Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Ile trzeba posiadać PLN żeby otworzyć serwer?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, piszę z pytaniem : "Ile musiał bym mieć PLN żeby otworzyć dobry serwer?"

Serwer robię sam, stronę też zrobię sam (ew kolega mi pomoże).

Ile kosztuje dobra maszyna ? Ile za miesiąc oczywiście, ale taka, że jeśli nie wypali serwer to żeby nie poszły pieniądze w błoto.

Jak to jest z zabezpieczeniem przed DDS itp.

Ile osób by musiało grać tak mniej więcej żeby pieniądze w IS się zwróciły za maszynę? I ile osób by musiało grać (mniej więcej) żeby też trochę zarobić. I ile to będzie zarobku.

Z góry mówię, że to nie będzie kolejny gotowiec jako serwer, dużo będzie nowości, takich jakich nie było na innych serwerach, myślę że się opłaca taki serwer postawić.

Pytanie też dla kreatywnych. Jak można dobrze zareklamować serwer ?

@Edit : Przepraszam, że zrobiłem podobny temat, ale tutaj jest bardziej opisane co chcę wiedzieć. A w innym temacie jest po prostu ile trzeba wydać na maszynę ...

Opublikowano

300 zł to taka minimalna cena.

Chyba za dedyka gdzie wejdzie 30 osób i już laguje ^^..

Topic: Przeglądnij ofertę ovh.pl i poszukaj innej serwerowni z takimi samymi parametrami bo ovh zdziera kase a nie chcą nic pomóc =]

@ down : http://www.ovh.pl/serwery_dedykowane/

Do tego jakaś porządna strona, domena, hosting pod domene =] Nie zapominaj, że ovh nie jest chętne do pomocy, lepiej znaleźć ofertę innej serwerowni z tymi samymi parametrami + ugadać sie z nimi co do wsparcia przy starcie (ataki)

btw. jak robisz pliki od 0 to lepiej kupic vps'a na exone za 19 zł i nie tracić pieniędzy =p

footer_logo.png

Opublikowano

Chyba za dedyka gdzie wejdzie 30 osób i już laguje ^^..

Topic: Przeglądnij ofertę ovh.pl i poszukaj innej serwerowni z takimi samymi parametrami bo ovh zdziera kase a nie chcą nic pomóc =]

Za dedyka na kimsufi 16gb zapłaci 200 zł, a on uciąga lekko ponad 500 osób.

Opublikowano

Za dedyka na kimsufi 16gb zapłaci 200 zł, a on uciąga lekko ponad 500 osób.

na tyle osób starczy.

Ale jak piszą wyżej w ovh nie są pomocni, więc masz może jakieś inne serwerownie ?

@2UP

Nie robię od 0 tylko przerabiam pliki, bo bardziej mi się opłaca ...

Opublikowano

Na dobrego dedyka około 500 zł. Z zabezpieczeniem się przed Ddos to mijanie się z granicą. Tego "praktycznie" nie da się zablokować dlatego jak będziesz wybierał dedyka patrz na duże łącze. Hm - oczywiście zabezpieczenia typi firewall klucze rsa denyhost czy inne. Uważaj na stronę bo przez nią można często gęsto do bazy wbić jak są jakieś błędy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...