Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Filezilla nie moge sie polaczyc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zaczynam tworzyc serwer prywatny i nie moge polaczyc sie do filezilli wszystko dobrze wbije w sysinstall ustawia ip (nie mam hamachi bo nie robie hamachi) wpisuje wszystko i nie dziala pomoze ktos ?? lub da ktos jakis link czy cos badz inny program niz filezilla np total comander ale cos innego bo ten podobno lipny jest nie dzialaja pliki itp z gory dzieki

1357709031-U322128.jpg
Opublikowano

Uzyj WinSCP

wpisz login: root

haslo: haslo jakie masz w plikach

IP: dajesz IP z koncowka .100

Port: 22

Pomogłem? Daj Lubie to! :)

2252770056.png

Opublikowano

/etc... wpisywalem i nic a to WinSCP to co to jest i tak a propo moze w navicat by dalo rade ???

=

1357709031-U322128.jpg
Opublikowano

Wytłumacze Ci krok po kroku jak połączyć się z FileZilla

1.Włączasz serwer wpisujesz login i hasło (oczywiście musisz mieć skonfigurowane sysinstall).

2.Wpisujesz /etc/rc.d/netif restart

3.Odpalasz Filezille

4. Logujesz sie tak: login:root, hasło takie jak masz w plikach, Ip swoje tylko końcówka .100, Port22

Technik Serwera

22701792899122533911.gif

Opublikowano

Jesionek robilem tak i nic money ja nie robie z hamachi :)

Jesion znasz sie ? jesli tak moge pokazac ci all an teamviever moze pomozesz mi bo proboje i nic i sie zastaniawiam nad WinSCP albo navicat a wolalbym na filezilla wiec prosze o pomoc lub ci co sie znaja niech pisza tu lub pw dam id i paasy na teamviewer moze komus sie uda naprawic

1357709031-U322128.jpg
Opublikowano

ok dzieki wam za pomoc otoz problem tkwil nie w ip czy cos tylko w tym 1. W konsoli naszego wspaniałego systemu FreeBSD wpisujemy:
# ee /etc/ssh/sshd_config
2. Odnajdujemy linijkę:
#PermitRootLogin no
3. Zmieniamy tą linijkę na:
PermitRootLogin yesW tym miejscu często popełniacie błąd. Pamiętajcie usunąć # i zmienić z no na yes.

na szczescie (sam na to wpadlem) ale dziekuje wszystkim za szczera pomoc :)

DO ZAMKNIECIA TEMAT

1357709031-U322128.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...