Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT]Kalkulator ulepszeń

NemoQeco888

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Dzisiaj pokaże Wam kalkulator ulepszeń w metin2, czyli jakie są procenty na ulepszenie danego przedmiotu u danego kowala :)

Pierwsze miasto (M1)

+0 > +1 - 98%

+1 > +2 - 93%

+2 > +3 - 87%

+3 > +4 - 78%

+4 > +5 - 68%

+5 > +6 - 56%

+6 > +7 - 41%

+7 > +8 - 25%

+8 > +9 - 6%

Drugie miasto (M2)

+0 > +1 - 97%

+1 > +2 - 92%

+2 > +3 - 86%

+3 > +4 - 77%

+4 > +5 - 67%

+5 > +6 - 55%

+6 > +7 - 40%

+7 > +8 - 24%

+8 > +9 - 5%

Kowal (Gildia)

+0 > +1 - 100%

+1 > +2 - 95%

+2 > +3 - 89%

+3 > +4 - 80%

+4 > +5 - 70%

+5 > +6 - 58%

+6 > +7 - 43%

+7 > +8 - 27%

+8 > +9 - 8%

Wieża demonów (DT)

+0 > +1 - 98%

+1 > +2 - 93%

+2 > +3 - 87%

+3 > +4 - 78%

+4 > +5 - 68%

+5 > +6 - 56%

+6 > +7 - 41%

+7 > +8 - 25%

+8 > +9 - 6%

Dzięki za przeczytanie :)

by NemoQeco

Opublikowano

Jest błąd.

Drugie miasto (M1)

Powinno być

Drugie miasto (M2)

A co do tematu to dobre bo nie wiedziałem o tych procentach. Choć i tak w to nie wieże i wole ulepszać bodziami :)

Pomogłem? Postaw: "✔ Lubie To"

Opublikowano

Jest błąd.

Drugie miasto (M1)

Powinno być

Drugie miasto (M2)

A co do tematu to dobre bo nie wiedziałem o tych procentach. Choć i tak w to nie wieże i wole ulepszać bodziami :)

No tak dzieki :) poprawilem ;p

Opublikowano

Nie wiem skąd to wziąłeś, ale wiem, że szansa na ulepszenie jest na pewno większa niż ty piszesz w tucie.

W modzie kamera pisze ile % jest na ulepszenie i nie sądze, aby twój tutorial komuś pomógł.

Tak przy okazji małe info: w modzie rzeczywiście pokazuje%, bo ja na swoim privie pobawiłem się z % szansy na ulepszenie i po zmianie tego w modzie było to widoczne(np. w navi ustawiłem 34, to w modzie pisało 34).

Opublikowano

Nie wiem skąd to wziąłeś, ale wiem, że szansa na ulepszenie jest na pewno większa niż ty piszesz w tucie.

W modzie kamera pisze ile % jest na ulepszenie i nie sądze, aby twój tutorial komuś pomógł.

Tak przy okazji małe info: w modzie rzeczywiście pokazuje%, bo ja na swoim privie pobawiłem się z % szansy na ulepszenie i po zmianie tego w modzie było to widoczne(np. w navi ustawiłem 34, to w modzie pisało 34).

Dobra a moze sa normalni ludzie i nie graja na cheatach ?

Opublikowano

Dobra a moze sa normalni ludzie i nie graja na cheatach ?

To nie znaczy że ty musisz pisać głupoty

+8 > +9 - 6%

To mnie rozbawiło...

To wszystko zależy od szczęścia mi dziś ponad 20itemow spaliło na +3 a ulepszyło 2 na +6 więc te % prawie że żadnego znaczenia nie mają...

Jeżeli piszę haotycznie to znaczy, że piszę na szybko i nie zwracam uwagi na to w jaki sposób piszę!

hjbu.jpg

Opublikowano

No właśnie źle jest bo nawet jak pisze u gildijnego że 10% więcej to i tak pisze że może spalić. Więc poradnik zły.

Dłuższej grafiki się nie dało?

Opublikowano

No właśnie źle jest bo nawet jak pisze u gildijnego że 10% więcej to i tak pisze że może spalić. Więc poradnik zły.

Dokładnie nie ma co spekulować dalej.

Poradnik zawiera błędne treści i nigdy nie wiemy jaki jest procent tej szansy na ulepszenie.

Zawsze mamy te 50/50 czyli podjęcie decyzji ,,Chcesz ulepszyć" czy ,,Nie chcesz".

Jeżeli na serwerach np. jest napisane ,że na ulepszenie szansa wynosi 100% to jest to prawdziwe lecz reszta to bujda ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...