Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zapowiedź] ■ ExtremeCraft - FTB ■

PepeQmt2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Podanie na beta testera już otwarte ! Wzór w poście nr 8

redstone.png ExtremeCraft - FTB redstone.png

Informacje.png

strzalka.gifTYP: Survival

strzalka.gifSloty: 50/75

strzalka.gifIP: Będzie po zamkniętej becie.

strzalka.gifPotwory: Tak

strzalka.gifZwierzęta: Tak

strzalka.gifPvP: Nie

strzalka.gifPremium: Tak(być może będzie dostęp non-premium za jakieś grosze)

strzalka.gifNether:Tak

strzalka.gifBialaLista:Nie

pluginy.png

Pluginy są utajone. Serwer nie stoi na bukkcie lecz na vanilli, są specjalnie portowane pluginy, co daje pełną obsługę modyfikacji jak i pluginów.

Administracja.png

[Owner][Technik/Programista]mamutos99 a'ka Pepejson(PepeQmt2 na MPC)

[Administrator][Webmaster]Ogrodnik(Naladar na MPC)

InformacjeDOT.png

Cóż mam tutaj napisać. Jest to dość nietypowy serwer, Feed The Beast na wersji Direwolf20.

Serwer tylko premium(być może będzie dostęp non-premium za jakieś grosze).
Raczej jest to pierwszy FTB z pluginami. Mamy rozwinięte założenia co do systemu funkcjonowania serwera.
Zostaniecie również poinformowani o otwarciu zamkniętej bety(tylko nieliczni), a następnie otwartej bety i oczywiście co musi nastąpić otwarciu serwera.
Aktualnie serwer jest w fazie Alpha(testowanie pluginów oraz wychwytywanie niebezpiecznych itemów).
Piszcie co sądzicie o tego typu serwerze.(Jeśli chcecie to mogę w każdej chwili wrzucić Wam screen shoty, że przerobione z bukkita na vanille pluginy to nie fake).

Pozdrawiamy. Ekipa ExtremeCraft FTB.

Opublikowano

Zapisy na zamkniętą betę zostaną ogłoszone 20~.02.2013.

A tutaj screenshoty z działania modów, ponieważ nie zamierzamy nic specjalnego budować na betę.

fssuip.jpg

3a3lkh.jpg

c1nva4.jpg

ojfjjq.jpg

mitr43.jpg

fvcnrt.jpg

@@Edit

Dodam jeszcze że można ze mną(i Ogrodnikiem) porozmawiać na IRC esper.net:

http://webchat.esper.net

Kanał #extreme-ftb . (Jeśli umieszczenie linku do IRC jest niezgodne z regulaminem, proszę administrację o usunięcie TYLKO tego editu.)

Opublikowano

Można już się zapisywać na zamkniętą betę.

Radzę przeczytać również przykładowe podanie, jest tam trochę cennych informacji :)

Wzór podania:

Nick(w grze): 
Dlaczego Ty ?:
Doświadczenie na poszczególnych modach:
Czy masz premium ?:
Ile czasu chciałbyś poświęcić na testy ?:

Przykładowe podanie(Kopiowanie tekstów z tego podania = odrzucenie podania):

Nick: mamutos99
Dlaczego Ty ?: Znam się na modyfikacjach i również ich błędach. Potrafię zachować się kulturalnie i liczę również na dobrą zabawę podczas testów.
Doświadczenie na poszczególnych modach:(Wystarczy opisać IC2, BC2, Thaumcraft, Forestry i Stevecarts; Wymienienie większej ilości mile widziane.)
- IC2: Potrafię używać generatorów, wiem które kable przewodzą dane napięcie, wiem do których kabli podłączyć maszyny, oraz wiem jak posługiwać się maszynami ...
- BC2: Znam się na typach silników, umiem ustawić quarry ...
- Thaumcraft: Umiem odkrywać przedmioty, tworzyć je oraz posługiwać się tak, aby nie zanieczyścić fluxu ...
- Forestry: Umiem obsługiwać się podstawami typu Carpenter ...
- Stevecarts: Wiem na czym ten mod polega, lecz jeszcze nie umiem się nim dobrze posługiwać.
Czy masz premium ?: Tak. (Pytanie jest orientacyjne, od tego nic nie zależy)
Ile czasu chciałbyś poświęcić na testy ?: Około 2/3 godzin.

Opublikowano

Nick: Cray

Dlaczego ty?: Znam się na większości modyfikacji z tego modpack'a. Szukam serwera gdyż znudził mi się SP. Potrafię się zachowywać kulturalnie, staram się pisać poprawnie gramatycznie i ortograficznie (o ile Minecraft na to pozwala :>). Chcę pomóc i jeśli się uda to odnajdę kilka błędów!

- Ic2: Znam się na prawie wszystkich opcjach tego modu. Nie potrafię jedynie stworzyć poprawnie działającego generatora nuklearnego bez pomocy : D

- BuildCraft: Znam od deski do deski (od silniczków aż po quarry, gate'y)

- ThaumCraft: Mam ogólne pojęcie o tym modzie (tworzenie przedmiotów, dbanie o środowisko) ale mało z niego korzystam ponieważ nie lubię siedzieć nad odkrywaniem receptur

- Forestry: Kolejny mod w którym potrafię przetrwać bez problemu, znam wszystko łącznie z pszczółkami

- Stevecarts: Znam ogólny zarys moda, poszczególne funkcje przedmiotów itp. Nie bawiłem nim się ponieważ te Minecarty tworzą się za długo ^.^

- RailCraft: Nie znam kilku rodzajów torów lecz poza tym znam się na nim bardzo dobrze

- Thermal Expansion: Znam go w całości (i nie mam to co napisać : D)

- RedPower: Nie znam funkcji kilku gate'ów, maszyn oraz programowania w komputerach z tego modu poza tym wiem o co chodzi

- Mystcraft: Znam się na tworzeniu nowych, stabilnych światów

Poza tymi wyżej wymienionymi modami znam także te pomniejsze typu Iron Chest itp.

Czy masz premium?: Nie

Ile czasu chciałbyś poświęcić na testy?: Ile będę mógł, zazwyczaj około 2 godzin dziennie.

Jeżeli nie uda się bez premium na testy to szkoda :<

Opublikowano

Nick: Kamisxd

Dlaczego Ty ?: Ponieważ znam wszystkie modyfikacje typu technicznego i nie tylko grywam na wielu modpackach ale ftb wydaje się być najlepszy.Potrafię także się zachować na serwerze nie lubię grifować oraz okradać innych graczy.

- IC2: Jeżeli chodzi o indriustrial craft 2 to znam go od podszewki ..kilka razy już tworzyłem duże elektrownie na serwerach tego typu

- BC2: Potrafie praktycznie wszystko(każdy czegoś nie potrafi) umiem sprawnie przenosić przedmioty i ciecze oraz potrafię tworzyć zaawansowane maszyny

- Thaumcraft: ThaumCraft jest to modyfikacja która nie posługuje się za często lecz potrafi kontrolować flux oraz poprawnie odkrywać przedmioty

- Forestry: Potrafie posługiwać eis praktycznie wszystkimi maszynami z tej modyfikacji..

- Stevecarts: Dokładnie wiem na czym polega ta modyfikacja lecz nie znam zastosowań kilku torów

-RedPower: Redpowerem posługuje się od dłuższego czasu i potrafię wykonać wszystko

-Soul Shard : Potrafię wszystko

-Computer Craft: Wiadomo jak to computer craft tutaj nie można napisać że coś się potrafi albo i nie ponieważ ta modyfikacja ma mnóstwo możliwości.Potrafię się posługiwać turtle jak i pisać proste programy

- Thermal Expansion: Potrafie wykonać wszystkie maszyny i znam ich zastosowanie

Posługuje się również mniejszymi modyfikacjami jak :Portal Gun itp

Oraz posługuje sie także addonami do modyfikacji typu BuildCraft.

Czy masz premium ?: Nie (Miejmy nadzieje że to nie skreśli możliwości udziału w beta testach)

Ile czasu chciałbyś poświęcić na testy ?: Około 3-4 godzin dziennie.

Opublikowano

Widze że non-premium, w takim razie szybko machnę launcherek i rozpatrze podania.

@kamis

I tak muszę przerobić mineshaftera ;P

Opublikowano

@f5

I jednocześnie na testerów obu panów przyjmuje ;).

Załatam tylko jeden błąd który się wkradł, i wyśle Wam kontakt i całą resztę na pw.

Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...