Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Bilety autobusowe

Xanter

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałbym się pochwalić swoim skromnym hobby, już kilka lat zbieram bilety autobusowe. W sumie mam w kolekcji już ponad 730 biletów. Ile unikalnych możecie zliczyć na pierwszym zdjęciu.

http://imgur.com/a/kh3fF#0

Jak będzie większe zainteresowanie to mogę wrzucić bardziej szczegółowe dane w excelu. Od roku prowadzę statystyki :)

statystyki:

http://speedy.sh/aghvR/bilety.xlsx

76561198001815076.png
Opublikowano

te bilety przynajmniej jakoś wyglądają. u mnie to jest paragon lub tekturowa kartka z chujowym nadrukiem (miesięczny)a sama kolekcja imponująca, trochę dziwne hobby, ale każdy ma swoje :D

Opublikowano

Kraków moje miasto <3 Szkoda, że są coraz droższe, ale kolekcja imponująca. Bilety po 1,35 były w cholerę dawno, nie wiem jak chce ci się zbierać świstki, ale szacun.

Opublikowano

Kraków moje miasto <3 Szkoda, że są coraz droższe, ale kolekcja imponująca. Bilety po 1,35 były w cholerę dawno, nie wiem jak chce ci się zbierać świstki, ale szacun.

Biletów po 1,35zł, niebieskich mam najwięcej bo aż 201 :)

76561198001815076.png
Opublikowano

Ale drogie macie te bilety w Krakowie xD

U mnie w mieście ulgowy jednorazowy 1,35zł, a normalny jednorazowy 2,70zł.

A ty tam masz kilkanaście(kilkadziesiąt?) rodzajów biletów xD

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Na prawdę fajnie, że masz takie zainteresowanie. Jest to zainteresowanie kolekcjonerskie, a w tym przypadku biletów. Na prawdę bardzo ciekawe i również kiedyś takie zainteresowanie miałem i zbierałem puszki po Coli ;D Miałem ich w sumie 546. Niestety pewnego dnia, gdy pojechałem na wakacje ktoś z mojej rodziny sprzedał je na złomie, czy wyrzucił... hehe.

Zbieraj dalej, zbieraj :)

1368908122-U621182.png

Moderator Tworzenia stron WWW , ex.Moderator Dark Orbit,ex. Moderator Diablo, Helper Pogaduszek, Metin2, Dobre programy, Fan Art, MPC Media Team Recenzent.

Opublikowano

.

Ale drogie macie te bilety w Krakowie xD

U mnie w mieście ulgowy jednorazowy 1,35zł, a normalny jednorazowy 2,70zł.

A ty tam masz kilkanaście(kilkadziesiąt?) rodzajów biletów xD

kilkadziesiąt.

76561198001815076.png
Opublikowano

Całkiem fajnie, a ciekawi mnie ile te wszystkie bilety kosztowały?

nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

Teraz wrzuć wszystkie do plecaka i jeździsz autobkami za darmo. Jak będzie kontrola to odsuwasz plecak i niech se szuka. Albo mu wyciągasz wszystkie po kolei.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Teraz wrzuć wszystkie do plecaka i jeździsz autobkami za darmo. Jak będzie kontrola to odsuwasz plecak i niech se szuka. Albo mu wyciągasz wszystkie po kolei.

Większość biletów można wyeliminować po cenie biletu która rośnie nie ubłaganie :D

76561198001815076.png
Opublikowano

Większość biletów można wyeliminować po cenie biletu która rośnie nie ubłaganie :D

Co nie zmienia faktu, że i tak musiałby je wyciągać.

Ładna ta kolekcja. No i fajna sprawa z tymi biletami, u mnie w mieście niema takich kolorowych ;(

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Naprawdę imponująca kolekcja. Zbieraj je dalej aż będziesz mistrzem w tej dziedzinie xD

(O ile jest to jakaś dziedzina :P )

Pozdrawiam !

732173tupac.png

Opublikowano

Fajne, będzie co palić zimą. ;-) Oczywiście żartuję - niezła kolekcja, ale jak tam z unikatami? Wszystkie są takie same?

PS. Na początku myślałem, że chodzi o głosowanie czy bilety nie są za drogie (po nazwie tematu).

Opublikowano

Ciekawe hobby. ;) Ja za małolata kolekcjonowałam pocztówki z psami. Ileż tego było! :) A powiedz mi dlaczego akurat kolekcjonowanie biletów autobusowych? Skąd to się wzięło?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...