Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pyt.] Metin2 fix move & fix attack.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanko odnośnie Metin2 ;P. Jak już znajdę pointer do adresu wskazującego na speed move to wszystko działa ale po kilku sekundach cofa gracza. Jak znaleźć fix'a, żeby nie cofało korzystając np. z funkcji memory view w skanerze Cheat Engine? Olly odpada.

Opublikowano

"Olly odpada" - odrzucając najlepszy debugger, twe szanse na ukończenie projektu są nikłe. Memory view pozwala na przegląd pamięci, ale nie jest to debugger, więc niczego nie znajdziesz.

Opublikowano

odrzucając najlepszy debugger, twe szanse na ukończenie projektu są nikłe. Memory view pozwala na przegląd pamięci, ale nie jest to debugger, więc niczego nie znajdziesz.

nie51jpg_xwqhwpp.jpg

exmodmt2/exmodmc/exmodcs/exgm/exmentor/exmmt/exmct/exvip

To wszystko zostało mi odebrane po kłótni z Makinem.

Opublikowano

OK. Udało mi się to zrobić w CT... Ale teraz mam pyt. xD. Dlaczego akurat bajty 6A 01 muszą być nadpisane... Bo zmienić na 6A 00 to nie problem tylko skąd kurde to wywnioskować, że akurat 06 01 a nie np. 5A 44 (wymyśliłem te bajty)??????

Opublikowano

widzisz.. bez znajomości asma i reverse engineeringu... gówno zrobisz. to tak, jakbyś chciał zrobić sobie zupę pomidorową, ale nie chciał użyć pomidorów w żadnej formie.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Widzisz na RE się trochę znam ASM zacząłem się uczyć i chce się dowiedzieć jak dojść do tego że są to dokładnie bajty 6A 01 i dokładnie te a nie i nne (bo jest 1000 innych array of bytes zawierających 6A 01, lecz tylko 1 jest dobre. xDeStRuCtx mógłbyś mi opisać mniej-więcej na PW lub tu jak do tego dojść małymi kroczkami? Myślę, że forum jest po to by pomagać i dzielić się wiedzą z użytkownikami zaczynającymi np. przygodę z ASM ;>

• 4 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...