Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kierunek studiów

Rakocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam profil historia-wos. Mam szansę to zmienić do końca tego miesiąca.

Powiedźcie jakie są interesujące kierunki studiów po his-wos. Żeby można było jakoś znaleźć pracę. ( Wiem, że bezrobocie... )

Opublikowano

wybierz tak jak większość polaków studia które Cie się nie przydadzą w życiu, i narzekaj że jest chujowo.

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

studia Lewy skrzydłowy na śmieciarce czekają na cb już od dziś cena 200zł miesięcznie + tygodniowe wyżywienie.

to musisz mieszkać na strasznym zadupiu, bo zwykle śmieciarze lepiej zarabiają.

76561198001815076.png
Opublikowano

Powiedźcie jakie są interesujące kierunki studiów po his-wos. Żeby można było jakoś znaleźć pracę. ( Wiem, że bezrobocie... )

Sądzenie, że studia dadzą Ci pracę już na starcie spisuje Cię na straty. Pasjonata da sobie w życiu radę, a poinformuję Cię też, że ja również jestem na profilu historia-wos. W tych czasach musisz wejść w rynek z doświadczeniem, a nie z papierkiem, dlatego studia proponuję wybierać pod kątem zainteresowań, a szukając pracy np. w branży filmowej, szkolić się w programach Adobe (to taki przykład, przełóż sobie to na inną sytuację).

Ja idę na studia japonistyczne, bo to mnie interesuje i chcę poszerzyć swoją wiedzę pod tym kątem. Nie zamierzam uczyć się 5 lat tego, co będzie mnie nudzić. Pomyśl nad tym.

Jesteś najpiękniejszą kobietą, jaką widziałem na oczy. Oh! Zapomniałem! Jestem szkieletem i nie mam oczu - yohohoho! Skull joke.

mini1a.pngminigd.pngminizoro.png

Opublikowano

Dobra okey, ale jakie są kierunki ? :D

Jest dużo, bardzo dużo kierunków, więc może sprecyzuj, co Cię interesuje. Zresztą to, że będziesz w humanie nie skazuje Cię na to, że nie będziesz lekarzem.

Jesteś najpiękniejszą kobietą, jaką widziałem na oczy. Oh! Zapomniałem! Jestem szkieletem i nie mam oczu - yohohoho! Skull joke.

Opublikowano

Zmień na technikum po liceum nic nie ma a po technikum masz od razu zawód.

Jak nie możesz popełniłeś ogromny błąd :D

Ofiara system ALERT

Opublikowano

Prosta decyzja, prawo.

Zmień na technikum po liceum nic nie ma a po technikum masz od razu zawód.

Jak nie możesz popełniłeś ogromny błąd :D

A na co ci ten zawód po technikum skoro idziesz na studia? Przecież nie będziesz studiował w pełnym wymiarze godzin studii dziennych mając etat w pracy, co nie?

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Sądzenie, że studia dadzą Ci pracę już na starcie spisuje Cię na straty. Pasjonata da sobie w życiu radę, a poinformuję Cię też, że ja również jestem na profilu historia-wos. W tych czasach musisz wejść w rynek z doświadczeniem, a nie z papierkiem, dlatego studia proponuję wybierać pod kątem zainteresowań, a szukając pracy np. w branży filmowej, szkolić się w programach Adobe (to taki przykład, przełóż sobie to na inną sytuację).

Ja idę na studia japonistyczne, bo to mnie interesuje i chcę poszerzyć swoją wiedzę pod tym kątem. Nie zamierzam uczyć się 5 lat tego, co będzie mnie nudzić. Pomyśl nad tym.

To chyba ochujałeś i nie skończyłeś gimbazy skoro myślisz, że studia nie dają Ci pracy.

Na samych studiach, przy odpowiednim wyborze kierunku, można mieć na czysto od 2 000pln miesięcznie, od 1 roku.

To już jest więcej niż wasi rodzice po zawodówkach na zmywaku przy realizacji american dream.

Najlepsi na uczelni mają 3x większe przychody niż wy będziecie mieć po 10 latach pracy "którą zdobyliście bez studiów".

Nawet taka chujnia jak uniwerek w Olsztynie daje 600 czy tam 800 pln za 1 z najniższych wyników matur z matematyki.

Poza tym, w cytowanym poście jest idealny przykład tego, czemu po studiach nie ma pracy- idziecie na chujowe kierunku to tak kończycie. Koło nosa reszcie spływa to, czy was to interesuje (albo dowolna wymówka).

Jesteś zerem, zerem będziesz. To już z założenia nie było skierowane do autora cytowanego posta.

Napiszcie mi teraz, że po dobrym kierunku studiów nie ma pracy, lubię się śmiać z tego, że inni będą klepać biedę, kiedy ja mam tyle, że spokojnie utrzymałbym siebie i 2 osoby w Warszawie żyjąc przy tym na ponadprzeciętnym (sprostowanie- Wy żyjecie na niskim, skoro tak piszecie) poziomie.

Trolling is a art.

Opublikowano

To chyba ochujałeś i nie skończyłeś gimbazy skoro myślisz, że studia nie dają Ci pracy.

Na samych studiach, przy odpowiednim wyborze kierunku, można mieć na czysto od 2 000pln miesięcznie, od 1 roku.

To już jest więcej niż wasi rodzice po zawodówkach na zmywaku przy realizacji american dream.

Najlepsi na uczelni mają 3x większe przychody niż wy będziecie mieć po 10 latach pracy "którą zdobyliście bez studiów".

Nawet taka chujnia jak uniwerek w Olsztynie daje 600 czy tam 800 pln za 1 z najniższych wyników matur z matematyki.

Poza tym, w cytowanym poście jest idealny przykład tego, czemu po studiach nie ma pracy- idziecie na chujowe kierunku to tak kończycie. Koło nosa reszcie spływa to, czy was to interesuje (albo dowolna wymówka).

Jesteś zerem, zerem będziesz. To już z założenia nie było skierowane do autora cytowanego posta.

Napiszcie mi teraz, że po dobrym kierunku studiów nie ma pracy, lubię się śmiać z tego, że inni będą klepać biedę, kiedy ja mam tyle, że spokojnie utrzymałbym siebie i 2 osoby w Warszawie żyjąc przy tym na ponadprzeciętnym (sprostowanie- Wy żyjecie na niskim, skoro tak piszecie) poziomie.

xD, a jednak istnieją ludzie średniowiecza.

Opublikowano

xD, a jednak istnieją ludzie średniowiecza.

On nie gada od rzeczy, przykład mojego znajomego. Jest na 3 roku na politechnice Wrocławskiej, od dawna wiadomo, że z polibudy korporacje łowią młode talenty. Otóż ten znajomy, dzięki dobrym wynikom w nauce dostał stypendium od samsunga, po ukończeniu studiów ma gotową ofertę pracy w USA za 10krotność polskiej średniej. Da się? Da się! :)

Opublikowano

Z polecaniem prawa to bym tak nie szalała :P Naprawdę trzeba to lubić i chcieć (albo być masochistą) by wytrzymać.

A tak całkiem serio mówiąc - po hist-wos to na dobrą sprawę jedynie uniwerek. Filologie? Psychologia ewentualnie? Inne dziwolągi? Dużego wyboru nie ma (by był w miarę sensowny).. Zostaje jeszcze prawo. Najlepiej zrobisz idąc za głosem serca i wybierając kierunek zgodnie z zainteresowaniami.

Stałam przed tym samym wyborem kilka lat temu i czasami żałuję, że nie zdecydowałam się jednak na studia poza krajem.

Dziś mogąc cofnąć się do liceum i wyboru klasy, poszłabym do biol-chemu, a potem waliła na medycynę. Praca będzie zawsze. W Polsce i za granicą - wszędzie lekarza potrzeba.

#don't care

Opublikowano

Jak za głosem serca. To stworzyć kapelę. Znaczy gram w kapeli ,ale ludzie w tym roku porozjeżdżają się na studia, więc pewnie dupa z kapeli.

Psychologia. To by było interesujące.

Opublikowano

Wybierz coś co Ciebie interesuje, proponuję prawo.

userbarwb.png

Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie dostrzec różnicy.

Nie bój się wystąpić przed szereg, potem może być już za późno.

Opublikowano

Jak za głosem serca. To stworzyć kapelę. Znaczy gram w kapeli ,ale ludzie w tym roku porozjeżdżają się na studia, więc pewnie dupa z kapeli.

Kapela? Jeśli Cię to kręci, rozwijaj się w tym kierunku. Nawet jeśli to zostanie tylko twoim hobby :)

Jeśli w jakiś sposób interesuje Cię psychologia, to od razu podpowiem, że za ciekawą opcję uważam neuropsychologię oraz psychologię sądową - są to zagadnienia bardzo mi bliskie.

Patrząc na kierunki studiów, ogarnij przede perspektywy pracy, rodzaj pracy, specjalizacje itp., ponieważ sam mgr nie da Ci dużo.

Rozwijając temat prawa - wiadomo, że najlepiej (i najłatwiej) polecić właśnie ten kierunek, ale wiem z doświadczenia, że to nie jest lekkostrawny kawałek chleba i aby do czegoś konkretnego dojść, też trzeba się nieźle namęczyć. Plusem jest to, że po tych studiach masz do wyboru naprawdę wiele dziedzin specjalizacyjnych.

#don't care

Opublikowano

Psychologia jest ciekawa ale w Polsce skrajnie nieopłacalna :(

Opublikowano

To idź do jakiegoś muzyka i gitara. Najlepiej robić to co Cię interesuje, albo to na czym się znasz.

Opublikowano

On nie gada od rzeczy, przykład mojego znajomego. Jest na 3 roku na politechnice Wrocławskiej, od dawna wiadomo, że z polibudy korporacje łowią młode talenty. Otóż ten znajomy, dzięki dobrym wynikom w nauce dostał stypendium od samsunga, po ukończeniu studiów ma gotową ofertę pracy w USA za 10krotność polskiej średniej. Da się? Da się! :)

Właśnie o tym cały czas mówię. Twój kolega oprócz wybrania kierunku studiów, dał jeszcze coś od siebie, w końcu stypendium nie trafia do każdego.

Opublikowano

Właśnie o tym cały czas mówię. Twój kolega oprócz wybrania kierunku studiów, dał jeszcze coś od siebie, w końcu stypendium nie trafia do każdego.

Jeśli najlepszym byłby każdy najsłabszy bez żadnego wkładu własnego to nie byłoby najlepszych.

Może i faktycznie, idź na japonistykę (jeśli to byłeś Ty) bo z miejsca widać, że do myślących ludzi nie należysz i nawet po medycynie/prawie pracy miał nie będziesz. :)

Trolling is a art.

Opublikowano

Jeśli najlepszym byłby każdy najsłabszy bez żadnego wkładu własnego to nie byłoby najlepszych.

Może i faktycznie, idź na japonistykę (jeśli to byłeś Ty) bo z miejsca widać, że do myślących ludzi nie należysz i nawet po medycynie/prawie pracy miał nie będziesz. :)

Nie zamierzam się z Tobą kłócić, ani dociekać, czy jesteś takim idiotą na jakiego wyglądasz, czy nie. Sugeruję człowieku oświecony (tu ironia - wspomnę o tym, bo nie wiadomo, czy taki gbur jak Ty to wyczuje), a nawet Ci życzę, żebyś w życiu robił to, co Ci się podoba, co oprócz dania Ci pieniędzy na chleb sprawi też, że nie będziesz się tym nudzić. Teraz Panie myślący skoro tak wysoko uniesioną masz głowę i uważasz się za kogoś mądrego, wychyl ją jeszcze bardziej, żeby gładko weszła w Twoją dupę.

Taki ktoś uważa siebie za trolla, ale granica pomiędzy trollem, a idiotą jest bardzo cienka. Pomyśl, czy ją już przekroczyłeś.

Opublikowano

Historia i Wiedza o Społeczeństwie myślę, że jest chyba najgorszym możliwym kierunkiem. Według mnie. Po tym po prostu nic nie masz, chyba, że chcesz być nauczycielem tych przedmiotów, albo masz zainteresowania archeologią itp. itd.

Na tą chwilę według wielu statystyk jest duże zapotrzebowanie na informatyków. Siedzisz na MPC, na komputerze, a więc pewnie to lubisz. Polecałbym iść na ten kierunek ponieważ ma przyszłość, albo Mat-Fiz- 3 przedmiot, bo tak na prawdę najważniejsza dla informatyka na chwilę obecność jest matematyka. Ale to zależne czy lubisz przedmioty ścisłe. Powiem Ci szczerze, że wybierz sobie to co Ci się podoba, bo uwierz nie będziesz zadowolony z niechcianej pracy do końca życia. Musisz o tym sam zdecydować, nie kieruj się użytkownikami MPC, bo to twoje życie, nie nasze. Ja tylko dałem małą radę ;)

1368908122-U621182.png

Moderator Tworzenia stron WWW , ex.Moderator Dark Orbit,ex. Moderator Diablo, Helper Pogaduszek, Metin2, Dobre programy, Fan Art, MPC Media Team Recenzent.

Opublikowano

Nie zamierzam się z Tobą kłócić, ani dociekać, czy jesteś takim idiotą na jakiego wyglądasz, czy nie. Sugeruję człowieku oświecony (tu ironia - wspomnę o tym, bo nie wiadomo, czy taki gbur jak Ty to wyczuje), a nawet Ci życzę, żebyś w życiu robił to, co Ci się podoba, co oprócz dania Ci pieniędzy na chleb sprawi też, że nie będziesz się tym nudzić. Teraz Panie myślący skoro tak wysoko uniesioną masz głowę i uważasz się za kogoś mądrego, wychyl ją jeszcze bardziej, żeby gładko weszła w Twoją dupę.

Taki ktoś uważa siebie za trolla, ale granica pomiędzy trollem, a idiotą jest bardzo cienka. Pomyśl, czy ją już przekroczyłeś.

Boli Cię to, że z góry jesteś przekreślony przez tok myślenia, czyż nie?

Trolling is a art.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...