Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Mineserv czy Craftserve?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jaki hosting polecacie na postawienie serwera w Minecraft? Na craftserce interesował by mnie pakiet IRON (40slotów), a na Mineserv pakiet creative(podobna ilość slotów).

Jeśli kupuje np. 50 slotów na mineserv, płacę tylko 25zł, czy jeszcze jakieś inne opłaty?

Prosiłbym również o uzasadnienie dlaczego ten a nie inny hosting? Jeśli ktoś zna lepsze może podać. :)

9S7gMK0.jpg

Opublikowano

Nie ma co porównania Craftserve.pl ma znacznie lepsze maszyny:

Po pierwsze w praktycznie podobnej cenie ok 80 zł (csrv 85 zł , mineserv 78 zł ) ale na csrv masz lepszy panel , dyski ssd

Po drugie i najważniejsze z tego wszystkiego masz więcej ram bo aż 4 gb gdzie na mineserv w ofercie creative dostajesz ok 2.5 gb.

Po trzecie Teraz na csrv masz promocje za pierwszy miesiąc tylko 68 zł

Edit

Jeżeli kupujesz np na mineserv 50 slotów to musisz do tego doliczyć jeszcze Ram

Opublikowano

Nie ma co wgl porównywać tych hostingów. Craftserve zdecydowanie lepsze. Jednak jeśli chcesz stawiać już dobry serwer, który będzie miał coraz więcej slotów to polecam ci jakiegoś vps np. Ultimahost.pl ;)

Opublikowano

Craftserve zdecydowanie lepszy sam korzystałem, polecam :rolleyes:

Opublikowano

Mineserv - Leci na kase , zero pomocy , nie polecam.

Craftserve - Dobra oferta , dosyć tanio , support , item shop na twojej stronie , menedżer pluginów.

Nie ma co porównywać.

asaprocky_gif-1422823049.gif
XDDD

banner1.png
| PostWriter | ExKidMod Mc | exKidMod CoD | exAdministrator CoD4 Mpcforum | ExMentor |

Opublikowano

Ja miałem serwer na mineserv i nie żałuje, szybka pomoc jeżeli były błędy techniczne, dość dobra cena i ogólnie, bardzo dobry hosting.

harnasiek_sygna.png

Masz pytanie? Problem? Pisz PW!

Pomogłem? Polub ->

Opublikowano

Proszę jeszcze sprawdzić ofertę www.disCONNECT.pl .

//nieregulaminowa sygnatura - reklama hostingu

//BR3ND

Opublikowano

+ dla MineServa

Skrypt na automatyczny ładny itemshop

Własne IP za darmo

Lepsza komunikacja z administaracją

Niższe ceny

Dość ramu

Nie ma lagów mam 7 serverów

Możliwość sponsoringu przy dobrej stronce servera ;] [POLECAM] Sam tak mam

Możliwość własnego silnika

Pomogłem? Like?

Opublikowano

Bez porównania. MineServ najlepsze. Brak lagów. A nie tak jak na craftserve że lagi cały czas i że nie można bić -.-

Tak wgl. na craftserve jest skrypt konsoli na stronie głupi i się laguje, buguje.

Opublikowano

matrox6, dnia 14 Feb 2013 - 01:22, napisał:

+ dla MineServa

Skrypt na automatyczny ładny itemshop // popatrz sobie na craftserve

Własne IP za darmo //csrv też ma

Lepsza komunikacja z administaracją // nie wydaje mi się, pazerni na kasę i odpisują po kilku dniach

Niższe ceny //cena - jakość

Dość ramu // jest dwa razy więcje na craftserve

Nie ma lagów mam 7 serverów

Możliwość sponsoringu przy dobrej stronce servera ;] [POLECAM] Sam tak mam // tak samo na craftserve

Możliwość własnego silnika

Ogółem nie ma co tu porównywać, w skrócie: MineServ = shit, CraftServe = najlepszy polski hosting?

Czemu? Mają lepszą i bardziej rozbudowaną stronę, przyjemniejszy panel konfiguracyjny. Nie mówiąc o kontakcie z nimi - kwestia kilku godzin, no może czasami wyjątek 1dzień.

Głupoty gadacie, że lagi są - jak źle konfigurujecie serwery to tak jest, ja mam serwer 60 osobowy gra co chwile 60 osób na nim, 50 pluginów i to dosyć wielkich i jest na luzie 20.0 TPS i 60% ramu zajętego.

Nie wiem w czym u was zaimponował mineserv, ale jak dla mnie jest nadal bardzo daleko za MineServ.

PS. www.disCONNECT.pl też jedzie jak chce mineserv.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...