Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Otyłość- czyli coś co dręczy wielu wielu ludzi ;)

Paradisia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej wszystkim.

No to może opowiem coś o tym :) Otóż od urodzenia jestem ,,Grubo" kościsty. Ale w tym rzecz chodzi, że mój szkielet ciała jest bardzo rozbudowany w sensie, że nawet jakbym chciał schudnąć to nie ma raczej możliwości.

W wieku 13 lat osiągnąłem wzrost 197 cm. To jak na ten wiek to dużo. Teraz mam 198 cm.

I teraz taki problem, że nie cierpię gdy ktoś wyśmiewa mnie ze względu na moją grubość. Próbuję schudnąć. Chodzę trzy razy w tygodniu na KICK Boxing. Na basen również około dwóch razy na tydzień. Dodatkowo ostro ćwiczę na W-F. Wychodzę na przechadzki z kolegami i kurczę nic. Dalej tak samo jak było. Teraz taki problem, że również nie żałuję sobie jedzenia w chwilach kiedy jestem już wyczerpany z powodu jego braku.

Niesamowicie zazdroszczę tym, którzy podobnie jak mój kolega po prostu jedzą masowo. Nawet czasami się zastanawiam gdzie mu się to wszystko mieści i chudy jak patyk.

Jesteście w stanie coś mi poradzić? Myślę, że dieta nie jest dobrym rozwiązaniem ze względu na mój rozwój organizmu.

Nie idzie zrzucić nawet kilograma, ale przytyć za to nie jest trudno.

Nie żebym się przejmował zbytnio na tych którzy mnie z tego powodu wyśmiewają, lecz sam dla siebie czuję się ociężały...

Temat przeznaczony jedynie dla osób które na prawdę wiedzą coś na ten temat, a nie dla publiczności hejtującej ;) Jak masz coś pisać takiego to nawet proszę nie wysilaj się...

1368908122-U621182.png

Moderator Tworzenia stron WWW , ex.Moderator Dark Orbit,ex. Moderator Diablo, Helper Pogaduszek, Metin2, Dobre programy, Fan Art, MPC Media Team Recenzent.

Opublikowano

ej miszczu co to jest "KID Boxing"?

szkoda ze nie napisales ile wazysz ;/

tak w ogole dziwie sie jak mozna miec 2m w wieku 13 lat...

Opublikowano

Tak miałem w wieku 13 lat 2 metry i jestem mutantem...

Waga w zależności waha się między 105-116 kilogramów :)

1368908122-U621182.png

Moderator Tworzenia stron WWW , ex.Moderator Dark Orbit,ex. Moderator Diablo, Helper Pogaduszek, Metin2, Dobre programy, Fan Art, MPC Media Team Recenzent.

Opublikowano

Lekarz, dietetyk, lekarz. Bardziej Ci doradzą osoby z mpc, w tym duża część trolli która Cię wyśmieje czy lekarz/dietetyk, ew na forum o diecie/otyłości czy czymkolwiek.

Opublikowano

Przy takim wzroście z taką wagą jesteś jeszcze miarę, mimo że wg. BMI to już jest nadwaga. Diety tutaj nic nie zdziałają, bo jesteś młody i musisz się odżywiać w taki a nie inny sposób, żeby potem nie mieć żadnych problemów.

Opublikowano

Pokonaj się i nie jedz nic przez 2 tygodnie prócz obiadów. To działa naprawdę ;d

A potem efekt jojo.

Opublikowano

Jesteś taki jak ja :) . Ja warze mniej no ale ...

Też chcę schudnąć a moje i twoje ciało jest tak rozbudowane ,że chyba na to powiem nie ma lekarstwa ;/ .

//

Opublikowano

Ja bym proponował dołożyć dietę z kaloriami na minus do tego wszystkiego co robisz... No i może jakaś siłka to coś wyrzeźbisz z tej masy, a co za tym idzie, będziesz chociaż coś z tego miał ;)

Opublikowano

Ja jestem ektomorfikiem (jem ile chcę i nie tyjęani grama) więc ci zbytnio nie pomogę, najlepiej zrobisz idąc do dietetyka, nie pytaj się "ekspertów" na forum ;)

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

I tak jedna z najlepszych metod, a jednocześnie darmowa (ba, nawet na + wyjdziesz) to nie żreć tyle, bo jestem przekonany, że jesz jak pojebany.

Trolling is a art.

Opublikowano

Polecam ci zapisac sie na judo. Przy sporcie tego typu pracujesz nad wieloma czesciami ciala, bardzo duzo gimnastyki na poczatek, potem wiecej techniki przy ktorej mozna sobie naprawde bardzo dobrze miesnie wyrobic oraz schudnac. Jak trafi ci sie dobry trener to czesto bedziesz mial takze cwiczenia typu pompki brzuszki i wiele wiecej o ktorych nawet nie masz pojecia. No albo zacznij ostro trenowac basen w jakims dobrym klubie. Mam kolezanke ktora kiedys byla no niestety gruba ale zapisala sie na plywanie pare lat temu i teraz nie ma zadnego problemu.

1366981151-U331881.png
By Vanosz

|Ex Moderator League of Legends | Ex Moderator Duel of Champions | MPC Gold Member |

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Witaj, nie będę czytał co pisali wyżej bo nawet mi się nie chce.

Po 1 głodzenie się to nie jest sposób na schudnięcie, powinieneś jeść ok 5 razy dziennie, ale małe ilości. Oczywiści musisz odrzucić śmieciowe jedzenie.

Oblicz swój bilans kaloryczny i odejmij od niego - 500 kcl.

Ogranicz spożywanie węglowodanów do 2/kgmc.

Zacznij biegać 45 minut dziennie co 2 dzień.

Jeżeli chcesz, ale to jak dieta i aeroby nie podziałają dokup sobie spalacz tłuszczu.

Jeżeli chcesz się dalej wgłębić to zapraszam na gg. (często jestem niewidoczny więc pisz o każdej porze.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Ja dużo jem nie żałuje sobie niczego i przy 182 cm mam uwaga 55kg!!!.To zależy od metabolizmu,bo sam jem więcej niż rodzina a efektu nie ma :DxD

Nic tu nie będzie !!!

Opublikowano

kurwa chłopie ja bym chciał być taki jak Ty

ja mam 16 lat i 178 cm wzrostu waże około 60 kg

jakbym był taki jak Ty to ćwiczył bym box ,a nie kick box

przyjebal na sztange, przypakował i jesteś mega koxu :)

a jak chcesz schudnąć to zacznij jarać ziele albo wciągać nosem :)

wtedy schudniesz do wagi 80 kd w pół roku :D

• 1 rok później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...