Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki server jest najbardziej opłacalny

Painn

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanko, na jakim serverze można najlepiej zarobic ( i nie chodzi mi tu o mój zarobek, wystarczy aby utrzymac server, ewentualnie troche podniesc sloty :)

Myślałem nad hardcore i skyblock,

SLUCHAM WASZYCH PROPOZYCJI

BEDĄ PLUSIKI

sygnan.png

IP: s34.mineserv.eu:49886 (SURVIVAL+FRAKCJE)

Opublikowano

F-B bo nazbardziej możesz kasy zarobić ;D zrobisz range z vipem za 11 zł range z rezerwacja slota za grosze to ci sie nazbiera ;D

oDYVDfv.gif
Opublikowano

mozecie bardziej uzasadnic dlaczego freebuild ? moze wykorzystam to na moim serverze :)

sygnan.png

Opublikowano

Vip dasz mu wgrywasz rożne pluginy dajesz mu większe permissions itd.

SVip dajesz mu jeszcze wyższe permissions niż Vip oddzielasz im strefy svip od gracza oraz inne kity.

Dajesz im od razu na start enchant do 20lv itd

Rezerwacje,działka większa własny sklep dużo można zrobić.

Opublikowano

zizion czy teraz mowisz o serverze survival + freebuild ? bo zainicjowales temat enchantu,stref dla vipow i kit ;-)

sygnan.png

Opublikowano

Wgraj plugin capture the flag i daj permissions dla graczy.

Zachęcaj graczy do grania na nim i do kupowania Vip i SVip ;d

Opublikowano

Zdecydowanie Survival, Dlaczego?

+ Sprzedasz EXP

+ Sprzedasz VIP/SVIP

+ Sprzedasz no. Zestaw Farmera ( 1 ziemniak,1 marchewka itd )

+ Dostep do Strefy VIP ( Enchant table 30 LvL,Kowadla )

- Na FreeBuild Latwo sie wykoksic ( Chodzi i EQ i Enchant )

- EXP'a raczej nikt nie kupi

- Na Survivalu wiecej kupi bo ciezej wydropic

( Mialem server na Mineserv.eu , 20 slotow survival i Frakcje, w Ciagu Miesiaca poszlo na kolejne 3 miechy servera, dodam ze wchodzilem raz na dzien po 30 min. )

Edit: @2x UP parkour >.< jak tu najwiecej zarobic ...

Btw. Mapa na Survival - 1 Dzien

Mapa na FB - 2-4 Tygodnie;)

xxx

Opublikowano

FreeBuild,dlaczego? Ponieważ możesz ustawić np:11 zł na miesiąć za vip'a a jak chcesz ustawić Svip'a to powiększ kase za niego ;)

Pomogłam to daj + :D

Opublikowano

Nie zarobisz na hoście serwa. Obecnie jest masa serwerów które z góry są lepszy od Twojego który jeszcze nie powstał. Jak myślisz o zarobkach na necie to zainteresuj się forami dot. zarabiania :). Każdy podaje rodzaj serwa, a nikt nie poda plusów i minusów utrzymania.

Najtańsze tusze do HP z wysyłką 24h

Opublikowano

FreeBuild,dlaczego? Ponieważ możesz ustawić np:11 zł na miesiąć za vip'a a jak chcesz ustawić Svip'a to powiększ kase za niego ;)

Wg mnie zwykle nabijanie postow , Kto kupi SVIP'a np. za 17 zl kiedy normalny VIP kosztuje 11 i takie same itemy daja ... ?

Nie zarobisz na hoście serwa. Obecnie jest masa serwerów które z góry są lepszy od Twojego który jeszcze nie powstał. Jak myślisz o zarobkach na necie to zainteresuj się forami dot. zarabiania :). Każdy podaje rodzaj serwa, a nikt nie poda plusów i minusów utrzymania.

Kasa tylko na utrzymanie serverow, nie na jego konto bankowe

Wiec spokojnie zarobi w Cigu miecha na kolejny m-c

xxx

Opublikowano

Zdecydowanie serwer

RP

Dlaczego?

1 na serwerze beda pewnie itemy zrobisz limity!

typu zeby miec diamentowy miecz nosic go musisz miec ten i ten level trudny do zdobycia

oraz zdobyc to i to bardzo ciezko

ale robisz ze vip np ma enchanty na miecz automatyczne jezeli nie znasz sie ja java C+ to nie polecam ci robic

to wtedy bierz: FB.

tam zarobisz jedynie grosze

najbardziej zarobkowa TIBIA

tak ta hejtowana gra na rok maszyna kosztuje 600zl utrzymuje 60k-600k graczy

+ zobacz ze np itm shop masz te 20zl i z tych ludzi kupi 2k osob za 20zl = 2024 np...

+ maszyna 600zl - 200zl na forum i domeny www.***.org = 1200zl

eJwrNjTRS8vITdYryLEyMjMzM-AyMjU1M-UK8XVS WBIJAJ! NAJLEPSZY SERWER MC
Opublikowano

Nie lecz ja posiadałem duzoo serwerów i dziala jak nalezy mam serwer tibi place 1100zl za maszyne OTS`a i dostaje ponad 2098zl miesiecznie z samego sms shopu + serwery mc daja malo i OTS go podtrzymuje...

eJwrNjTRS8vITdYryLEyMjMzM-AyMjU1M-UK8XVS WBIJAJ! NAJLEPSZY SERWER MC
Opublikowano

Skyblock:

Pełno ludzi chce mieć tam vipa ze względu na to, że o super-pro-elo-hajt itemki tam trochę trudno. Kit vip jakiś, strefa ze specjalnymi itemami dla VIP.

31575197832728931761.jpg

Gram tylko na serwerach premium pod nickiem kajsks. Jeśli widziałeś mnie na serwerze no-premium to nie byłem ja i ktoś się pode mnie podszywał! I na modcraft! ;P

exMPC Media Team | Pomocnik Minecraft | Gracz WoW

Moja paczka modów:

http://www.mpcforum.pl/topic/793874-dlkajcraft-v10-czyli-paczka-modyfikacji/

Opublikowano

Freebuild można łatwo zmienić w serwer 4fun :) I ja uważam, że 4Fun jest najopłacalniejszym z serwerów :) Dlaczego? Można dać dużo opcji, w zamian za symboliczną opłatę :)

Kiedyś myślałem, że jestem elfem, ale tata powiedział, że jestem nikim i tak już zostało....

vvv Potrafisz tworzyć serwer? Sprawdź! vvv

Poszukuję kogoś kto przygotuje mi serwer na wersję Pocket Edition. Oferuję opłacalną współpracę. Więcej info WYŁĄCZNIE na priv

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...