Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Minecraft - kilka pytań co do serwera i nie tylko

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema! Mam kilka pytań i wgl. Mianowicie kiedyś próbowałem zrobić serwer Minecraft. Oczywiście mi się nie udało, wszystko ładnie przebiegało, ale pod koniec wyskoczyły jakieś errory, brak pliku white list i innych dupereli. Nie mam premium i też chciałbym zrobić serwer non premium, bez hamachi. Jak pobierałem plik serwerowy z oficjalnej strony minecrafta nie pobrało mi żadnego white lista ani nic. Co mam zrobić?

Następne pytanie: Jaki komputer jest mi potrzebny żeby zrobić serwer na 100 osób? Jak czerpać zyski, np. za wykupienie vipa? Nie jestem jakiś full bogacz, więc chciałbym zrobić server bez hostingu ani nic, no chyba, że tak wyjdzie taniej. Co do serwera mógłby być to serwer hardcore, jak zrobić żeby za śmierć był ban, np. na 3 dni? Fajnie byłoby wgrać na niego kilka modów, np. mo creatures, ancient warfare, zeppelin mod... Może byłyby jeszcze jakieś inne mody, niewiem. A czy te mody wgl. działają na multi? Jak je wgrać? Serwer by mógł być takie wojny drużyn, mianowicie 3 drużyny, każda że sobą walczy. Jest to możliwe? Może już jest taki serwer (proszę o ip nawet jak jest premium) Jak jest coś podobnego do moda ships and boats to może też coś takiego też się przyda (oczywiście na najnowszą wersję Minecraft). Co do modów, jak chce je wgrać na singla, robię tak jak na poradniku, biorę modloadery itp. a nie działa! O co biega? To chyba na tyle :) Trochę się rozpisałem xD Proszę o pomoc, będę niezmiernie wdzięczny.

Opublikowano

1.

bukkit.org
2. Najlepiej jest kupić serwer no premium np na craftserve

3. Serwer skkf :D

4. Usuwasz Meta-Inf?

. . .

Opublikowano

Pliki serwerowe ściągnij sobie z tego forum i będą działały.

Na 100 osób to tylko dedyk :).

Czerpanie zysków z Vipa tzn ,że chcesz kase na konto czy żeby płacili na utrzymanie serwera ?

Wystarczy wgrać plugin na hardcore i ustawić na ile ban ma być.

Po co Ci mody na hardcorze albo jakieś dużyny ?

Wgrywasz plugin na gildie.

Opublikowano

Tak usuwam nawet mi autoinstalator NEI nie działał. Pobrałem PingwinPacka, ale tam nie ma np. ThaumCraft... Co mam robić? (do aleklejawa i sory jak źle nick zapisałem)

To osoby pod alkiem:

Wiesz... Taki server chyba by się człowiekom podobał xD

Opublikowano

@up Mi też nie działały mody. Zrobiłem:

1. Oczyściłem Minecrafta z modów.

2. Usunołem META-INF

3. Pobrałem forge

4. Pobrałem ModLoader

5. Pobrałem mody

. . .

Opublikowano

Hmmmm..

Nie wiem czy by się spodobał ponieważ Hardcore tam się nikt nie bawi w nic tylko walczy o przetrwanie.

Opublikowano

Pliki serwerowe ściągnij sobie z tego forum i będą działały.

Na 100 osób to tylko dedyk :).

Czerpanie zysków z Vipa tzn ,że chcesz kase na konto czy żeby płacili na utrzymanie serwera ?

Wystarczy wgrać plugin na hardcore i ustawić na ile ban ma być.

Po co Ci mody na hardcorze albo jakieś dużyny ?

Wgrywasz plugin na gildie.

Wiesz ja jestem zielony dlatego założyłem temat, nie umiem nic wgrywać oprócz tekstur a ty każesz mi wgrywać pluginy o.O

Następna odpowiedzi.:

No to może być survival, tylko patrz, oglądałeś minecraft dwa zamki? No to uznajmy że server będzie podobny, jest atak na bazę, ktoś se ustawił łóżko i się ciągle respi... Normalnie baza nie do zdobycia...

@down

Może i ogarne, ale i tak mam problem z serwerem (brak plików jak pisałem). Co z tym?

PS: Sory za błędy itp. ale pisze z tableta z T9 (xD) a dla niego słowo minecraft nie istnieje więc on je zamienia na inne xD

Opublikowano

HeHe, Pamiętam siebie z rok temu : Kupie sobie serwer 10 slotów i ogarne :D

Tak zrobiłem :) Kupiłem... No i co dalej? Nic zostawiłem pusty serwer i tyle :D

No ale 8 miechów temu, zrobiłem to samo i kupiłem Wooden z CrafServe.pl.

Zacząłem oglądać Treekta i zrobiłem mój serwerek, wyszedł całkiem, ok.

Do dzis miałem 3 serwery Publiczne :)

Można powiedzieć że po 8 miesiącach posiadania serwera, umiem rozwiązać wiele problemów no i można uznać że się na tym znam :D Oczywiście, są osoby które wiedzą 100x tyle co ja :)

NO dobra co Ci radze?

-Kup Sobie Pakiet Wooden na CrafServe ( Prosty panel, masz wszystko jak na dłoni)

- Zajrzyj na kanł na Yt : treekttv

- Kombinuj i nie poddawaj się jak Ci Coś nie wyjdzie :D

-Zaglądaj na te forum, ono Ci pomoże, wierz mi :)

Pomogłem? LIKE!

.::Bukkit::. .::JAVA::. .::MyBB::. .::WordPress::. .::CINEMA4D::. .::SonyVegas::.

Moje tutki: http://www.mpcforum.pl/topic/919764-mini-tut-kolorowe-nicki-w-tabeli-graczy-pod-tab-w-essentials/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...