Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Caytlin vs Vayne

SaykoPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Obie postacie są bardzo mocne ale ja bym wybrał Vayne ponieważ ma doskok z dmg z Q, Dobre ulti którym możemy zabić wszystkich, a nie tak jak w Caitlyn że możemy zabić tylko 1 osobę, Odpychanie z E, Nie jest trudną postacią.

- W early może sobie nie poradzić bez supporta ale tak samo Caitlyn ;P

Opublikowano

@up , bzdury. Logiczne, że bez supporta żaden ADC nie jest w stanie sobie poradzić na linii. Tyle, że jeden jest bardziej, a drugi mniej od owego suppa zależny.

Vayne to typowo late game'owy pick, i w tej fazie gry sieje zamęt. Jeżeli wolisz dominację w early/mid game, to Caitlyn jest dla Ciebie.

+Bardzo dobry zasięg

+Skille miodzio (szczególnie ulti, którym idealnie się dobija delikwentów)

+Kontruje większość pickowanych ADC typu Ezreal bądź Graves.

Vayne musi się wyfarmić i być cały czas broniona przez team. Podłapanie fragów też wskazane. Jako pierwszy ADC odradzam jej zakup , za to polecam Caitlyn.

Pozdrawiam.

91.jpg

Opublikowano

@up

Aha pozdro a Caitlyn nie potrzebuje farmy, fragów i ma tyle dmg że bez tych 2 rzeczy jest op i rozwala wszystko na swojej drodze. A to że ,, cały czas musi być broniona przez team'' jest bzdurą bo w late game rozwala sama wielu delikwentów i jej team czasami nawet nie musi jej pomagać.

Opublikowano

Oczywiście, że potrzebuje farmy , to chyba logiczne. Ale mam na myśli, to, że Caitlyn w odróżnieniu od Vayne, może sobie w early pozwolić na wymianę ciosów.

Vayne, praktycznie z nikim nie ma szans w tej fazie gry, no może z Urgotem.

W Late game rozwala sama, ale na początku MUSI BYĆ CHRONIONA, mam na myśli Vayne.

91.jpg

Opublikowano

Cait - early, Vayne - late.

Z dwójki wolałem cait, ale tylko w early dlatego że ma strasznie duży range (650) i silną passywkę.

Vayne ma hity z nieba w lacie, a z ultem to już w ogóle. Typowa postać do carrowania. Mega crity.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...