Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

co sądzicie o tym kompie?

Sokol1122

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tyle ramu ci do gry nie potrzebne w zupełności wystarczy 8GB . Procesor tez polecam inny np. Intel CORE i5-3470 3,2GHz

lub i5 2500k ale to pewnie juz przekroczy budżet

Opublikowano

no powiem ci ze na tym nie ma co oszczędzać, ale zapomniałem ci powiedzieć o tym ze 2500k jest do podkręcania w przeciwnym wypadku traci swój potencjał :D a jeżeli nie chcesz do podkręcania to najlepsza opcja będzie Intel CORE i5-3470 3,2GHz

Opublikowano

2500k jest na pewno wydajniejszy, sadze ze w grach nie odczujesz tej różnicy , ale mogę sie mylić.

Nie jestem znawca, ale uważam ze do 2500k powinna być mocniejsza grafika :) bierz i5-3470 3,2GHz

Opublikowano

O stary to jeszcze masz kupę czasu :P Zaglądnij na forum bliżej września i napisz temat jeszcze raz xD Ceny podzespołów mogą ulec zmianie :P

Opublikowano

Tak gta v wychodzi 17 września ale na konsole xbox 360 i ps3 a na pc data jest nie znana więc nie ma sie co napalać.

6789550154.png

Opublikowano

ja robie kompa pod gta V stąd 16ram urodzinki mam 18 a 17 gta wychodzi ciekawe co dostane :P

I po co 16 gb do GTA V? Jeszcze żadna gra nie wykorzystuje ponad 4GB ramu do końca, a ty tu tyle walisz... GTA V jest m. in. na konsole tej generacji, tak więc nie będzie miała wymagań z kosmosu! Poza tym ram nie jest aż tak ważny ^^ Ja na 2GB ram gram we wszystkie gry bez problemów ^^

Ogólnie lepiej brać 8GB ramu i dołożyć do radka 7950 oraz i5-2500K/3470 + chłodzenie fortis

PC: CPU: Intel Core2Duo E8400 3.0GHz, MOBO: Asus P5Q SE, RAM: Kingstone 2x2GB DDR2 800MHz, Zasilacz: Chieftec GPA-500S8 500W, Obudowa: SuperCase SK337, GPU: Asus Radeon HD 6670 1GB GDDR5, HDD: Samsung 500GB

Laptop: ASUS A555L

Opublikowano

@up on jest tym kieruje ....

Quad Core i7 3.06 GHz, 4 GB RAM (16 GB RAM – Windows 7/8), karta grafiki 2 GB (GeForce GTX 680 lub lepsza), 35 GB HDD, Windows Vista/7

wątpię ze ta gra potrzebuje aż 16 gb ramu jeblo im się o 1 i tyle ...

Opublikowano

Ale ram zawsze jest dobrze miec w zapasie ^^ Poza tym nawet jeśli gta V nie wyjdzie na PC (w co osobiście wątpię), to chyba internauci przerobią wersje xbox na pc.

Sprawdze tego radka 7950 mam nadzieje że do września ceny spadną i wtedy jeszcze raz popatrzę na sprzęty i na mój budrzet.

całość będzie wyglądać tak: http://www.morele.net/inventory/info/fx4AhG/

coś dodać coś ująć?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...