Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Papież Benedykt XVI abdykował. Według przepowiedni Malachiasza po jego następcy czeka nas koniec świata

Corfan

Rekomendowane odpowiedzi

Weteran
Opublikowano

"..po jego następcy czeka nas koniec świata"

Nie no beka, proszę was już z tymi końcami świata :D

1329036830-U154499.png
Opublikowano

Dalej oglądajcie TVN i czytajcie wyborczą, to wyjdzie wam na zdrowie. Większych głupot juz dawno nie czytałem

"Just because I'm weaker doesn't make you stronger".

krul | władca | mangozjeb | technik Ascarialu s2

Last.fm

Zainteresowanych fixami na source'owe game 40250 zapraszam PW.

Opublikowano

ej wezcie mi wkoncu powiedzcie !!! CZY W TEJ BAJCE BYLY SMOKI?

Ja-pierdole.jpg

a potem maja sie roztopic gory i nas zalac :D? (tak mowili jak czarno skory zostanie papierzem :D)

muzycznapomaranczvandet.png

Opublikowano

Następny będzie czarny i koniec świata ;P

a tu co znalazłem na wykopie

Papieżem "gloria olivae" miał być właśnie Benedykt XVI. Swoim imieniem nawiązuje do zakonu św. Benedykta, którego symbolem jest gałązka oliwna, poza tym zobacz sobie herb Benedykta XVI. Przepowiednia św. Malachiasza kończy się słowami:

"W czasie najgorszego prześladowania Świętego Kościoła Rzymskiego, [na tronie] zasiądzie Piotr Rzymianin, który będzie paść owce podczas wielu cierpień, po czym miasto siedmiu wzgórz [Rzym] zostanie zniszczone i straszny Sędzia osądzi swój lud. Koniec."

Czyli może być to jeszcze jeden papież(Piotr II?), lub Benedykt XVI dorobił się dwóch określeń w tej przepowiedni(Piotr - powrót przez do Mszy Wszech Czasów i tradycyjnej liturgii, czyli cofanie się do korzeni chrześcijaństwa; Rzymianin - mniej pielgrzymek i dłuższe przebywanie w Rzymie(mieszkaniec Rzymu)) 

Natomiast św. Sybilla pisze:

"Jeśli dobrze czynić będą i Bogu posłuszeństwo oddadzą, On doda im lat; jeśli zaś Boga obrażać będą i w grzechach brnąć, Bóg odpłaci im się i skróci liczbę lat istnienia świata."

Czyli jeśli Bóg popiera poczynania Watykanu to jeszcze sobie pożyjemy 
76561198001815076.png
Opublikowano

Wypierdalaj. Marne prowo.

Cześć :)

Pierdolenie o szopenie, już tyle tych końców świata było, że już w nic nie uwierzę.

Sory za wulgi.

sygnatura.gif
Opublikowano

Ludzie!!!!!

Bóg wie tylko kiedy będzie koniec świata !

Zastanawia mnie tylko czy teraz będzie murzynek Papieżem :)

Roventiuss
212528fc17.png

Opublikowano

Pierdole MPC,ide budować schron.

1377199031-U370188.png

By Valky

Jeśli już wypowiedziałem się w temacie,a ty chcesz mnie o coś zapytać to CYTUJ MOJE POSTY.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...