Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

i5 czy 6 rdzeniowce amd

lokuero

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, bardziej się opłaca kupować i5 czy może 6 rdzeniowca amd ? Cena procesora amd jest niższa od intela i więcej by mi zostało na k. graficzną. Aczkolwiek chciałbym znac waszą opinie. Procesor do gier oczywiscie, streamowania.

Opublikowano

Zależy od budżetu i reszty, ale jak już brać coś z i5 to 2500k i OC do 4GHz i jazda.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

Bierz i5. Zapytasz się dlaczego ? Otóź AMD to strasznie grzejące się zamuły. Są zwolennicy jak i przeciwnicy, to normalne. Ale z własnego doświadczenia polecam Ci intela. Intele szybciej przetwarzają dane a i w grach całkiem nieźle sobie radzą.

@Edit

Widzisz :D 3:1 dla Intela ! Da Bum Tss

Najtańsze tusze do HP z wysyłką 24h

Opublikowano

Bierz i5. Zapytasz się dlaczego ? Otóź AMD to strasznie grzejące się zamuły. Są zwolennicy jak i przeciwnicy, to normalne. Ale z własnego doświadczenia polecam Ci intela. Intele szybciej przetwarzają dane a i w grach całkiem nieźle sobie radzą.

@Edit

Widzisz :D 3:1 dla Intela ! Da Bum Tss

Nie pierdziel głupot. Każdy CPU ma inne temperatury i inną podatność na o/c

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Yopi, ciekawe jakiego doświadczenia -.- Akurat zależy jaki model itd, bo i5-650 na FX-6300 (6 rdzeni) to robi różnicę. Właśnie że intel Ivy Bridge mają problemy z temperaturami -.- Zamuły? Ewentualnie jakieś stare bartony, ale nie ma czegoś takiego jak procesor zamuł - ty zamulasz, procesor może być mało wydajny. (zależy jaka cena oczywiście)

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

Czekaj aż wyjdzie jakaś gra nowsza od CR3. On ma 100% optymalizację pod AMD, Phenomy poziomu i5, FXy poziomu najlepszych 3770k. Jak inne gry zaczną tak wychodzić to znaczy że lepiej FXa niż 3470 brać, chyba że teraz chcesz to bierz intela

Opublikowano

Paweł mówił, że gry BĘDĄ wychodzić pod FX, bo nowe konsole będą miały APU więc będą robione pod moduły, a jak wiadomo gry będą robione na konsole, a z konsoli przerabiane na pc więc będą zoptymalizowane pod moduły więc teraz będzie czas królowania FX'ów.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Więc zajebiście. Tylko stare gry, bez optymalizacji (wykorzystujące np. 1 rdzeń) będą gorzej chodziły, no ale raczej chodzi o najnowsze. Poza tym to o jakim ty kurwa Pawle mówisz? xD Bo ty tylko piszesz "Paweł mówił, ...." :D

@edit

AA spoko dobrze wiedzieć :D

Wiem, tylko do autora piszę bo 6 rdzeniowy jakże i5 dużo nie mówi.

Opublikowano

Więc zajebiście. Tylko stare gry, bez optymalizacji (wykorzystujące np. 1 rdzeń) będą gorzej chodziły, no ale raczej chodzi o najnowsze. Poza tym to o jakim ty kurwa Pawle mówisz? xD Bo ty tylko piszesz "Paweł mówił, ...." :D

It's ME :DDD

i5-650 na FX-6300

Nie porównuj i5, które ma 2/4. i5 750 zegar w zegar jedzie 6300.

Opublikowano

To zależy...

Jak renderujesz itd, to lepiej brać FX-8350 i dobrą MOBO + COOLER i kręcić, a w przyszłości mieć wydajność najlepszych intelów.

BTW

Jaki jest ten twój zestaw?

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

To mam z aktualnego kompa ;) Uprzedzając pytanie zasilacz to chieftec 400w, dokładnego modelu ine musze podawać chyba..

Opublikowano

i5 jeszcze uciągnie zasilacz.. jak będę zmieniał gpu to zmienie zasilacz. Obudowa do wymiany? dlaczego tak sądzisz :)

Opublikowano

Biore i5 w takim razie... Moglby mi ktoś jeszcze wycenić te czesci jeszcze?

c2d E4600 , asus p5ld2, 2x1 gb ram ddr2 667 mhz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...