Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Jak wynająć swój własny serwer WarZ

*XdeMoNT*

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, w tym poradniku chciałbym wam pokazać jak można wynająć swój własny serwer WarZ.

1. Na samym początku przechodzimy do zakładki Play Game -> Moje Serwery ( My servers )

1360880525-U563285.png

2.Następnie przechodzimy w "Rent GameServer"

3.Jest to najważniejszy PT. Tutaj ustawiamy konfiguracje serwera oraz zamawiamy swój własny serwer !

1360880883-U563285.png

• 1

W tym Okienku wybieramy mapę która będzie na naszym serwerze.

Na razie do wybrania mamy tylko Colorado

• 2

Tutaj wybieramy region w którym będzie udostępniony nasz serwer.

Do wyboru mamy :

-Europe

-Amerykę

• 3

Tutaj wybieramy maksymalną liczbę graczy grających na naszym serwerze.

• 4

W tym okienku wybieramy na ile miesięcy chcemy wynająć nasz serwer.

Mamy do wyboru :

-1 Miesiąc

-2 Miesiące

-3 Miesiące

• 5

Tutaj wpisujemy nazwę naszego serwera.

• 6

Możemy ustawić hasło do naszego serwera dzięki któremu tylko osoby znające nasze hasło będą mogły wejść na serwer, jeśli chcesz żeby twój serwer był publiczny nic nie wpisuj w tym okienku.

• 7

Pve - tutaj wybieramy czy chcemy walczyć tylko przeciwko potworą .

Opcje które mamy do wyboru :

No - Nie

• Koszty utrzymania serwera

Europa

50 Slotów - 1 miesiąc = 10200 GC / 200,31zł

50 Slotów - 2 miesiąc = 20400 GC / 400zł

50 Slotów - 3 miesiąc = 27540 GC / 459zł

70 Slotów - 1 miesiąc = 11900 GC / 220zł

70 Slotów - 2 miesiąc = 23800 GC / 478zł

70 Slotów - 3 miesiąc = 32130 GC / 626zł

100 Slotów - 1 miesiąc = 17000 GC / 350zł

100 Slotów - 2 miesiąc = 34000 GC / 700zł

100 Slotów - 3 miesiąc = 45900 GC / 900zł

Po kliknięciu "Rent Server" wynajeliśmy już własny serwer i możemy na niego wejść lub edytować jego opcje.

Pozdrawiam, i myślę ze pomogłem.

Opublikowano

Haha serwer na 3 miechy ze 100 slotami, żeby sobie pograć to trzeba dać 900 zł .Twórcy zrobili się głodni :D niech się cziterami zajmują i bugami np schodzeniem z bocza które działa jeszcze od początków alphy .Wgl w takiej grze jak WarZ nie powinno być swoich serwów a jeśli tak to bez haseł a nie, że ktoś zakłada serwer z hasłem i tylko se itemki zbierają a twórcy mają to szczerze w ..... bo dla nich ważna jest tylko Kasa .To co się dzieję z tą grą coraz bardziej mnie przeraża (chodzi o serwery) .

To tylko moja opinia .Czekam na DayZ które raczej tak podatne na kasę nie będzie :)

Oczywiście WarZ jako gra jest naprawdę bardzo fajna i polecam ją każdemu ale niektóre rzeczy naprawdę potrafią zepsuć nastrój np .jak ta maniana z serwerami.

Opublikowano

No niestety, spier... sprawe. Nie poraz pierwszy :-S Jak na gre typu survival, to jest zupelnie bez sensu, zeby zbierac looty na pryw. i heja na ogolny. Bezsens zupelny. Nie wspominajac o braku narzedzi do zarzadzania serwerem, nie, przepraszam mozna kickac, i tylko to. Jaki system rozgrywki ? Tam nie ma nic. No i ta cena :-/ , koszmar. Widac ewidentnie, ze devsi leca na kase ( nie pierwszy raz) . Moim zdaniem NIE WYNAJMOWAC !

test

Opublikowano

Wina bycia Polakiem i naszych zarobków, wielu Polaków mieszkających w Ameryce dyla po 90h tygodniowo i ma te 1000$, taki serwer to jak wypad do MacDonalda :/

31575197832728931761.jpg

Gram tylko na serwerach premium pod nickiem kajsks. Jeśli widziałeś mnie na serwerze no-premium to nie byłem ja i ktoś się pode mnie podszywał! I na modcraft! ;P

exMPC Media Team | Pomocnik Minecraft | Gracz WoW

Moja paczka modów:

http://www.mpcforum.pl/topic/793874-dlkajcraft-v10-czyli-paczka-modyfikacji/

Opublikowano

Co do tutoriala to trochę zbyt oczywisty, łatwo ogarnąć jak kupić serwer.

No ale jest dla zielonych więc niech będzie ten lajk.

N3aQbHb.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...