Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] M2bob 2.1.2 oszustwo?

Alvedro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, po dzisiejszej aktualizacji m2bob z wersji 2.1.1 do wersji 2.1.2 pojawił się pewien problem, otóż po zainstalowaniu i próbie włączenia, antywirus wykrył trojana, z czym dotychczas się nie spotkałem, pomyślałem, że jako, że to cheat to może tak ma być i pominąłem to i chyba w tym momencie popełniłem błąd. Przy próbie logowania się na konto otrzymałem informację, że ktoś jest zalogowany na moje konto. Troszkę mnie to zaniepokoiło, lecz myślałem, że to może jakiś błąd, przy drugiej próbie, gdy znowu otrzymałem taką wiadomość wiedziałem, że coś jest nie halo. Kolejna próba była już udana, lecz moje przypuszczenia się sprawdziły. Na koncie brakowało wielu wartościowych przedmiotów. Zastanawiam się czy nie jest to właśnie związane z nową wersją m2bob'a. Spotkał się ktoś z podobnym przypadkiem?

Opublikowano

Przeskanuj komputer jakimś wartościowym antywirusem i pokaż mi co Ci wykrył. Jeżeli podasz mi dokładną nazwę tego trojana to postaram się powiedzieć czy jest to prawdziwe zagrożenie - często komercyjne antywirusy wykrywają trojany związane z językiem programowania, np. AutoIT-trojan.32, a o takie coś nie ma się co obawiać. Było trochę błędów w M2bob'ie i coraz mniej osób to kupowało, ale wątpię, aby posunęli się do takiego czegoś.

Opublikowano

M2bob jest botem stworzonym dla pieniędzy. Nie mają interesu w tym by okradać swoich klientów bo to im po prostu szkodzi.

Wirusa mogłeś pobrać z jakimś innym plikiem.

Opublikowano

Zrobię dzisiaj format, pobiorę jeszcze raz i zobaczymy czy problem się powtórzy.

btw. mówi Wam coś nick handlarz69 - Solar?

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...