Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Ping? I szybkość neta...

Rak0

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jesli mieszkasz w miescie to tak . Mozesz miec neta 20mb/s i wiecej a ping bedziesz mial najmniejszy 60 .Roznie jest z netem . Ja mieszkam na wiosce mam 6mb/s i ping mam w granicach 20-40. Wejdz na strone speedtest.pl i sprawdz jaki masz ping i predkosc to ci powiem czy to za malo czy tez nie . Jesli masz do 100 to ci wystarczy . Ale jakbys chcial grac w fps to maks 60 bo bedzie sie odczuwac lagi . Nie ktorym nie przeszkadza to ze ktos ledwo wybiegnie za sciany i zabije ich . A to juz sa lagerzy xD

BUM

Opublikowano

Jesli mieszkasz w miescie to tak . Mozesz miec neta 20mb/s i wiecej a ping bedziesz mial najmniejszy 60 .Roznie jest z netem . Ja mieszkam na wiosce mam 6mb/s i ping mam w granicach 20-40. Wejdz na strone speedtest.pl i sprawdz jaki masz ping i predkosc to ci powiem czy to za malo czy tez nie . Jesli masz do 100 to ci wystarczy . Ale jakbys chcial grac w fps to maks 60 bo bedzie sie odczuwac lagi . Nie ktorym nie przeszkadza to ze ktos ledwo wybiegnie za sciany i zabije ich . A to juz sa lagerzy xD

2MB/s i ping 120... Mieszkam w małym mieście 15tyś i mieszkam na osiedlu górskim...

"Nie sprzęt, lecz technika czyni z Ciebie zawodnika."

Może taki małe "Lubię to", za pomoc ?

Opublikowano

Chciałbym zauważyć, że wartości podawane przez "polski speedtest" tyczą się wymiany danych z polskim serwerem. Pod tym samym adresem z końcówką .com możemy sprawdzić ping dla wielu serwerów, też zagranicznych. Nie wiem w jakim kraju znajdują się europejskie serwery ale sprawdzając ping dla Anglii bądź Niemiec powinniśmy otrzymać rzetelny wynik.

| | | | | taniecgitara basowa

| Bez komputera. Jeśli masz jakąś sprawę i chcesz pogadać na Skype/GG napisz najpierw tutaj, wejdę.

Opublikowano

Ping do 100 ujdzie, jak jest więcej, to mogą być lagi. Szczerze, ja grałem na codzień z 600 pingu i nadal idzie grać, lecz nie jakoś super. Wracając net 2mb/s starczy.

93353141365207679707.png
by kml14

Cytat

I fight for peace, that's what I'm up here for.

- Patrick ,,PJ" James

Opublikowano

2MB/s i ping 120 jest dopuszczalny ale jest też kwestia komputera. Twój komputer spełnia wymagania ale World niestety nie zrobi użytku z 6 rdzeni i jeśli masz wątpliwości co do płynności polecam program do mierzenia klatek/s Fraps.

nfsw_CEZARS9.png
Opublikowano

Przy 2 mb w dużym mieście mógłbyś mieć spore lagi, ale niekoniecznie bo jest wiele czynników które to powodują. Ja nie raz 30 mb i mnie klatkuje ale to sporadycznie, mam 30 mb jak mówiłem, mieszkam w Krakowie osiedle 30 tys. osób.

Opublikowano

Przy 2 mb w dużym mieście mógłbyś mieć spore lagi, ale niekoniecznie bo jest wiele czynników które to powodują.

Ja mam internet 2MB/s i gram na laptopie na średnich detalach i nawet w mieście, gdzie jest dużo osób nic nie laguje.

Też zależy to od parametrów komputera.

Polecam przeczyścić rejestr i aplikację CCleaner'em.

Dużo mi pomaga GameBoster/Raze Game Boster, wyłącza/optymalizuje nie potrzebne procesy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...