Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Pluginy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie! Mam parę problemów i pytań dotyczące bukkita i pluginów.

1. Czy istnieje plugin, którym będę mógł edytować postawioną tabliczkę, bo chcę zmienić ceny itemów w item-shopie.

2. Mam problem z PvP, mianowicie nie mogę go włączyć. Próbowałem world editem/guardem i nic. W pliku serwerowym jest pvp=true.

3. Jaki jest permissions, żeby wyłączyć adminom możliwość patrzenia do skrzynek (LWC) i komendę fly.

Dziękuje za pomoc :)

Opublikowano

Ps. Mam jeszcze jeden problem. Otóż niektórzy gracze nowi lub starzy po wejściu na serwer wywala ich i pisze GodMod. Co z tym zrobić ?

I jeszcze niektórzy nie mogą bić mobów i na chacie wyskakuje NPC:Nick i coś tam..... ale to tylko czasami :D

Opublikowano

Dużo chcesz, ale łap :

1.

http://dev.bukkit.org/server-mods/signedit/

2. Sprawdz w : Serwer>Plugins>Essentials>Config.yml

Linijka z "Pvp"

3.

Fly:

essentials.fly

LWC:

lwc.admin

Pomogłem? LIKE!

.::Bukkit::. .::JAVA::. .::MyBB::. .::WordPress::. .::CINEMA4D::. .::SonyVegas::.

Moje tutki: http://www.mpcforum.pl/topic/919764-mini-tut-kolorowe-nicki-w-tabeli-graczy-pod-tab-w-essentials/

Opublikowano

Opcje PvP może blokować również MultiVerse, którego zapewne masz.
Sprawdź, czy masz pvp = true w danym świecie.

Max_kill chodziło mi o wyłączenie adminom tego uprawnienia, a nie włączenie.

W takim wypadku usuń dane uprawnienie z permissionów

Opublikowano

Max_kill dziękuje tobie za te tabliczki + dla ciebie :) a jeżeli chodzi o PvP to EthrisDev jakąś to komendą sprawdzić czy w configu ?

Max_kill a można jakoś to inaczej zrobić bo chcę aby admini mieli wszystkie uprawnienia prócz tych.

Opublikowano

Jakie masz pluginy? Od banowania/chat? Podaj najlepiej liste.

Opublikowano

Pluginy na serwerze to; NoCheatPlus, WorldEdit, ColoredSigns, Vault, Multiverse-core, PermissionsEx, CookieMonster, WorldGuard, CityGates, AutoMessage, iConomy, SurvivaGames, Timber, AutoSaveWorld, MobArena, Essentials, EssentialsProtect, EssentialsSpawn, CreativeGates, SignShop, AZRank, LWC, xAuth, Factions, SignEdit.

Mam jeszcze pytanie jak sprawdzić jakie są założone cuboidy na serwerze czyli spis cuboidów?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...