Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Steam] Nie mogę uruchomić gry!

hastor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kupiłem pakiet "The Orange Box" na początku stycznia i chciałem zagrać w tak dobrze ocenianą grę, czyli Half-Life 2. Po instalacji, włączam grę i pokazuję się komunikat "Przygotowanie do uruchomienia Half-Life 2...". Kiedy znika mi wiadomość, gra nie odpala. Piszę mi na steam, że gram w ową grę, ale w praktyce jestem na pulpicie. Próbowałem wiele razy uruchomić, odinstalować steama i zainstalować i nic. Dodam, że gry które nie kupiłem (np. Team Fortress 2) bez żadnych przeszkód uruchamia i gram. Czytałem na różnych forach, ale nic nie pomagało. Na 100% kupowałem, wtedy była promocja świąteczna. Bardzo proszę o pomoc!

Steam:

hastorpl.png

Opublikowano

Uruchamiałem ponownie komputer - nic

Przeistalowywałem grę, jak i pliki gry - też nic

Strasznie chcę pograć HL, gdyż zagrałem Black Mesa i teraz chcę "rzucić" się na dwójke.

Steam:

hastorpl.png

Opublikowano

Sprawdzałem, wszystko jest w porządku. Mam ten problem tylko z zakupionymi. A nie zakupione np. TF2 czy Black Mesa odpalają się bezproblemowo.

Steam:

hastorpl.png

Opublikowano

Dzięki za poradę. Zobaczę i powiem wam czy się udało.

Steam:

hastorpl.png

Opublikowano

Gra się uruchomiła! Właśnie jestem w końcówce rozdziału 3! :D Więc, temat do zamknięcia.

ps. Dzięki za pomoc ;)

@EDIT: Dla przyszłych graczy z szukaniem błędu, musicie poczekać na aktualizację steam i uruchomić grę, najlepiej nic nie robiąc i stworzyć skrót na pulpicie i przez ten skrót uruchomić.

Steam:

hastorpl.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...