Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Rozstrzygnięte][Rozstrzygnięte][Rozstrzygnięte]Pomysł na serwer MPCforum.pl

Afryk4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Heyka ludziska.

Wiecie co natchneło mnie żeby stworzyć serwer dla mpcforum.

Co o tym myślicie ?

Opłata maszyny

Myślę że jak pogadamy z administratorami forum lub moderatorami czym ktoś zajmuje się reklamą by maszynę uzyskać za darmo pogadać z craftserve.pl czy z innym hostingem że to forum będzie dawało reklamę czy coś takiego jeszcze bym się dopytał i wtedy oni stawiają nam serwer zdaje mi się że to powinna być dużą dobra maszyna po tym widać że forum jest "boskie.

Tryb

To jeszcze było by do obgadania ale myślę ze nie jakeś FB i Survivale.

Najlepiej dobry SG bez premium teraz mało jest dobrych serwerów SG bez premium :) lub jakiś inny na pewno by się dogadało.

Co bym potrzebował

Przydało by się paru ogarniętych ludzi do team'u 2-3 osoby na administratorów.Myślę ze KidModeratorzy lub Moderatorzy działu lub jacyś zaufani ludzie którzy się znają na rzeczy.

Techniczne serwer ja bym ogarnął na pewno bym nie zawiódł.

Przydało by się paru budowniczych którzy by zbudowali jakiś epicki spawn :) + mapy własne by nie było kopiowania unikalne.

Mniej więcej dane

HeadAdmin - (chyba ja)

Administratorów - 2-3

Moderatorów - 1

Budowniczych - 2-5 (nie wiem ilu by ogarniało :P)

Wsparcie

Prosił bym administrację forum i moderatorów o rozpatrzenie tego tematu.

Na pewno wszystkim bym się zajął nie opuścił bym tego pomysłu i z mojej strony nie było by że "och nie chcę mi się cześć".

Komunikacja

Najprawdopodobniej ts3 później by się dogadało ale na pewno trzeba mieć mikro.

Proszę

Wypowiadajcie się na ten temat bardzo proszę i wyrażanie swojego zdania.

(temat pisany na szybko później ładnie poprawię wszystko bo napisane chaotycznie)

Arcymistrz
Opublikowano

kokosz nigdy nie pójdzie na sponsoring, było to roztrząsane kilka razy i to nie raz.

Serwer nie wypali. Sloty są drogie tym bardziej craftserve.

Jeśli ktoś miałby prowadzić serwer to nie użytkownik, ale ktoś z dużej rangi postawionej na forum.

Czuwanie nad serwerem musi być 24/7h.

Z pewnych tematów nie ma szans na serwer.

Opublikowano

Jeżeli za małym bannerem np. przy statusach CraftServe dałoby nam serwer Glass to czemu nie? Zebrać odpowiednie osoby do stworzenia takiego serwera i można śmiało. Żadnego SG, lepiej tak jak było - jakiś survival z mieszką fb.

Poza tym wątpie, żeby kokosz się zgodził - poprzednie edycje były prowadzone i padły, chociaż może to zależy od osoby która je prowadzi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...