Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Karta graficzna do 300zł.

mitrix169

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałbym kupić dobrą kartę graficzną do 300zł. Najbardziej mnie przekonuje Radeon HD5770 ale czy będzie pasowała do moich podzespołów i czy zasilacz ją uciągnie(myślę,że tak bo ona jakoś za bardzo prądożerna nie jest, pobiera max 108W).

Płyta główna: MSI 760GM-P21(FX) (MS-7641)

Procesor:AMD Athlon X2 II 270 3.4Ghz

Pamięć: 4GB

Zasilacz: Akyga 450W (wiem, że nie jest on super...)

Obecna karta jaką mam to Radeon HD6450 i to jest karta raczej do biura :(

Opublikowano

Zasilacz na SilentiumPC Deus 500W i do tego używany radek 4850 na ddr3, wszystko lepsze będzie ogarniczane przez procek niestety. To cię wyniesie ponad 300zł, grafa to jakieś 180zł i zasilacz 200zł.

Jak już się brać za porządną wymianę to cały zestaw od nowa złożyć i za inne pieniądze.

PC: CPU: Intel Core2Duo E8400 3.0GHz, MOBO: Asus P5Q SE, RAM: Kingstone 2x2GB DDR2 800MHz, Zasilacz: Chieftec GPA-500S8 500W, Obudowa: SuperCase SK337, GPU: Asus Radeon HD 6670 1GB GDDR5, HDD: Samsung 500GB

Laptop: ASUS A555L

Opublikowano

Radeon HD5770 pobiera max 108W a jak się pytałem o GTS450 który pobiera max 106W mówili, że zasilacz z GTS450 da radę,więc z radkiem hd5770 nie da rady???Jak bym brał radeon hd4870 czy 4850 to zasilacz do wymiany,wiadomo, on trochę więcej Watt pobiera.

Według mnie zasilacz ma zapas mocy bo mój procek pobiera max 59W a jak bym kupił radeon hd5770 to on pobiera tylko 108W.

Opublikowano

ale to nie chodzi o moc chodzi o skok napiec twój zasilacz może nie wyrobić jak karta będzie potrzebowała więcej wattow ( jeżeli coś złe powiedziałem poprawcie mnie :P )

podaj marke

i nie słuchaj się pseudo informatkow w sklepie

Opublikowano

No właśnie... strasznie słaba linia, dobry zasilacz 450w ma +12v ma ~400w, może trochę mniej.

Zmień go, procesor i tak masz strasznie słaby, więc dużej różnicy nie odczujesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...