się mylić

To zależy dla kogo.

Jednego bardziej to wkurzy, drugiego mniej.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Ja mam trzy pozy na moim Gunnerze national 24lvl -

1. Graj z głową

2. Śmiech

3. Podcięcie gardła

Następne, jakie kupię :

- Blisko

- Napięcie mięśni

- jeszcze nie wiem :p

BFH Polska ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...