Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Idealny komputer pod serwer Minecrafta na którym gra 300 - 500 Graczy!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zamierzam kupić komputer który uciągnie od 300 do 500 Graczy bez lagów i Moim pytaniem jest czy ten komputer uciągnie tyle Graczy bez lagów ?

Link do Komputera: http://allegro.pl/najnowszy-hyperworks-render-xeon-e5-16-core-32ht-i3007539594.html

System, Internet:

System: Wszystko będzie oparte na Linuxie Ubuntu

Internet: 160 MB/S z Vectry

x

Opublikowano

Na komputerze możesz postawić serwer ale musisz liczyć się z wydatakami i przeszkodami:

-Serwer ten nie bedzie działał 24/7 i bedzie trzeba mieć hamachi.

-Potrzebujesz dobrego internetu do tego.

Najlepiej kup Serwer Dedykowany lub VPS na którym postawisz serwer i stronę .... Warto Warto...

1377774857-U369478.png

Opublikowano

Hahahaahahhaahahahah LOL xD

Komputer pod serwer ?

za 400 zł kupisz VPS'a świetnego.

nie wiem po co Ci komputer ( sam naprawiasz usterkę, prąd, wydatki za prąd )

@down

sam jesteś 64 gb ramu

1slot/100 mb ramu

Opublikowano

Pod serwer, który uciągnie 300 ( + - 100 ) graczy potrzebne Ci będzie minimum 64GB ramu.

Tak jak pisał @Up nie ma sensu kupować komputera pod serwer Minecraft, bo sam koszt tego PC'ta to tylko ułamek kwoty jaką będzie Cię kosztował ten serwer. Weź pod uwagę rachunki za internet, rachunki za energię elektryczną itd. itd. Kupując serwer dedykowany ( lub VPS'a ), na starcie widzisz ile za niego zapłacisz i masz gwarancję uptime'u.

A tak przy okazji, nie kupujemy składaków z allegro ;)

Opublikowano

hahahaha

Jak widać nie macie pojęcia o serwerach....

Obecnie wynajmuje serwer z craftserve.pl który ma 16 GB ramu i jeden xeon 2 rdzeniowy i ciągnie po 300 Graczy bez lagów. Jednakże jestem bogaty i zamierzam kupić komputer pod serwer na własną odpowiedzialność, więc pieniądze nie mają tutaj nic do rzeczy .

x

Opublikowano

cieszymy się przecież razem z tobą że jesteś bogaty?

jednak po jakiego ***** Ci komputer do stawiania serwera w domu lolz ?

Kup sobie maszyne na jakimś hostingu.

Opublikowano

Jeżeli nie wiesz zakładając 300 slotówkę jaki serwer wybrać to wątpię że go ogarniesz (chyba że hardcore ale tego syfu jest w ...)

Opublikowano

japier...... z wami gorzej niż z traktorem po jaką cholere interesuje was to co ja z tym będę robić ?????? Zadałem proste pytanie: czy ten komputer uciągnie tyle Graczy bez lagów lub ile wg uciągnie ?

tak trudno wam na nie odpowiedzieć !??

x

Opublikowano

Chcesz pobawić się w serwer domowy, widzę... :P

Po co karta graf, napęd itp?

Co do pytania, przy sprzyjających warunkach tak. Do tego dołożyć będzie trzeba SSD.

Opublikowano

Chcesz pobawić się w serwer domowy, widzę... :P

Po co karta graf, napęd itp?

Co do pytania, przy sprzyjających warunkach tak. Do tego dołożyć będzie trzeba SSD.

karta graficzne wymontuj i wmontuje jakąś za 100 zł a napęd przyda mi się do drugiego kompa :P

x

Opublikowano

Hostowanie serwera w domu jest zdecydowanie tansze. Latwiejszy dostep itd. Kwestia jest tylko to, czy potrafisz odpowiednio zabezpieczyc dedyka?Wymagana pamiec ram zalezy od duzej ilosci czynnikow. Ok 1gb/12-15 graczy przy sredniej optymalizacji.

Opublikowano

Co Ty gadasz? Serwer ten nie będzie musiał mieć hamachi i będzie mógł stać 24/7.

Proszę, droga administracjo o zdjęcie kilku %. Bardzo się staram :)

Opublikowano

serwer uciagnie jedyne czego mozesz sie obawiac to dysk twardy ktory nie ogarnia zapisywania i odczytywania 300 graczy na raz wiec polecam ci dokupic ssd 64 gb na sam serwer a backupy bedziesz trzymal na innym

Opublikowano

Znam się dobrze na zabezpieczeniach takiej maszyny, pluginy tworze własnoręcznie, ip mam zewnętrzne więc z tym problemu nie będzie odnośnie tego dysku dodatkowo dokupię 128 GB ssd Samsunga

x

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...