Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

"Twoj system nie obsluguje grafiki 3d" - dziwny log

pepe460

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema

Po długiej przerwie postanowilem ze znowu popykam w metka.

Na samym poczatku zrobilem formata, wiec wszystkiego rodzaju sterowniki zostaly :usuniete"

Kiedy probuje wlaczyc gre (Najnowsza wersja)

wyskakuje LOG;

sorry ,your system does not support 3d graphics, please check your hardware and system configuration then try again

jedyne co zainstalowalem po formacie to stery do karty graficznej i directX 9.0c

Czy jeszcze coś mam zainstalowac do dzialania gry? Dodam, że już kiedys gralem na tym kompie w metka wiec wszystko raczej jest sprawne

Proszę o pomoc co dalej robić!

A czy przypadkiem SERVICE PACK nie bedzie potrzebny???

<p>ramos9.jpg

<span rel='lightbox'>

Opublikowano
Spróbuj :
1. Zrestartować komputer. Karta graficzna może nie wyrabiać
2. Sprawdzić czy karta graficzna spełnia wymagania gry
3. Sprawdzić czy masz wyłączone przyspieszenie sprzętowe karty graficznej
4. Pobrać najnowsze sterowniki do Twojej karty graficznej i zainstalować
Sterowniki Nvidia GeForce -
http://www.nvidia.pl/Download/index.aspx?lang=pl

5. Pobrać najnowszą wersję DirectX
Tylko tyle mi przychodzi na myśl.Jeśli ci nic z wyżej wymienionych nie pomoże to znaczy, że będziesz musiał zaopatrzyć się w nową kartę graficzną.

<a href="https://www.youtube.com/#pid=4442" rel="nofollow" target="_blank">Zapraszam</a>

Opublikowano

MOBILITY RADEON

czy o to Ci RuSs3R chodziło? Zielony w tych sprawach jestem wiec nie smiej sie ze mnie jak cos

czy zintegrowana? nie wiem, ale raczej nie.

Wiem tyle, że kiedyś mi metin działał, a teraz lipa :O

Spróbuj :
1. Zrestartować komputer. Karta graficzna może nie wyrabiać
2. Sprawdzić czy karta graficzna spełnia wymagania gry
3. Sprawdzić czy masz wyłączone przyspieszenie sprzętowe karty graficznej
4. Pobrać najnowsze sterowniki do Twojej karty graficznej i zainstalować
Sterowniki Nvidia GeForce -
http://www.nvidia.pl/Download/index.aspx?lang=pl

5. Pobrać najnowszą wersję DirectX
Tylko tyle mi przychodzi na myśl.Jeśli ci nic z wyżej wymienionych nie pomoże to znaczy, że będziesz musiał zaopatrzyć się w nową kartę graficzną.

na board.metin2 o tym pisało, ale niestety nic z tych rzeczy ;/

<p>ramos9.jpg

<span rel='lightbox'>

Opublikowano

a zobacz czy moze odczepila sie tobie karta graficzna bo mi sie tak zdarzalo ;) a karta zintegrowana to jest hmmm .. Monitor masz podlaczony do PLYTY GLOWNEJ czy troszke na Dole? :)

byc moze zle stery zainstalowales. bo jak masz zintegrowana to musisz Chipset zainstalowac.

Opublikowano

Wejdź na stronę producenta tej karty (podaj pełny model jak możesz) i pobierz najnowsze sterowniki. Do tego zainstaluj DirectX 11.0 oraz wszelkie aktualizacje plików systemu. Następnie wejdź w config Metina i zaznacz, aby uruchamiało poprzez CPU.

Opublikowano

uruchom->dxdiag->ekran i tam pisze przyblizona il. pamieci czy jakos tak: 16.0mb

na stronie metka chyba pisze ze 64mb, prawda? wiec chyba sobie nie pogram :(

A da sie jakos zrobic zeby z 16 na 64? xD i jeszcze dziwi mnie to, że kiedyś mogłem i grałem w metka a teraz sie nie da :angry:

(sterowniki sciagalem najnowsze jakie mogłem, ze strony della, bo wlasnie z ich firmy mam kompa)

P.S. gram na laptopie

<p>ramos9.jpg

<span rel='lightbox'>

Opublikowano

ja tez tak mialem po formacie komputera - pomoglo mi zainstalowanie najnowszych sterowników i directa wiec ty tez sproboj tak zrobic -moze pomoze :)

blekitny_meczet_turcja_stambul.jpg

Opublikowano

ArabPL powiedzial zebym zainstalowal nowe stery i podsunal mi mysl, że skoro teraz mam juz najnowsze, a kiedys mi dzialal to oznacza, że potrzebuje STARSZYCH sterowników - nie mylilem sie :) metin mi dziala:D

Dziękuję wszystkim za pomoc o czywiscie kazdy dostaje lajki

tylko jeszcze jakby mi mogl ktos powiedziec - jak juz mi sie gra wczytuje to czasami wbije do gry a czasami nie, ale najczęściej wywala mnie do wyboru serwerów czemu???

<p>ramos9.jpg

<span rel='lightbox'>

Opublikowano

ArabPL powiedzial zebym zainstalowal nowe stery i podsunal mi mysl, że skoro teraz mam juz najnowsze, a kiedys mi dzialal to oznacza, że potrzebuje STARSZYCH sterowników - nie mylilem sie :) metin mi dziala:D

Dziękuję wszystkim za pomoc o czywiscie kazdy dostaje lajki

tylko jeszcze jakby mi mogl ktos powiedziec - jak juz mi sie gra wczytuje to czasami wbije do gry a czasami nie, ale najczęściej wywala mnie do wyboru serwerów czemu???

za duze Lagii tzn. za slaba maszyna :) a to jest spowodowane przez Ilosc graczy i biblioteki graficzne .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...