Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Karta graficzna Ati Radeon 9250

tomq523

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich!

Założyłem ten temat, gdyż nie widziałem jeszcze takiego na forum. Przejdźmy do problemu:

Mam ową kartę Ati Radeon 9250 PRO FAMILY, która nie obsługuje Pixel Shadera 2.0 o którym już bardzo dużo czytałem. Wiem, że muszę ją wymienić, ale zawsze musi być jakieś ,,ale". Jest problem, gdyż rozmawiałem z pewnym informatykiem i spytałem się go, czy musze na coś zwrócić uwagę, przy wyborze karty i spytałem się czy wie jakie moja płyta głowna ma wejście karty graficznej, skoro mam ową Ati Radeon 9250 Pro Family. On mi powiedział ,że jest to wejście AGP. Nie mam kompletnie pojęcia o co chodzi, ale znajomi mi mówili, że to naprawdę musi być stary komputer, jeśli mam takie wejście w płycie głownej. Problem polega na tym, że potrzebuję Pixel Shadera 2.0, aby grać w dobrze znaną grę League of Legens ( LoL ). Więc śpieszę z pytaniem, jaką kartę można mi polecić, aby działał LoL.

Mój komputer :

1) Microsoft Windows XP Home Edition Wersja 2002 Dodatek Service Pack 3

2) 1 GB RAM=u

3) Intel® Pentium® 4 CPU 2.54 GZz 2.52 GHz

4) Karta graficzna Ati Radeon 9250 PRO FAMILY 128 MB

Kolega ma Radeon 9550, i mu chodzi LoL, czy również mogę zakupić taką kartę ? Proszę o odpowiedzi, za najbardziej pomocną będą +-sy jeśli dowiem się, jak je dawać :) Przepraszam za zamieszani, a proszę o odpowiedzi.

Opublikowano

Grat gratem, wooden box wooden boxem, ale nie rozumiem skrótów, możesz objaśnić ? Chcę tylko na pewien okres zmienić kartę graficzną, żeby z kumplami troszkę w LoL-a zagrać.

Opublikowano

AGP to jest rodzaj wejścia jak kupujesz kartę do swojego "drewniaka" MuSI mieć wejśćie agp inaczej nie włożysz.

Opublikowano

Wiem wiem, że musi mieć wejście AGP, ale odnośnie linka od supaplex-a. Z tego co się orientuje mam DDR2, a tam widziałem jakies GDDR3 i nie wiem nie wiem. Mam pare danych dotyczących mojego komputera, mianowicie wymiary karty, około 16,5 cm X 9,5 cm.

Mogłem się machnąć, to są przybliżone dane. Jeśli chodzi o zasilacz, bo wiem, że też powinien pasować pod kartę, to wkleje wieczorkiem, albo nawet popołudniu zdjęcie, lub mogę teraz od razu podać. Bardzo dziękuję za odpowiedzi i za chęć pomocy początkującemu informatykowi.

Opublikowano

Okey, to czemu na owej stronie pisało jakies GDDR2 ? nie orientuje się w tym, a jeśli chodz o te DDR, to jakis typ magistrali to DDR, nie rozumiem już co do czego, moge wstawić screena z programu EVEREST.

Opublikowano

GDDR2 to pamięć graficzna która nie ma znaczenia wobec tego jaką pamięć obsługuje twoja płyta (np. nowoczesne karty graficzne mają GDDR5 :D)

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

No i tego mi brakowało, już wiem, że jeśli chodzi o kartę graficzną, to nie ma znaczenia jakie jest to DDR1, czy DDR2, czy nawet DDR3. To już wiem. Po 2 dniach moich pytań pewnego informatyka, który przeisaduje tutaj na forum, doradził mi, a w sumie doszliśmy do wniosku, że zakupię kartę ATI RADEON GD3850 512 MB AGP. Co wy na to ? Mój zasilacz to: DR-8400BTX 400W, mogę nawet załącznik z zdjęcia podesłać na forum. Co o tym myślicie ?

Opublikowano

Jakiś dziwny, tylko to jest na nim napisane? Raczej nie powinno być problemów. Możesz zdjęcie dać, sam go zindetyfikuję. Możesz ją kupić, jeśli spełnia twoje oczekiwania, bo w sumie to i tak nie jest super-prądożerna karta.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

Cienki jak dupa węża. Ale powinien ogarnąć tą kartę, chociaż ja bym wymienił ten zasilacz na jakiegoś Fortrona 400W.

Opublikowano

Co myślicie do tego kompa, żeby włożyć NVIDIE GEFORCE 7600 GT lub ATI RADEON 3650 na wejścia AGP, proszę o komentarze, niezbędne informacje znajdziecie powyżej.

Opublikowano

ja osobiscie posiadam nvidia gf 7300GT.

W lola na niej luzacko gralem ( pisalo ze stale 30 fps ).

pograsz na niej luzacko w gry takie jak :

Starszy medal of honor ( male ściny ale idzie grać )

Gta san_andreas

Euro truck simulator // niestety w wersje 2 już nie da rady ( picture shader ) to samo tyczy się german trucka

Metin2 / Wow / LoL / i reszta tych badziewek.

Diablo 3 / gta 4 / i tego typu gry nie chodza.

graphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...