Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[POMOCY] SavePassword v1.1 bY me

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A więc jestem tutaj newbie (chodzi mi o AutoIT), zacząłem jakieś 2h temu więc pewnie rzeczą normalną jest że nie jestem sobie w stanie poradzić ze wszystkim sam :P

Dlatego zwracam się do Was o pomoc przy dodaniu pewniej "opcji" do kodu.

To teraz troszkę opisze co tworzę :]

A więc robię program dzięki któremu po wpisaniu w nim w odpowiednie kolumny Loginu / Hasło oraz Tytułu (np. mpcforum) zostaną one zapisane do pliku Moje Dane.txt na pulpicie.

Jak na razie zrobiłem taką podstawę, czyli wszystkie kolumny itd.

Lecz nie mogę sobie poradzić ze zrobieniem tego, że gdy wpiszę już w odpowiednie miejsca Login / Hasło oraz Tytuł po czym kliknę przycisk "Zapisz :]" hasła zostaną zapisane w pliku "Moje Dane.txt", którego jeśli nie ma powinien się utworzyć na pulpicie. Zwracam tutaj uwagę żeby dane zapisywały / dopisywały się do pliku dopiero po kliknięciu button'a. Fajnie by było, jakby po kliknięciu Zapisz w pliku .txt login hasło oraz tytuł było każde w osobnej linijce.

Chciałbym aby dane już zapisane w pliku .txt wyglądały mniej więcej tak:

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
- Dane do: <wstawia z pola Tytul>
Login: <wstawia z pola login>
Haslo: <wstawia z pola haslo>

Oto kod mojej pracy:

#include <ButtonConstants.au3>
#include <EditConstants.au3>
#include <GUIConstantsEx.au3>
#include <StaticConstants.au3>
#include <WindowsConstants.au3>
#Region ### START Koda GUI section ### Form=c:\users\aaa\desktop\form1.kxf
$Form1_1 = GUICreate("Form1", 418, 281, 307, 189)
GUISetBkColor(0xC0DCC0)
$Label1 = GUICtrlCreateLabel("Login:", 64, 128, 81, 28, $SS_CENTER)
GUICtrlSetFont(-1, 18, 400, 0, "Cooper Black")
GUICtrlSetColor(-1, 0xFFFF00)
GUICtrlSetBkColor(-1, 0xFF00FF)
$Label2 = GUICtrlCreateLabel("SavePass v1.2 bY Seeichi", 22, 12, 374, 34, $SS_CENTER)
GUICtrlSetFont(-1, 16, 800, 0, "Ravie")
GUICtrlSetColor(-1, 0x00FFFF)
GUICtrlSetBkColor(-1, 0xFFFF00)
$Label3 = GUICtrlCreateLabel("Haslo:", 64, 164, 81, 28, $SS_CENTER)
GUICtrlSetBkColor(-1, 0xFF00FF)
$Button1 = GUICtrlCreateButton("Zapisz :]", 162, 216, 105, 49)
GUICtrlSetFont(-1, 10, 800, 0, "MS Sans Serif")
$Input1 = GUICtrlCreateInput("", 152, 128, 193, 28)
GUICtrlSetFont(-1, 12, 800, 0, "MS Sans Serif")
GUICtrlSetBkColor(-1, 0xC8C8C8)
$Input2 = GUICtrlCreateInput("", 152, 164, 193, 28)
GUICtrlSetFont(-1, 12, 800, 0, "MS Sans Serif")
GUICtrlSetBkColor(-1, 0xC8C8C8)
$Label4 = GUICtrlCreateLabel("Tytul:", 64, 84, 81, 32, $SS_CENTER)
GUICtrlSetBkColor(-1, 0x00FF00)
$Input3 = GUICtrlCreateInput("Nazwa Gry / Forum", 152, 84, 193, 32, BitOR($GUI_SS_DEFAULT_INPUT,$ES_CENTER))
GUICtrlSetFont(-1, 14, 800, 0, "MS Sans Serif")
GUICtrlSetColor(-1, 0xFF0000)
GUICtrlSetBkColor(-1, 0xBFCDDB)
GUISetState(@SW_SHOW)
#EndRegion ### END Koda GUI section ###

While 1
    $nMsg = GUIGetMsg()
    Switch $nMsg
        Case $GUI_EVENT_CLOSE
            Exit

EndSwitch
WEnd

Z góry dziękuje za pomoc i proszę o zrozumienie, bo jak wspominałem jestem nowy w AutoIT :]

Opublikowano

jako że nowy to dam ci linki do przykładów z funkcjami

http://www.autoitscript.com/autoit3/docs/libfunctions/_Crypt_EncryptFile.htm <- tymi dwoma funkcjami "rozpierdalasz" haslo tak aby po wejściu do pliku osoba niezorientowana nie dowiedziala sie jakie jest haslo, i decrypt rozszyfrowujesz

http://www.autoitscript.com/autoit3/docs/libfunctions/_Crypt_DecryptFile.htm

http://www.autoitscript.com/autoit3/docs/functions/IniWrite.htm

http://www.autoitscript.com/autoit3/docs/functions/IniRead.htm <- ostatnia flaga czyli default najlepiej ustawić "", funkcja jezeli nie znajdzie tego wpisu to zwroci wlasnie ta flage

Opublikowano

No widzę że mi dałeś tutaj (chyba) wszystko co potrzebne, lecz ogólnie nie chce "kodowania" hasła, ponieważ ten programik ma zapisywac tylko w określonym schemacie dane z programu po kliknięciu Zapisz do notatnika na pulpicie.

A co do tego co mi tam @up dałeś, to niestety niezbyt wiem gdzie i w jaki sposób to użyć ;/

//Edit:

Byczek, wiesz jak działa KeyLogger ? - Wysyła "wstukane" znaki np. na e-maila.

Mój program zapisuje dane na pulpicie w prosty i przejrzysty sposób do jednego pliku, a pasy nie są nigdzie wysyłane :]

Opublikowano

tutorial podpięty(maciek134) punkt 6. KODA i tam przeczytaj jak "zaprogramować/podpisać" guziki, tlumaczyć podstawy troche za dużo

ostatni kod wygląda tak, ponieważ ipb rozjechało kod

While 1
$nMsg = GUIGetMsg()
Switch $nMsg
Case $GUI_EVENT_CLOSE
Exit
Case $Button1
MsgBox(0, "Hello!", "Hello World!")
EndSwitch
WEnd

@up2

a mi po prostu wygląda na to że przeczytal jakiegoś tutka, i znalazł pomysł na program

Opublikowano

No to podpiąłem pod ten "Guzik", że gdy na niego klikniemy wyskakuje nam okienko z pomyślnym zapisaniem Danych.

Wygląda to tak:

While 1    $nMsg = GUIGetMsg()
    Switch $nMsg
        Case $GUI_EVENT_CLOSE
        Case $Button1
            MsgBox(0, "Gratulacje !", "Zapis danych zakończony Sukcesem !" & @LF & "" & @LF & "Zostaly one zapisane w pliku 'Moje Dane'.")
        Exit
    EndSwitch
WEnd

Lecz ja nadal mam problem bo chcę aby po kliknięciu tego przyciska dodatkowo zrobił się plik w folderze roboczym o nazwę Moje Dane.txt i aby w nim były zapisane (zwyczajnie, nie zakodowane) dane wpisane do Programu.

Opublikowano

Okej jak masz coś takiego:

Case $Button1
MsgBox(0, "Gratulacje !", "Zapis danych zakończony Sukcesem !" & @LF & "" & @LF & "Zostaly one zapisane w pliku 'Moje Dane'.")

Exit

I ty napisałeś skryptowi żeby włączył komunikat (ten msgbox) i potem po klik. "OK" wyłączy go. Zrób to tak (tam gdzie dałeś swój Case &Button1 i informacje wykreśl go i daj ten:

Case $Button1
 _Zapisywanie()
Exit

Następnie musisz powiedzieć skryptowi, żeby zapisał to do pliku. Posłuży do tego funkcja IniWrite (plik będzie miał rozszerzenie .ini). Mniej więcej na kńcu programu dodaj to:

Func _Zapisywanie()
IniWrite(@ScriptDir&"\hasła.ini","Dane:","login",GUICtrlRead($Input1)) ;Zapisuje do pliku "hasła.ini" takie coś: 1 linijka to [Dane:] a druga to login=(login z inputa)
IniWrite(@ScriptDir&"\hasła.ini","Dane:","hasło",GUICtrlRead($Input2)) ;Zapisuje do pliku "hasła.ini" takie coś: 1 linijka to [Dane:] a druga to login=(hasło z inputa)
MsgBox(64, "Info", "Dane zostały poprawnie zapisane") ;MsgBox mówiący, że dane zostały zapisane prawidłowo ;)
Exit ;Wyłącza program
EndFunc ;==>save
Ułatwiłem co troche więc sobie pozmieniaj i zadziała ;)

Znasz mnie grałem na serwerach z nickiem lolo121. Jak nie wierzysz, daj serwer premium

48061.gif

Opublikowano

W prawdzie już zrobiłem, troszkę inaczej ale w końcu uzyskałem odpowiedź która też działa :]]

Mega +

//Close.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...