Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Xperia J - Problem z wykryciem karty SD.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ; )

Dzisiaj przyszedł mi telefon Xperia J :D Poprzednio miałem telefon Xperia Neo V.

Otóż problem tkwi i dość specyficznym problemie dotyczącym karty SD.

Po włożeniu karty SD (8gb) do telefonu i wejściu do menadżera plików widzi Tylko telefon :c

Próbowałem próbowałem wielu menadżerów plików. Oto one:

-Mój ulubiony i myślę że jeden z lepszych, używałem go we wszystkich moich smartfonach i nigdy podobny problem nie występował...

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.rhmsoft.fm&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwyLDEsImNvbS5yaG1zb2Z0LmZtIl0.

-Podobno także robi niezłe wrażenie jednak mi on osobiście nie przypadł do gustu... Także dział na poprzednich telefonach ; )

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ftpcafe.explorer.standard&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwyLDEsImNvbS5mdHBjYWZlLmV4cGxvcmVyLnN0YW5kYXJkIl0.

-Menadżer plików do przeszukiwania Tylko Karty SD. W którym także widzę zawartość telefonu...

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.a0soft.gphone.app2sd&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwyLDEsImNvbS5hMHNvZnQuZ3Bob25lLmFwcDJzZCJd

Dodam, że po wejściu w np. odtwarzacz muzyki widzę muzyke z karty sd i także mogę ją bez problemowo odtwarzać ; ) (tak samo z galerią zdjęć.)

Po podłączeniu telefonu kablem USB do laptopa wyświetla mi się i karta SD i telefon.

W telefonie na chwilę obecną mam simlocka którego zdejmę najprawdopodobnie jutro, więc na chwilę obecną nie mogę dzwonić ani wysyłać smsów... Czy może byś to w jakiś sposób spowodowane wlasnie tym simlockiem ? ; /

Proszę o pomoc, bardzo mi zależy...

Pozdrawiam ; )

card.png

Opublikowano

to po cholerę ci ściągać simlock co CAŁKOWICIE unieważnia ci już gwarancję

widocznie masz kartę formatowaną w ntfs to ci telefon nie czyta

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

to po cholerę ci ściągać simlock co CAŁKOWICIE unieważnia ci już gwarancję

widocznie masz kartę formatowaną w ntfs to ci telefon nie czyta

Może dlatego że karte mam z play a telefon z orange? -,-

Wszystko jest OK. Tylko wytłumaczy mi ktoś dlaczego telefon jest nazwany "sdcard"? ...

card.png

Opublikowano

bo czyta karte

jak ściągasz simlock to odblokuj fasbota i bootloader, bo potem jak cie nabierze na modyfikacje znowu będziesz musiał zapłacić

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

bo czyta karte

jak ściągasz simlock to odblokuj fasbota i bootloader, bo potem jak cie nabierze na modyfikacje znowu będziesz musiał zapłacić

Ale chodzi mi o to że Telefon jest nazwany sdcard, nawet gdy kartę wyciagnę. A karta jest nazwana ext_card czy jakos tak ;d

card.png

Opublikowano

włącz sobie myślenie człowieku ! masz kartę w telefonie to ją tak czyta bo telefon ją tak montuje ( podłącza i nazywa )

jak jej nie ma w telefonie też tak montuje dostępną pamięć dla ciebie jako ext_card

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...