Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Gdzie znaleźć trudno dostępne przedmioty w Minecraft

DDeR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bleeee .... Estetycznie bleeee , może dla początkujących to sie przyda ... Ale blee

Pisze DLA POCZĄTKUJĄCYCH a nie dla takich jak ty

Opublikowano

1:Może posegreguj to tak: od najcenniejszego do najbardziej śmieciowego...

2:Pododawaj głębokości na której to można znaleźć. Np. diamenty są od poziomu ~12 w dół.

3: Nie stalowym, tylko żelaznym bo iron to żelazo.

4:Wypracuj sobie schemat w jakim opisujesz dany materiał bo np. w diamentach masz:

-Zastosowanie

-Występowanie

-Jak wydobyć

A w drewnie jest:

-Opis

-Występowanie

-Zastosowanie

Gdy przeprowadzisz ten zabieg, będzie to o kroć bardziej czytelne i przejrzyste.

5: Trudno to nazwać poradnikiem.

6:Obok polskich nazw materiału dodaj tłumaczenie angielskie żeby każdy mógł od razu poznać ich angielskie nazwy.

7:Obsydian można uzyskać albo gotowy pod ziemią, albo zalewając jezioro(o ile można to tak nazwać) lawy wodą. Bo tak jak ty to tam napisałeś czyli łączenie lawy z wodą to wychodzi COBBLESTONE!(No, ewentualnie zalanie "ŹRÓDŁA" lawy daje 1 COBBLE.)

PS:Jeśli pomogłem to poproszę skromnie o LIKE!

Kiedyś coś tu będzie!!

CYvaxaC.png

Opublikowano

1:Może posegreguj to tak: od najcenniejszego do najbardziej śmieciowego...

2:Pododawaj głębokości na której to można znaleźć. Np. diamenty są od poziomu ~12 w dół.

3: Nie stalowym, tylko żelaznym bo iron to żelazo.

4:Wypracuj sobie schemat w jakim opisujesz dany materiał bo np. w diamentach masz:

-Zastosowanie

-Występowanie

-Jak wydobyć

A w drewnie jest:

-Opis

-Występowanie

-Zastosowanie

Gdy przeprowadzisz ten zabieg, będzie to o kroć bardziej czytelne i przejrzyste.

5: Trudno to nazwać poradnikiem.

6:Obok polskich nazw materiału dodaj tłumaczenie angielskie żeby każdy mógł od razu poznać ich angielskie nazwy.

7:Obsydian można uzyskać albo gotowy pod ziemią, albo zalewając jezioro(o ile można to tak nazwać) lawy wodą. Bo tak jak ty to tam napisałeś czyli łączenie lawy z wodą to wychodzi COBBLESTONE!(No, ewentualnie zalanie "ŹRÓDŁA" lawy daje 1 COBBLE.)

PS:Jeśli pomogłem to poproszę skromnie o LIKE!

Pomogłeś a więc łap LAJKA :D

Opublikowano

Pisze DLA POCZĄTKUJĄCYCH a nie dla takich jak ty

Początkujący początkującym, ale po jednym dniu gry wie wszystko - mogę Ci poradzić, abyś dodał na prawdę trudno dostępne przedmioty typu ziemniaki, kakao, marchewki, nasionka arbuza, książki z enchantem i cała reszta. Opisałeś jedynie to co się kopie, jeśli chcesz zrobić jeszcze bardziej beznadziejny poradnik dopisz jeszcze "Dirt", bo wydawało mi się że kamień mogę zdobyć po dwóch minutach ;x

To nie krytyka, a pomoc. Nie jest to idealny poradnik, ze względu na te kolory i całość - brzydko to wygląda.

Dodaj przynajmniej czcionkę, jakiś ładny kolorek, zrób to ładniej i będzie dobrze :D

challenger.png

Znawca
Opublikowano

y... trudno dostępny surowiec: drewno :O

Validating > Member > ProUser > Postmaker

-----------------------

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...