Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Download/Silnik]Klon traviana by King's Team

michals0306

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przedstawiam wam przeróbkę klona by Szprytek, wykonaną przez King's Team.

Zostały w niej uwzględnione wszystkie błędy, które zgłaszaliście przy pierwszym temacie.

Z racji tego, że Szprytek należy do King's Team, mam jego zgodę na wykorzystanie poprzedniego tematu.

Co naprawione?

-Naprawa bugu bohatera

-Naprawa bugu rankingu

-Naprawa bugu mapy (częściowo)

-Naprawa bugu budynków

-Naprawa bugu premium (plus travian)

-Naprawa bugu podczas instalacji (nie robiło tabel, trzeba było ręcznie)

-Spolszczenie (50%)

-Naprawa górnego menu w grze, jego grafiki

-+ wszystko co zostało zgłaszane w pierwszym temacie, czyli każdy mały błąd...

Download:

http://kingsteam.fwl.pl/index.php?site=files&cat=1

Artykuł (strona autorów):

http://kingsteam.fwl.pl/index.php?site=articles&action=show&articlesID=3

Skan:

Znajduję się na "hostuje.net", bezpośrednio przy pliku, który można pobrać.

Dodatkowe informacje:

-Jeżeli chodzi o instalacje to jest banalna :) Teraz bez bugu wystarczy jedynie uruchomić skrypt instalacyjny

i przejść przez krótki proces instalacji taki jak w TravianX.

-Pamiętajcie sam skrypt silnika jest legalny i proszę nie dać się zastraszyć przez jakieś dzieci, które nie wiedzą o czym mówią. Jednak grafika jest skopiowana z poprzedniej części Travian dlatego aby stworzyć prywatny silnik gry legalnie należy ją najpierw zmienić samemu lub kupić od grupy King's Team (autorską, robioną na zamówienie).

Linki są odnośnikami do innej strony, jednak nie jest ona forum i nie konkuruje z MPC, dlatego proszę o nie usuwanie ich. By pobrać pliki trzeba się zarejestrować, jednak proces ten jest w 100% darmowy i nie wymaga wiele czasu. Służy to tylko rozgłoszeniu informacji o grupie, a nie reklamie strony i zarabianiu na tym.
Po pewnym czasie wrzucę tutaj również bezpośredni link do downloadu.

King's Team zezwala na kopiowanie artykułu i dowolne modyfikowanie silnika pod warunkiem, że jako grupa zostanie wpisana w stopkach.

-Pomogłem?

-Bądź tak dobry i daj +

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Nie chciałbym dostać warna za odświeżanie, ale z uwagi, że to ja założyłem ten temat i użytkownik tomson1225 nie dostał jeszcze odpowiedzi, mam nadzieję, że administracja/moderacja zrobi mały wyjątek na korzyść w/w użytkownika.

Wersja King's Teamu na pewno zawiera jakieś bugi, w tej sprawie nie ma co ukrywać. Podczas testów żadnych nie zauważyliśmy, ale jak już kiedyś powiedziałem bugi można znaleźć w każdym skrypcie, mniej lub bardziej rozbudowanym. Ale wersja, którą podał tomson1225 zawiera ich więcej, choć nie jestem w stanie powiedzieć jak dużo więcej, ponieważ naprawiając część błędów można zrobić kolejne, które są mnie lub bardziej uciążliwe. Nie pracowałem nad tym silnikiem, ale nie można powiedzieć też, że jestem w tej sprawie obiektywny. Z uwagi na to, że to forum wolnych wyznań i poglądów powiem w pełni subiektywnie, że wersja, którą "reklamowałem" w pierwszym poście tematu jest dużo lepsza od tej "Travian Clone FR".

Pozdrawiam i jeszcze raz proszę o wyrozumiałość w sprawie odświeżenia tematu.

-Pomogłem?

-Bądź tak dobry i daj +

• 5 miesięcy temu...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

podczas instalacji wyskakuje taki błąd

Warning: fopen(include/constant.php): failed to open stream: Permission denied in /var/www/install/process.php on line 28

Can't open file: install\include\constant.php

Ewidentnie brak pliku constant.php tylko nw skad go mam wziąć :D

• 4 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...