Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pasta termoprzewodząca-Arctic Silver 5 vs Ceramique 2

Gość kamil40013

Rekomendowane odpowiedzi

Gość kamil40013
Opublikowano

Tak jak w temacie. Mam na oku dwie pasty termo-przewodzące Arctic Silver 5 oraz Ceramique 2. Która pasta będzie lepsza ?

Opublikowano

Jedna ze srebrem druga ze szkłem, popatrz na testy, ale mają większą przewodność prądu niż zwykłe pasty. Weź może Zalmana ZM-STG2, ja go mam i sprawuje się świetnie

Opublikowano

a ja ci powiem ze każda pasta się sprawdza :) kupiłem kiedyś jakieś "niby gówno " no ale okazało się ze nie gówno i działało normalnie no ale jak z innych to polecam artica

Gość kamil40013
Opublikowano

Niestety na testach jest tylko Ceramique a nie Ceramique 2. Ale z tych dwóch past które podałem to jaka jest lepsza ?

Opublikowano

a ja ci powiem ze każda pasta się sprawdza :) kupiłem kiedyś jakieś "niby gówno " no ale okazało się ze nie gówno i działało normalnie no ale jak z innych to polecam artica

Tu nie chodzi o samo działanie, bo CPU będzie działać nawet bez pasty tylko o to ile stopni C. obniży pasta.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

bierz ceramique, bo jeszcze źle silvera nałożysz i jakieś spięcia będą i dupa. Ale z doświadczenia brałbym za 15-20 zł ZM-STG2, przed użyciem wyparzenie w kubku wrzątku przez 5 min, dajesz krope naduszasz radiatorem i koniec, świetna pasta.

Gość kamil40013
Opublikowano

Pasta nie ma być tylko do CPU ale też i do GPU. Chciałbym ją też zastosować w PS3 Slim

bierz ceramique, bo jeszcze źle silvera nałożysz i jakieś spięcia będą i dupa. Ale z doświadczenia brałbym za 15-20 zł ZM-STG2, przed użyciem wyparzenie w kubku wrzątku przez 5 min, dajesz krope naduszasz radiatorem i koniec, świetna pasta.

Arctic Silver 5 nie przewodzi prądu.

Tu nie chodzi o samo działanie, bo CPU będzie działać nawet bez pasty tylko o to ile stopni C. obniży pasta.

Jeśli CPU będzie się zbyt mocno grzać to straci na stabilności i wydajności. Ale bez pasty też pociągnie to fakt.

Czyli STG2 lub Ceramique. Dzięki za pomoc.

Opublikowano

sam nie przewodzisz :D nawet STG2 przewodzi tylko że mało

Jak do GPU to tym bardziej STG2, na HD4870 świetnie się sprawdza (stress max 50-55, idle 35, furmark 60, kombustor 68)

Gość kamil40013
Opublikowano

Każda przewodzi, bo po to są te pasty xD

Każda pasta przewodzi ciepło (przenosi je z Procesora na radiator). Chodziło mi oto , że Arctic Silver 5 nie przewodzi prądu.

sam nie przewodzisz :D nawet STG2 przewodzi tylko że mało

Jak do GPU to tym bardziej STG2, na HD4870 świetnie się sprawdza (stress max 50-55, idle 35, furmark 60, kombustor 68)

Ok może każda pasta przewodzi prąd ale nie wszystkie w takim stopniu aby zrobić zwarcie.

Gość kamil40013
Opublikowano

PRZEWODZI ! więcej niż STG2 dlatego trzeba bardzo uważać. Temat do zamknięcia mam rozumieć ?

Cytat ze sklepu internetowego:

Arctic Silver 5, nie przewodzi prądu, co sprawia, że jest produktem absolutnie bezpiecznym!

To przewodzi czy nie ?

Gość kamil40013
Opublikowano

Już rozumiem.

Temat do zamknięcia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...