Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

IS-3

sergyfu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. Wczoraj zakupiłem IS 3 i mam pytanie co w nim pierwsze zbadać ???

@Edit I jeszcze weakspooty i jak się nim kątować

1355060603-U722580.png

Opublikowano

122mm BL-9, potem wieża i IS-8. Reszta zbędna moim zdaniem.

Jedyne co zostaje to gąski i radio... Radio jest potrzebne bardziej niż się wszystkim wydaję, bo potem jest, że na flance nas biją a ja nie widzę co tam jedzie i boje się jechać! łeeeeeeeee... A gąski zwiększają prędkość rozpędzania się na trudnym i średniotrudnym terenie i zwiększają celność w czasie jazdy, więc na pewno nie są potrzebne. -,-

Opublikowano

122mm BL-9, potem wieża i IS-8. Reszta zbędna moim zdaniem.

Nie wiesz co piszesz, gąski, silnik, radio, wieża to podstawa bez tego ani rusz tym bardziej, że IS3 na początku nie jest dobry (jak każdy nowo zakupiony czołg). Jestem posiadaczem IS3 i pierwsze co kupiłem to gąski następnie wieża, działo (122 mm BL-9), silnik, radio + dobiłem do 100% załogi, czołg nie do zatrzymania ;). Powodzenia.

TO chyba ty nie wiesz co piszesz, ja ten czołg już dawno mam za sobą, Bez silnika, gasek, radia które imo są stratą expa IS-3 pokazuje na co go stać. Po co badać najpierw gąski i wieże skoro można od razu iść w działo?

Urzekła mnie twoja historia, ale się uśmiałem xD.

Opublikowano

Nie wiesz co piszesz, gąski, silnik, radio, wieża to podstawa bez tego ani rusz tym bardziej, że IS3 na początku nie jest dobry (jak każdy nowo zakupiony czołg). Jestem posiadaczem IS3 i pierwsze co kupiłem to gąski następnie wieża, działo (122 mm BL-9), silnik, radio + dobiłem do 100% załogi, czołg nie do zatrzymania ;). Powodzenia.

TO chyba ty nie wiesz co piszesz, ja ten czołg już dawno mam za sobą, Bez silnika, gasek, radia które imo są stratą expa IS-3 pokazuje na co go stać. Po co badać najpierw gąski i wieże skoro można od razu iść w działo?

76561198001815076.png
Opublikowano

Ja zbadałem wszystko w swojej IS-3 i na prawdę było warto. Czołg wymiata!

Wieża-->BL-9-->silnik-->radio-->gąski

Bardzo ważna uwaga! Jak będziesz miał ładowniczych na 100% to daj im obowiązkowo "Bezpieczny magazyn".

Opublikowano

Ja zbadałem wszystko w swojej IS-3 i na prawdę było warto. Czołg wymiata!

Wieża-->BL-9-->silnik-->radio-->gąski

Bardzo ważna uwaga! Jak będziesz miał ładowniczych na 100% to daj im obowiązkowo "Bezpieczny magazyn".

ten sam efekt byś miał jakbyś nawet nie badał. Oszczędność rzędu 40k.

76561198001815076.png
Opublikowano

ten sam efekt byś miał jakbyś nawet nie badał. Oszczędność rzędu 40k.

Lepiej te 40k expa zrobić więcej i mieć bardziej wyszkoloną załoge.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Co do kątowania to na otwartym polu nie ma co, czołg ma przedni pancerz w kształcie pługu, więc obrócenie się pod kątek ułatwi przebicie. Wyjątkiem jest sytuacja, gdy widzisz, że wróg celuje w twój dolny pancerz - wtedy opłaca się skątować, ale wątpię żeby to dało szczególny efekt.

Ja odkrywając czołg szedłem zawsze jak najszybciej w działo, bo jednak 175mm penetracji na VIII tierze to masakrycznie mało, jeśli da się bez wieży i gąsek to nawet lepiej, bo wychodzi mniej męczenia się ;)

signature@501527218-Arthei@eu@106@0@1101garage@501527218@eu@0@321000@-1.png

Opublikowano

Bez wieży... Facepalm. Biorąc pod uwagę fakt, że lepsza wieża daje 50hp (nadal mało ale zawsze coś) i 70mm pancerza! 220mm daje wynik, którego nie przebijają niektóre IX od przodu...

Opublikowano

Bez wieży... Facepalm. Biorąc pod uwagę fakt, że lepsza wieża daje 50hp (nadal mało ale zawsze coś) i 70mm pancerza! 220mm daje wynik, którego nie przebijają niektóre IX od przodu...

Jemu chodzi o to, że skoro nie trzeba wieży do zbadania działa, to najlepiej zbadać działo :)

76561198001815076.png
Opublikowano

Beka. Wieża IS'a 3 ma tak wielki weakpoint, że nie da się nie trafić, a przebijają ją nawet 5 tiery.

Mianowicie właz :)

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Beka. Wieża IS'a 3 ma tak wielki weakpoint, że nie da się nie trafić, a przebijają ją nawet 5 tiery.

Mianowicie właz :)

Tak, mimo że sam jeszcze nie mam ISa-3, to mi się pojawia banan na twarzy, kiedy sobie podjeżdżam takim choćby T-34-85 i pakuje mu we właz. :D

Opublikowano

A to prawda, że w IS-3 nie trzeba badać gąsek ? Bo z tego co słyszałem, że jeżeli chce się zamontować wieżę i działo to gąsek nie trzeba.

Opublikowano

A to prawda, że w IS-3 nie trzeba badać gąsek ? Bo z tego co słyszałem, że jeżeli chce się zamontować wieżę i działo to gąsek nie trzeba.

Nie trzeba.

76561198001815076.png
Opublikowano

Tak jak koledzy wyżej radze ci zakupić Działo-Wieżyczka-Silnik-Gąski-Radio Acz kolwiek ja nigdy radia nie badam , Dla mnie to po prostu strata czasu i expa. A i nie wychylaj się tym cackiem za bardzo ;) Bo Według mnie Is-3 To łatwy cel do zniszczenia . Nie ważne czy stoji przodem czy tyłem .

Opublikowano

Bo Według mnie Is-3 To łatwy cel do zniszczenia . Nie ważne czy stoji przodem czy tyłem .

Nie zgadzam się, bo pół godziny temu dałem rade 10 a miał prawie całe hp ;).

Opublikowano

Nie zgadzam się, bo pół godziny temu dałem rade 10 a miał prawie całe hp ;).

Łatwo nie łatwo ale nadal trzeba umieć :P

76561198001815076.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...